Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vit.kucik

13. 2. 2009 23:26
Dobrý článek a velmi dobré téma

Pane Jochu, za tento typ článků mnoho slávy (a karmy) nezískáte. Bohužel. Můj spisek o konzumu se sice momentálně třepotá na špici žebříčku, ale pro tuto zemi by bylo lepší, kdyby tam sympatie veřejnosti vynášely spíše články Vaše, jako je například tento... :))

Jinak by Vás s McCarthym mohla spojit osudová podobnost v tom, že správné ušlechtilé snažení a jeho docenění se minou o několik desítek let... :))

0 0
možnosti
A

Aquinas

13. 2. 2009 23:20
errata

Vidím, že systém nestráví arabské znaky, takže latinkou: "Betelgeuze".

0 0
možnosti
A

Aquinas

13. 2. 2009 23:19
Hej, na slovíčko

Pořádá se u nás taková akce, MFF KV tomu říkají. Mezi hosty je mnoho hnědých trpaslíků, ale občas dorazí i rudý veleobr, prostě starr. Přijede pan Clooney, přijede pan Penn.. Prostě rudý veleobr يد الجوزاء, prodloužená paže pětichcíplné hvězdy Euroasie. Zavolejme si ho "na slovíčko": Pane Cloony, pojďme si popovídat o vaší neamerické činnosti. :-)

0 0
možnosti
ML

meyla

13. 2. 2009 19:01
Jen doplním... a karma

Pane Jochu, film jsem zhlédl a zdál se mi od počátku nekorektní. Po zhlédnutí tohoto černobílého opusu jsem tudíž zakoupil knihu M. Stantona Evanse „Blacklisted by history“. Kniha na základě jednoduše podaných faktů odhaluje, jak je činnost Joe McCarthyho zmýtizována a jak sami Američané dnes zkreslují vlastní moderní dějiny. Je jen symptomatické, že jim v tom pomáhají jejich vlastní hvězdy showbusinessu (v tomto případě Mr. Clooney). Doplňuji, že index, odkazující na různé zdroje a osobnosti má 20 stránek. Doporučuji komukoliv, komu není líto 30 dolarů. Zdá se totiž, že McCarthy jako jeden z mála porozuměl nebezpečí, které ohrožovalo existenci USA zevniř a že se nebál to říci nahlas. Vždycky si říkám, jak kysele by se asi tvářily všechny dnešní levicově liberální hvězdy, kdyby musely prožít byť jen krátkou dobu v komunistickém zřízení, před kterým JMcC varoval. Paradox – McCarthy pomohl demokracii zvítězit, aby po něm později mohli odvážlivci typu Clooneyho poplivávat. Dokonalé.

0 0
možnosti
A

Ai.ma

13. 2. 2009 18:57
Děkuji

Děkuji za zajímavé postřehy k tomuto filmu i k tématu celkově! Čtivé, inteligentní, karma nahoru!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4501x
Roman Joch, ředitel Občanského institutu, www.obcinst.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky