Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

gravo

25. 1. 2012 14:31
Opravdu poctivý příjem!??!!

Šéfka kabinetu bere třicítku měsíčně a k tomu jako bonus čtvrt milionu na odměnách. A já se ptám: ZA CO??? To je klíčová otázka! CO konkrétně udělala, aby se jí mzda téměř zdesetinásobila? Vždyť jiná šéfka by musela do práce chodit téměř celý rok, aby si přišla na jeden jediný měsíční plat Nagyové! Chápu, že opravdu SCHOPNÍ lidé si mohou vydělat více peněz než je celorepublikový průměr. Proč ne! Ať jde Nagyová do soukromého sektoru, rozjede vlastní firmu, zaměstná hromadu lidí a podniká tak, aby nerozkrádala státní zakázky! Teprve POTOM je na místě čtvrt milionu měsíčně.

0 0
možnosti
Q

QQ.

24. 1. 2012 8:48
Snad jen vek

muze byt omluvou pro to, co jste napsal. Nejdrive budete muset poznat jak drou lide v ruznych povolanich, delnik u stroje, doktor, konstrukter, prekladatel, ridic, obsluha technickeho zarizeni ve fabrice... atd. atd. Az pak pochopite, ze reci o tom jak si nekdo zaslouzi 200 nebo 300 000 za mesic jsou jen bezcenne fraze. Ano, vydelavejte si treba milion mesicne, ale ve sve firme, na necem co jste vy vybudoval. Tohle je pouze kradez z verejnych prostredku, verejna a legalizovana. Ve vyspelych statech sveta viz. napr. Svycarsko nema ani vrcholovy politik zadny zvlastni plat ve srovnani s jinym kvalifikovanym pracovnikem. Do politiky se chodi delat sluzbu verejnosti a ne vykradat verejne penize. Prezidentka - prezident - ve Svycarsku pojede do divadla klidne i tramvaji, a aby plat politika nebo zamestnance kancelare byl desetinasobkem platu kvalifikovaneho pracovnika - tak to by napadlo nekoho mozna v nejake horecce 40 a vice nebo pod drogama.

0 0
možnosti
OK

mr.postreh

23. 1. 2012 11:58
politik obohacujici tuto zemi?

"Dvacet let po pádu totality jsme se pořád nenaučili oceňovat a obdivovat lidi, kteří vystupují z průměru a kteří nějakým způsobem obohacují naši společnost. Naopak, každý kdo se takto vymyká je hned grázl nebo přinejmenším podivín."

tim myslite ty nase skvele politiky? na to mam zcela opacny nazor ... koneckoncu jsem se mel moznost o tom presvedcit sam, 6 let zamestnanec UVCR v IT a jedno jsem tam zjistil zcela jasne -> odmeny se tam neudeluji na zaklade vykonane prace ;)

0 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

19. 1. 2012 19:27
Dnešní zprávy na Nově

a další utrácení státních financí, nyní ze strany pana ministra Drábka. Ale řekl tam jednu zajímavou informaci: sociální a důchodová reforma je již ukončena a protože byly vyplaceny vysoké odměny, tak jsou tyto reformy zpracovány velice kvalitně. Tak aspoň že tak.

Ještě jen pohled plebsu: firmě se loni celkem dařilo, bylo hodně zakázek, místo válení se u vody se dělaly přesčasy, aby se zakázky zvládly, ale protože přišla krize, tak původně slíbené odměny padly, protože firma potřebuje finance na překonání krize. U státu to probíhá jinak...

0 0
možnosti
DK

Fonon

19. 1. 2012 15:29
kratochvíle,

cos to napsal za slátaninu?8-o

3 0
možnosti
L

li.ra

22. 1. 2012 17:50
Re: kratochvíle,

Dobrý den,

můžu se Vás zeptat, zda se znáte s panem Kratochvílem osobně...či snad jste ho vyučoval na základní nebo střední škole...? Alespoň podle Vašeho oslovení a způsobu komunikace (tykání) tak vyplývá. Nebo jste snad dnes spolu obědvali...že chybí pozdrav...i Váš podpis! ;-) Protože pokud nikoliv, tak jste jedním z lidí (sorry!), kteří svým stylem jednáním určují naši českou národní (pod)úroveň, za kterou se musíme před sebou samými a před vyspělými národy stydět.

Je mi líto, že takto reaguji, ale pokud CHCEME SPOLEČNĚ KOMUNIKOVAT A ´VĚCI´ V NAŠÍ REPUBLICE SPOLEČNĚ ZLEPŠOVAT, TAK BYCHOM TAK MĚLI DĚLAT SLUŠNĚ! ...souhlasíte...? Myslím, že všichni (osoby, strany, firmy, spolky,...) máme, jak zde jsme máme JEDEN SPOLEČNÝ CÍL: a to PROSPERITU A SPOKOJENOST KAŽDÉHO Z  NÁS...A TÍM I CELÉHO STÁTU!! ...a to je SKVĚLÉ!!! ...jsme tím vlastně SPOJENCI. A teď již "jen" ZBÝVÁ si TOTO UVĚDOMIT...a JEDNAT A CHOVAT SE TAK!

Příjemný zbytek neděle Všem Slušným Lidem (ale i Vám) přeje LiRa :-)

0 0
možnosti
JH

Jahnn

19. 1. 2012 11:50
Deprimuje mě, kolik diskutujících má tak podivuhodné názory,

např. že to je o závisti, ostré lokty, nadstandadní služby panu premiérovi, že se musí dobře učit a kdesi cosi.To je tak obtížné pochopit, že ženská (nebo kterýkoliv jiný pracovník), která dělá jakoukoliv práci ve veřejném sektoru bez zásadní odpovědnosti (co by asi musela způsobit, aby šla sedět?), kdy v případě selhání z titulu své funkce může nejhůř dostat padáka, nemá nárok v žádném případě na 10 násobek průměrné mzdy v ČR.

Toto není ani ve státech zkorumpované Západní Eurounie.

Vysoké platy mají odůvodnění ve sférách s vysokou odpovědností, kde v případě selhání pracovník může čelit trestní popř. finanční odpovědnosti, nebo kde nasazuje svůj život, nebo kdy je odloučen od rodiny apod. A samozřejmě kdy jeho práce ovlivní ziskovost firmy a je i to nasmlouváno v pracovní smlouvě.

0 0
možnosti
JH

Jahnn

19. 1. 2012 11:50
Re: Deprimuje mě, kolik diskutujících má tak podivuhodné názory,

Bohužel, nic takového v případě šéfky kabinetu nespatřuji a s výší jejího platu nesouhlasím, ačkoliv mnozí diskutéři zde plkají o závistivcích. Dokonce mi výše jejího platu spíše asociuje myšlenky o kvalitě jejích mluvidel a rodidel z úhlu pohledu pana premiéra.

2 0
možnosti
PP

echo.3.

19. 1. 2012 10:59
Přeberu z předchozího příspěvku

"Vaše škrobená snaha o objektivitu je úsměvná"... a k tomu, směšně trapná.

0 0
možnosti
C

chill

19. 1. 2012 10:24
Jaká je skutečnost?

Přátelé, tohle přece vůbec není o tom, že někdo dře jako kůň, že má tabulkově tolik a tolik, to je celé o tom, že ta dotyčná Péťovi poskytuje úplně jiné služby než má v pracovní smlouvě.....a za dobrou "práci" náleží slušná odměna, to je snad clear...malý problém je v tom, že náš premiér, který mimochodem kromě politiky nic jiného neumí, neplatí ze svého, ale z veřejných prostředků, kterých opravdu není nazbyt.....ale proč si neužívat, když to ovčané se skřípěním zubů ale poslušně zaplatí, ne?

0 0
možnosti
LV

Vysmek

22. 1. 2012 21:43
Re: Jaká je skutečnost?

Amen,pravím vám,dříve velbloud projde uchem jehly,nežli se boháč dostane do království nebeského.---------Proč? já se ptám proč chce být každý boháč?-------HNUS!!!

0 0
možnosti
RM

r_o_s

19. 1. 2012 9:39
Hehe......

Osobně jsem odměňován dle úspěchů svých a dle úspěchů firmy. Také jsem často peskován vrstevníky, že se mám dobře protože mám více peněz jako oni, kteří dělají "jen ty lopaty atd.". Ovšem já se ve škole snažil, pak jsem udělal praxi v konstrukci, technicky jsem vyrostl a proto nyní mohu dělat obchodníka a občas mít i pěknou výplatu. Znám tedy závist lidí....hlavně těch co práci v kanceláři a na cestách pokládají za podřadnou, parazitující na pracujícím lidu, naprosto jednoduchou a samozřejmě extrémně nadhodnocenou.

Co se týče problému paní Nagyové si myslím, že takové odměny by mít neměla. Jak zde bylo psáno, pokud by stát prosperoval, proč ne. Ale pokud škrtáme, všem nám dle TOP09 a dalších roste dluh, tak proč dávat takové odměny? Nestačilo by jí 100% jejího tabulkového platu? Když má takové nasazení? Nechci nikomu upírat to co si zaslouží, ale všeho moc škodí. Pan Nečas a jeho vláda hold občanům káže vodu, ale sami pijí víno...

4 0
možnosti
LS

simi1

19. 1. 2012 16:09
Re: Hehe......

..myslím,že při deficitu by měli politici peníze přinést z domova a snížit si platy nejméně o polovinu,jinak nás budou pořád zadlužovat,pošták Kalousek mi bude posílat složenky s vyjádřením dluhu,který z větší části nadělal on.Uzákonit takovou věc v ústavě o rozpočtu,musím se smát jeho ekvilibristickým psychopatickým výkonům v tv,at umím si ho představit i v ústavu,já jsem ten chytrý,ustupte,jen ustupte,nebud prašná cestičko,když se dívám na sebe,tak se musím pochválit, je to jen špatný účetní,nevidí souvislosti v ekonomice.Myslím že jí ani nerozumí,protože zvýšení DPH nezaručí vyšší výběr,naopak,budeme mít méně peněz,méně koupíme,koláč je jen jeden,čím více ukrojí pro stát,tím méně nakoupíme a odevzdáme daní na konci roku,přesvědčili jsme se o spotř.dani na pohonné hmoty(+1%).Všichni tankují za hranicemi,připravil si stát o 8 mld.V Chorvatsku ekon.ministr snížil DPH pro soukromníky kteří ubytovávají z 23% na 10% /jako mají na hotelech/ při zachování pracovních míst.Škrtale Kalousku !!

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

19. 1. 2012 9:31
a čemu se divíte člověče?

to všechno je přece typická reakce pitomců, kteří sice vůbec nic neumí, ale chtěli by mít příjmy jako "rotšild". Protože  je, pochopitelně, nemají, tak alespoň závidí a vnitřní přetlak si uvolňují idiotským kecáním o věcech, o kterých nemají ani ponětí. Viz diskutéři "zrušitODS" nebo "xaeris". No  fuj!

0 0
možnosti
XX

xaeris

19. 1. 2012 10:13
Re: a čemu se divíte člověče?

Pokud snad považujete např. můj absolutně negativní vztah k jisté USA radarem osvícené a nikdy nesvysvětlenou korupcí obklopené osobě jménem Alexander Vondra za pouhé idiotské kecání, pak budete asi : a- jeho blízký příbuzný, b - jeho sekretářka, c- partajní pokladník, d - bývalý tiskový mluvčí výstavby USA radaru v Brdech.No fuj!!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1830x
Věřím, že každý má právo na svůj názor. Věřím, že každý má právo svůj názor změnit. Je to jeden z důvodů existence tohoto blogu :-)