Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

kacinecka

8. 1. 2009 19:09
Tři otázky

Pane Jochu, první věcí, kterou bych chtěla vědět, je souvislost mezi Církví jako organizací tvořenou lidmi (jak ji znám) a vírou, podstatou Bible. Druhou věcí, kterou bych ráda věděla, je důvod, proč Bůh ve své nekonečné moudrosti, lásce a pochopení vyžaduje celoživotní klanění. Nebo toto vyžadují lidé Církve? Třetí věc, které opravdu nerozumím, je spojitost mezi sebeobětováním a terapeuticko-pedagogickým přínosem člověku, o kterém píšete. Budu-li chtít milovanému člověku dokázat, že jej ctím a nehodlám opustit, mám se nechat zničit nepřáteli, aby mi uvěřil, nebo existuje i jiná možnost?

0 0
možnosti
RK

šedý vlk

25. 12. 2008 18:10
Pane Jochu,

se zájmem jsem začal číst, co že nového se dozvím. I nadále zůstávám agnostikem. Naše tělo, vůbec veškeré dílo přírody je neuvěřitelně dokonalé. Máme-li tak dokonalý hardware, proč máme tak nedokonalý software? Až mi na to odpovíte, stanu se věřícím. Řeči o svobodné vůli každého jednotlivce si nechte. Různých náboženství je spousta. Zůstaňme u židů, křesťanů a muslimů. Ti všichni vzývají stejného boha, mají některé společné proroky a přesto jsou o těch druhých přesvědčeni, že jsou nevěřící. Muslimové nemuslimy ve jménu víry klidně vraždí. Dokonce se vraždí i mezi sebou navzájem (sunnité a šíité). Myslíte, že by se na to Bůh mohl klidně dívat?!

Křesťanství hrálo v Evropě obrovskou civilizační roli, bylo nositelem vzdělanosti a kultury vůbec. Údajně věřící křesťané se jako křesťané vůbec nechovají. Stačí tedy Bohu mé tvrzení, že jsem věřící a jinak se mohu chovat jako sprostý darebák?! Bůh mi odpustí a k dobru mi připíše, že jsem za svého pozemského života jeho existenci nezpochybňoval?

0 0
možnosti
K

KJV

24. 12. 2008 16:31
Hrubé omyly p. Jocha

Pane Joch, mluvíte o křesťanství pěkně. Ale naprosto jste vynechal, že je to následování J.Krista. J.Kristus učil a konal Boží vůli, učil člověka, aby se uměl spolehnout na jeho vedení a jeho ochranu.

     Vaše jiné blogy bohužel dokazují, že Vy spíše než na Boží vedení a jeho sílu spoléháte na síly člověka a jeho zbraní. Když jde o zájmy člověka, jdou všechny Boží zásady stranou.

     Další věc ve které se poněkud mýlíte je to, že křesťanství je víra a náboženství východu. (Ježíš i Židé jsou Asiaté). Náboženstvím západu bylo původně mnohobožské pohanství.

0 0
možnosti
JB

JBetak

2. 1. 2009 15:34
Re: Hrubé omyly p. Jocha

R^

0 0
možnosti
K

kion111

24. 12. 2008 15:34
Volič Národní strany

Pěkný článek.KarmaR^[>-]

0 0
možnosti
T

tromi

24. 12. 2008 15:22
křesťanství hlavně není o svobodě

křesťanství je tmářství, zpátečnictví, vymyšlené pouze k uchopení moci a ovládání:-©

0 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 12. 2008 18:17
Re: křesťanství hlavně není o svobodě

vy mluvite jak slepec o slunci

0 0
možnosti
MS

Miminobijec

24. 12. 2008 13:56
Církev

Nerad předjímám, ale očekávám, že autor bude příště vysvětlovat, proč je ta jeho církev jediná správná a všechny ostatní jsou cestou do pekel:-). Hlavně ty ostatní křesťanské, to nebudou jen neznabozi, ale ohavní kacíři:-)

0 0
možnosti
LV

lubanek

24. 12. 2008 14:15
Re: Církev

Ep. S. Pavla k Ef. 4:5 Jeden Pán, Jedna víra, jeden křest. Církev Boží je jenom jedna.Je to mystické tělo Kristovo a do této církve jsme se narodili.Nemá žádné jméno a souhlasí s každým Slovem Božím bez překladu tak jak to je napsané.

Poslední poslání které Ježíš dal je:Mark.16-15 Denominace a jména církví nejsou z Boha ale ustanovení lidská s dogmaty které odrazují a rozdělují bratrstvo.

0 0
možnosti
LV

lubanek

24. 12. 2008 12:23
Nejlepší vánoční článek.

Moc hezký článek. Úzká je cesta a je málo těch co skrze ní vcházejí. Vy jste si vybral tu správnou která vede k věčnému životu. Což je největší  úspěch člověka na této zemi. Kolik lidí se nedožije Nového Roku. Zde v této zemi je už 650 lidí zabito v silničních nehodách. Ano Bůh se snížil a stal se člověkem aby nás vykoupil zpět k sobě kde smrti více nebude.:-)R^R^

0 0
možnosti
D

davexd

24. 12. 2008 11:29
pan autor

potvrdil, jak je těžké něco vysvětlovat v tématu křesťanství a zároveň jak je snadné že to bude špatně vyloženo a způsobí to pravý opat toho co sám autor zamýšlel - mám radu - nechte za sebe mluvit Ducha SvatéhoR^ 

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

24. 12. 2008 10:48
Tak dobrá...

...když máme Vánoce, vynechám pro dnešek pejorativní tón a popřeji i vám příjemné prožití těchto svátků.[>-]

0 0
možnosti