KDO JE KDO - host JobDNES.cz - TietoEnator

TietoEnator je společnost poskytující služby v oblasti IT, výzkumu & vývoje a poradenství. Se svými 16 000 odborníky jsou jedním z největších poskytovatelů IT služeb v Severní Evropě a přední světovou společností ve vybraných odvětvích (služby pro bankovní, finanční a pojišťovací sektor, pro telekomunikační a mediální průmysl, pro oblast zdravotnictví a sociální péče, služby komplexní správy informačních systémů a sítí atd.)

 Společnost má pobočky v téměř třiceti zemích světa (Belgie, Bělorusko, Čína, Finsko, Francie, Indie, Indonésie, Kanada, Singapur, USA,…)

V Česku sídlí v Ostravě a má zde několik poboček. Na jejich hlavních trzích - Severní Evropa, Německo a Rusko - se zaměřují na poskytování služeb velkým a středně velkým organizacím.

 Od svého založení v Ostravě spolupracuje s Vysokou školou Báňskou, jejíž studenty přijímá na praxi s možností pozdějšího zisku pracovní smlouvy, jak z bakalářského tak i z magisterského stupně vzdělání.  Zaměstnanci Tietoenator  na této univerzitě zároveň přednáší.

Tato společnost spolupracuje i se středními školami informačního zaměření a i zde získává své zaměstnance.

Společnost velmi rychle expanduje a přijímá kolem 40 zaměstnanců měsíčně, čímž se řadí mezi nejrychleji  rostoucí  IT  firmy v Česku.

Kromě studentů z VŠB – TU Ostrava spolupracuje i se studenty z Polska, Slovenska a samozřejmě i z ostatních českých univerzit.

>>> zpět na program stánku JobDNES.cz

Autor: Mgr. Jan Josef Kubíček | pondělí 6.10.2008 23:12 | karma článku: 7,45 | přečteno: 910x