Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

emeritni samec

1. 2. 2012 17:15
Obdiv za odvahu.

Podařilo se naši veřejnost tak zpracovat že EU je pro většinu jako červený hadr před býkem.Stamiliony evropanů jsou podle těchto mudrců úplní pitomci a my na svém písečku musíme bránit svoji suverenitu.Plácají o Mnichovské dohodě a ani nevědí co říkají.Kdyby opravdu došlo k podobné situaci nikdo z nich by nebyl ochoten tuto suverenitu opravdu ve váce bránit natož padnout.Politici by měli mít ale jiný rozum a jednat s rozumem.Nemáme jinou možnost než buď s Evropou nebo s Ruskem.Česko jako velmoc je jenom v představách zpitomělých bojovníků za národ.Naše "elity"by raději Rusko tam se krade mnohem snadněji a nikdo by jim do toho nekecal.Pracují tedy na tom abychom nenáviděli EU a cikány jenom nesmíme kecat do vyvádění peněz a držet pusu.Jestli se jim to povede tak budeme mít pravicový polofašistický stát s Ruskem v zádech.Kdo řekne něco rozumného je sepsut a proto obdiv pro vás.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

1. 2. 2012 14:36
a jelikož pes rozhodl že se jdu projít

přeji všem zdejším eurohujerům a eurojánošíkům pěkné odpoledne

a děkuji za slušně vedenou diskuzi

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

1. 2. 2012 14:40
Re: a jelikož pes rozhodl že se jdu projít

Hezké odpoledne :-)

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

1. 2. 2012 14:18
Nic než národ?

Nebylo jedno z dalších hesel té partičky i něco o tisícileté říši? To se také vrací?

0 0
možnosti
KB

Kolokol

1. 2. 2012 14:17
Kdo je to vlastně ten EuroHujer?

Tak se říká posměšně lidem, kteří žijí v představě, že tam kdesi v Bruselu se sešli ti nejchytřejší lidé a ti vymysleli nějaké objektivně nejlepší uspořádání Evropy, tudíž o samotném principu se nemá pochybovat. Samozřejmě jsou drobné chyby, které nestojí za řeč a které se za pochodu odstraňují. Samotný princip je podle nich bez chyby, protože ti tam v Bruselu myslí na všechny evropany a na jejich blaho.  Přitom stejně jako kdykoliv v minulosti je současná EU, projekt EURO, všechny smlouvy apod. pouze průsečíkem všech možných partikulárních zájmů, osobních ambicí i ješitnosti jednotlivých aktérů, i jejich omylů apod. Přitom se stačí podívat jen na 20. stol., kolika tragických omylů se státy a jejich reprezentace dopustily.

1 0
možnosti
KB

Kolokol

1. 2. 2012 14:17
Re: Kdo je to vlastně ten EuroHujer? - II.

Versailleskou smlouvu podepsaly všechny významné státy Světa s tím, že zajistí světový mír. Přitom „zadělala“ na nejstrašnější válku v dějinách lidstva. Komu se v roce 1919 nezdála, byl za největšího válečného štváče. O Mnichovu ani nemluvě. Francie s VB se na tom domluvili, tak jaképak pochyby. Prostě to, že se na něčem domluvily reprezentace 25 států z 27 není žádný argument, stejně jako to, že se na něčem domluvilo několik velmocí. Dnes EU „táhne“ Německo s Francií a ostatní dělají více méně komparz a snaží se tu a tam uhrát nějakou tu výhodu pro sebe. Přitom ale všichni vědí, že těm dvěma jde hlavně o tu německou či francouzskou košili, než o holandský, polský či český kabát. Lépe řečeno, měli by vědět a podle toho se zařídit.

0 0
možnosti
V

vsevedec

1. 2. 2012 13:44
Hochu nešťastný

Nikdo vás tu nedrží, jděte za svým štěstím do Evropy či někam úplně jinam. Je tady ale stále dost Čechů, kterým vaše hloupoučké argumenty musí znít jako něco tak trapně ubohého, že se za vás chtě nechtě musí stydět. Stydím se za vás, pane.

2 0
možnosti
JN

jenyknovak

1. 2. 2012 13:36
Teče Vám mléko po bradě, vážený.........

To už tady jednou bylo a jmenovalo se to RVHP. (Speciálně pro Vás, protože to jistě vědět nebudete, to byla Rada Vzájemné Hospodářské Pomoci) Taky jsme dostávali příkazy, co kde vyrábět, zasít, kolik sklidit a pod.

Děkuji pěkně - N E CH C I !!!!!!!!!!!!!!

1 0
možnosti
BT

markyz.Gero

1. 2. 2012 13:37
Re: Teče Vám mléko po bradě, vážený.........

raději si nepředstavuji co teče po bradě vám při psaní takových příspěvků ;-D

1 0
možnosti
KB

Kolokol

1. 2. 2012 13:24
Další klasický příklad,

kdy autor popíše co si myslí, že si ti druzí myslí a pak s tím polemizuje.

2 0
možnosti
C

chill

1. 2. 2012 12:53
Úplná zhovadilost

To se zase projevil jeden eurohujer, který ostatním vykládá, jaká je ta pravá skutečnost. Všichni, kteří to vidí jinak, se schovávají za domnělou národní hrdost, národní zájmy...on si neuvědomuje, že by naše země něčím utrpěla...tak asi každý žijeme v jiné zemi a vnímáme jiné okolnosti. Já si např. uvědomuji, jaké továrny nebo podniky tady fugnovaly do vstupu do EU a dnes je po nich už jenom prázdná louka (např. cukrovary). Ty podniky zaměstnávaly tisíce lidí a dnes neexistují. Díky komu nebo čemu? Taky si uvědomuji, že když jsme byli potravinově soběstační, tak se kvalita výrobků v obchodech nedala s dnešní vůbec poměřovat, dneska jsou v obchodech samé šunty a díky komu nebo čemu? atd....

5 0
možnosti
V

villík

1. 2. 2012 13:29
Tak, tak... S dobrými úmysly jsme do EU vstoupili, však...

..opomněli jsme, že je jimi obvykle dlážděná cesta do pekel......:-/

1 0
možnosti
PJ

denver

1. 2. 2012 12:44
Nic než národ!

To jste řekl Vy! Euro-realisté odmítají svrchovanou unii a její byrokratický aparát, což ale neznamená, že jsou to náckové. K tomu, abych se domluvil s ostatníma v Evropě, nepotřebuji Brusel.

2 0
možnosti
BT

markyz.Gero

1. 2. 2012 12:47
Re: Nic než národ!

potřebujete, jelikož ti všichni se kterými se chcete domluvit jsou sloučeni v jedné unii tudíž s vámi separátně budou jednat je o nějakých otázkách, pokud se ovšem týká obchodu či peněz musíte do Bruselu, (předpokladám že mluvíte jako kdybychom byli mimo EU)

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

1. 2. 2012 12:23
markyz.Gero

Tak ještě jednou. Odpovězte prosím na otázku: V čem je pro Českou

republiku výhodná situace, kdy dohled nad veřejným rozpočtem neprovádí

volič pomocí svých preferencí, ale kontrolor z EU (pravděpodobně

nevolený)?

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

1. 2. 2012 12:39
Re: markyz.Gero

klidně vám odpovím, až mi ovšem vysvětlíte jak taková situace může nastat, doufám že nechcete říci že něco takového v dohodě kterou jsme nepodepsali je?

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1830x
Věřím, že každý má právo na svůj názor. Věřím, že každý má právo svůj názor změnit. Je to jeden z důvodů existence tohoto blogu :-)