Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SecondWisdom

25. 11. 2008 16:36
Pro rezjira

Pořádně si nastudujte historii než budete volně asociovat na téma 'existuje více interpretací'. Zkoukněte nebo přečtěte Farmu zvířat od Orwella a pochopíte o čem je komunizmus. Ve zkratce prasata (komunisti) předvědčí ostatní domácí zvířata (dělnická třída), že hospodář (buržoazie) je vykořisťuje (dojí, zabijí pro maso), mimoto je pořád opilý a kouká na televizi. Zvířata vyvolají revoluci a vyženou majitele. Na chvíli to vypadá idilicky, ale časem se objeví první kritika a prasata jí řeší pomocí psů (policie). Idyla degraduje do totalitní nadvlády prasat a pořádek zajišťují psi, aby se farma uživila je potřeba, aby všechna zvířata dělala opět to co dříve (krom prasat). Poslední výjev je, jak prasat pijí alkohol a koukají na televizi (který byl dříve spojován pouze s hospodářem). Situace zvířata je ještě mnohem horší, ale myslí si, že se mají lépe, protože jim nevládne démonizovaný hospodář. Bohužel přesný popis o co jde komunistům.

0 0
možnosti

celim

25. 11. 2008 16:58
Re: Pro rezjira

A ještě bych doporučil jeho jasnozřivou knihu "1984"

0 0
možnosti

starej_vul

25. 11. 2008 10:35
:-) ... chci moc?

Chci moc, když žádám o dodržování práva v ČR. V ČR je postaven komunismus na úroveň fašizmu. Chci moc, aby se to dodržovalo? Chci moc, aby  shromáždění komunistů stejně jako fašistů rozehnaly NAŠE ozbrojené složky k tomu určené?

   Pokud s mojí filosofií nesouhlasíte, zasaďte se aby bylo postavení komunistů v našem právním státě změněno. Když jako řidič udělám přestupek, briskně zaplatím. Když tedy náš stát dovede vymáhat dodržování zákona, ať dodržuje všechny. Nebo jsou snad některé zákony  pro smích ...???

0 0
možnosti

Terka_acs

25. 11. 2008 10:41
Re: :-) ... chci moc?

R^[>-]

0 0
možnosti

rezjir

25. 11. 2008 10:28
Tak ještě jednou

Řekl jsem přece,že jak Marxovu diagnozu (monopol výrobních prostřeků), tak i Leninovu terapii  (revoluci) považuji za chybnou. Takže komunisty neobhajuji.

0 0
možnosti

Terka_acs

25. 11. 2008 10:33
Re: Tak ještě jednou

Ale to, že někdo hledá důvody pro to, proč někdo někoho hromadně zabíjel, se dá brát jako jistá forma obhajoby. Jednou někdo někoho zabil, tak je to vrah. A neni důležité, proč to udělal. Zvlášť, když těch zabitých lidí byly m i l i o n y !

0 0
možnosti

petrk195

25. 11. 2008 9:17
rezjirovi

Vy jste opravdu beznadějný případ pomatence jak vystřiženého z 50.let,

který by obhajoval komunisty i kdyby mu vyvraždili rodinu, a možná by

soudruhům dokonce poděkoval za rozsudek smrti pro sebe samého, když je

to "pro blaho strany". Prospělo by Vám 15 let v zařízení typu Mořina

nebo Bytíz. Prohlédl byste, věřte tomu.

0 0
možnosti

rezjir

25. 11. 2008 10:03
Re: rezjirovi

kde a kdy jsem obhajoval komunisty? Pouze interpretuji nějakým způsobem, proč a jak se chovali.

0 0
možnosti

celim

25. 11. 2008 9:02
Mám jen svěšenou čelist!!!

Přečetl jsem si názory rejzíra a zírám:-©Sním, nebo bdím?!!!Je něco takového možné?Nebo už i v Bohnicích je možný přístup na internet? a není-li to z Bohnic, tak nechápu, proč ho tam již příbuzenstvo nenechalo umístit. To co píše , to nemůže příčetný a nějakou literaturou informovaný člověk myslet vážně, leda by měl IQ houpacího koněRv

0 0
možnosti

Babul

25. 11. 2008 8:41
Otázka

Pane Jochu, váš tatínek učil marxismus-leninismus na Vysoké škole SNB v Praze?

0 0
možnosti

Terka_acs

25. 11. 2008 8:36
Teda to byla diskuze

Johny_S: Gratuluju. Je vidět, že ten ubohej hlupáček na tebe s vědomostmi nemá.

Svobodné volby od roku 1948 do roku 1989 prostě NEBYLY!!! A kdo tvrdí opak je i d i o t !

0 0
možnosti

celim

25. 11. 2008 9:11
Re: Teda to byla diskuze

Když jsem si přečetl názory rejzira, tak jsem jen zalapal po dechu a svěsil čelist a nevěřil vlastním očím! U prvního příspěvku jsem si myslel, že jen provokuje, ale pak jsem zjistil, že to snad myslí vážně! No a pak to se mnou šlehlo! Dosud jsem myslel, že v ČR mohou žít různí úchylové, ale že až tak velcí, to jsem si nemyslel. Ten by potřeboval svěrací kazajku a roubík!

0 0
možnosti

rezjir

25. 11. 2008 2:21
Existovaly svobodné volby za komunistů?

Ano, možnost volit za plentou existovala, stejně tak existovala možnost znehodnotit ten volební lístek, vepsat tam jméno jiného kandidáta. Nebo vůbec nejít k volbám.

To, že ti voliči nedokázali v té volební místnosti udělat pár posledních kroků k plentě, tak to byla jejich volba nevyužít ten prostor k rozhodování, který měli.  

Tedy volby za komunistů byly přímé, tajné a rovné, tedy svobodné.

Za druhé to, že se komunisté řídíli veřejným míněním, že to byl významný faktor tvorby politiky, dokládá např. taková skutečnost, že v polovině 60. let objížděli Šik a jiní ekonomové fabriky, aby získávali dělníky i inteligenci pro své reformy. Kdyby to nebylo důležité, tak by to asi nedělali. Za třetí existovali celé rozsáhlé více méně legální opoziční platformy alternativního způsobu života, jak církve, tak i třeba hnutí Brontosaurus.

0 0
možnosti

Johny_S

25. 11. 2008 2:26
Re: Existovaly svobodné volby za komunistů?

I ty jeden kecálisto. Každý, kdo zašel za plentu a upravoval lístek, byl označen za podezřelého a poté komunistickým režimem trestán. Většina lidí to neriskovala, nechtěla ztratit zaměstnání či ještě hůř, právě proto Národní fronta pravidelně získávala 99% hlasů - našlo se jen pár odvážlivců. Proto ty volby svobodné nebyly! Pokud ano podle současných měřítek, tak předpokládám, že když jsi volil KSČM, následoval pro tebe vyhazov ze školy a byl jsi poslán na převýchovu do dolů, je to tak? Co se týče Šika - netahej sem demokratizační hnutí, které by zřejmě bylo vyústilo v pád komunistické totality! Toto hnutí bylo přerušeno ruskou okupací a následně skalní stalinisté, ti praví komunisté, ono hnutí rozmetali. Sám Šik byl odstaven. Co se týče "legálních opozičních platforem" - kecáš. Tyto platformy byly režimem dlouhodobě šikanovány. Začátkem 50. let byli kněží dokonce popravovány, a v 80. letech, kdo chodil do kostela, ten byl podezřelý - atd., stejně jako s volbami.

0 0
možnosti

kaktusak

25. 11. 2008 1:27
propaganda v ČT

Komunisti proti přesile, Jílková je nenechala ani promluvit, pořád je okřikovala, ti ostatní mluvili pořád.

Násilná revoluce platila v roce 1848, kdy neexistovaly volby, dnes je to jen revoluce bez násilí.

Třídy existují, stejně jako třídní boj. Cílem komunistů je odstranit třídní boj.

Dnešní monopolní soukromé vlastnictví výrobních prostředků nezajišťuje nezávislost. Zajišťuje závislost nemajetných lidí na těch, kdo si libovolným způsobem majetek opatřili. Pokud potřebné ekonomické reformy provedou komunisti v souladu se zákonem, není na tom nic špatného.

Zakazovat komunisty se pokoušel už Hitler a jak dopadl... 

0 0
možnosti

Johny_S

25. 11. 2008 1:50
Re: propaganda v ČT

Nu, jak dopadl - polovinu jeho říše dobyli demokratiční západní spojenci, druhou polovinu barbarské totalitní impérium, jehož vládce Stalin si s Hitlerem v ničem nezadal. Myslíte snad tento druh komunismu? Cílem komunistů je odstranit třídní boj. Dobrá. Co pak? To už řešili první bolševici a odpovědí byla totalitní diktatura. Marx totiž popsal jenom to odstranění třídního boje, nedal návod, co dělat poté. Protože ten boj bolševiků proti "kapitalismu" byl veden násilně, dal jim do rukou obrovskou moc, a té zákonitě zneužili. A jinak, milý pane, to ani nejde. Kdo má majetek, ten se ho těžko dobrovolně vzdá. Takže pokud by měli bolševici opět přijít k moci, znovu se tak stane ozbrojeným bojem. A pokud jim to blbečkové jako vy dovolí, znovu tu zavládne totalitní diktatura.

0 0
možnosti

qetinac

24. 11. 2008 21:44
Karma

R^vřískání potrefených soudruhů mne pobavilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky