Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zeman

28. 1. 2012 21:02
.

.

0 0
možnosti
RJ

RenataZ

28. 1. 2012 16:57
Obávám se,

0 0
možnosti
RJ

RenataZ

28. 1. 2012 17:32
Re: Obávám se,

že autor je právě produktem toho co je ve školství špatné. Ani, netuší jak je systém organizován a jak je financován. Historicky je to černá díra na peníze a celý systém výuky se od 89. toho podařilo zefektivnit málo a za Buzkové, Kuchtové a Lišky se nic nezlepšilo, ba právě naopak. Nejsem a nikdy nebudu voličem VV, ale Dobeš se opravdu snaží o zlepšení. Leč na školách běží vše při starém, teploučko a smrádeček. Problém je, že pokud by se nějaké rozumné změny podařily, nebude dost míst pro všechny. Proto se teď proti němu všichni postavili, co kdybych právě já musel z kola ven?

2 0
možnosti
J

ještěněco

28. 1. 2012 15:02
trpět nejlepšího ministra školství, pane pr

Lidi vy si fakt neuvědomujete, že s těmi studenty to je jako s důchodci? Je jich a bude čím dál víc. Musí to tak být. Nic proti tomu, ale musí se to řešit.  A  ministr Dobeš to řeší mimořádně kvalitně. I proto, že mu jde o kvalitu těch vysokoškoláků. Aby se nelíhli jak v drůbežárně.

1 0
možnosti
DL

d. Lilly

28. 1. 2012 16:27
Re: trpět nejlepšího ministra školství, pane pr

vy jste komik;-D

0 0
možnosti
SN

kuča

28. 1. 2012 13:29
Vážený autore.......

:-)....na rozdíl od předcházejících diskutérů Vám dávám plně za pravdu. Popsal jste to perfektně! Nebudu se rozepisovat, psal jsem to jako diskus. příspěvek k několika blogům!

Je to chaotik, psychopatická osobnost (jako vězeňský psycholog to může býti bráno, jako nemoc z povolání, a měl by dostat invalidní důchod), ale celý vtip je v tom, že celé jeho rozhodování směřuje je k tomu jak obdařit penězi své kamarády ( CERMAT - státní maturity - 1.8 mlrd, prověřování žáků základek další miliony vyhozené, bez prokazatelného výsledku, dotace z EU, zase se na projektech, které nic nepřinesou o peníze podělí známí). EU není blbá, tak to zatrhla. Co nevyřešil , za dobu dosavadního panování chce vyřešit do konce do konce března. Jsou naivkové, kteří tomu věří.52 mlrd. dotací - trochu vysoká částka ze rezignaci jednoho nevydařeného ministra !....a vo tom to je ....!

2 0
možnosti
ZK

SID09

28. 1. 2012 16:40
Re: Vážený autore.......

No a já vás nechám oba dva tentokrát zcela propadnout, když ani nevíte, že nyní se ve školství čerpají tituly které byly metodicky schváleny před rokem 2007 a jejich čerpání je schválené na roky 2007 - 2013.  Metodiku čerpání těchto Dobeš nemohl ani v nejmenšímn ovlivnit !! Zainteresovaní rovněž ví,  že jsou to většinou jen rozkradené, případně neúčelně vynaložené prostředky  - a je velkým tajemstvím toto tvrdit takto veřejně.

Co se týče těch maturit ..... tak vám sdělím, že tyto už intenzivně připravovala  Buzková a po ní všichni další ministři. Všichni se ovšem zalekli protestů studentů a odložily jejich zavedení, nicméně onen CERMAT byl už vybrán Buzkovou a náklady na to byly každoročně čerpány bez jakýchkoliv výsledků. Tento ministr (i přes protesty) to konečně zrealizoval. ;-)

1 0
možnosti
J

ještěněco

28. 1. 2012 13:13
trpět nejlepšího ministra školství, pane pr

Ty chytráku, běž do pr   . Ministr školství Dobeš je nejlepší, nejmetodičtější a nejdůslednější ministr školství. Jenže právě díky své kvalitě šlápl na kuří oka spoustě tzv. akademickým, prostě, flákačům a proto ten povyk jejich kamarádíčků politických přeběhlíků, takže vlastně pouhých kariéristů a flákačů. Nemáš i ty k nim blízko? To tě nenapadlo, co?

3 0
možnosti
IH

ivahut

28. 1. 2012 16:09
Re: trpět nejlepšího ministra školství, pane pr

CHA CHA CHA!!!

1 0
možnosti
EP

pokaseda

28. 1. 2012 12:49
Lítost

nad panem Kratochvílem je můj hlavní dojem z jeho blogu. Ve své charaktristice říká, že své názory neprosazuje jako absolutní pravdu. Jsem rád, že ví, že to co píše jsou kecy, které s pravdou nemají nic společného.

Tento mladý muž jasně prokazuje, že je produktem dnešního upadajícího školství a také bulvární mediální řeči.

 Text jasně dokazuje, že dnešní vzdělání je jen odvarem minulého a potvrzuje že experiment vdělávání i těch ,kteří na to intelektuálně nemají je nanic. Jen čerpá peníze, kterých je mnohem víc, než těch zřetelně rozkradených.

Buďme rádi, že nynější ministr má snahu to napravit. To se u značného množství jeho předchůdců nevyskytovalo.

Asi chce dospět k tomu aby se nevynakládaly peníze na hlavu každého žáka a to i na toho, kterého se škola bojí označit jako nevhodného. Peníze na něho živí učitele všech typů škol. To přivodilo, že vysokoškoláci jsou sotva na úrovni dřívějších středoškoláků a tito ani ne na úrovni dřívějších ZŠ. Jsou přirozeně výjimky, ale je to špatné

5 0
možnosti
ZK

SID09

28. 1. 2012 17:01
Re: Lítost

Máte celkem pravdu. Kratochvíl se buď jen mýlí, nebo záměrně vysloveně lže. !!

Možná, že však není objektivně informován a žije v zajetí svých bludných představ  !!;-D

0 0
možnosti
PK

bakules2

28. 1. 2012 11:58
trpělivost jsem potřeboval

k přečtení Vašeho tendenčního žvástu.

0 0
možnosti
R

raks

28. 1. 2012 11:34
Vaše názory

jsou velmi naivní. Stejně tak byste mohl chtít fiskálně srovnat zadlužení státu z roku na rok na úplnou nulu.

Tam, kde se jenom chodí do práce (ministerstva), berou královské odměny, a vymýšlí, jaký tunel ještě udělat, aby byly peníze odkloněny do správných koryt, je nulový pracovní potenciál. Dejte to lidem fuškou, a no to půjde. Jenže to politické strany, které jsou z malé domů živeny, nikdy nepřipustí:-)

0 0
možnosti
JSD

Jen se divím

28. 1. 2012 11:34
Nevíte, jak funguje koaliční vláda

Funguje na podpoře všech stran koalice. Ono to není tak jednoduché "kopnout ministra do zadku". Premiér může dát sice prezidentu návrh na odvolání kohokoli z vlády. Ale je na dotyčné koaliční straně, jestli pak neodejdou ostatní - do opozice.

Čerpání dotací je dlouhodobější věcí. Je to stejná hloupost, jako vyčítat Kalouskovi, že Česká republika má obrovský státní dluh. Ten byl věcí předešlých vlád. Dokonce i po nástupu do funkce on musel respektovat již schválený rozpočet od vlády předchozí (kdo že tam byl ministrem zahraničí?). Vytýkat mu lze dluh, který nasekal sám jako geniální ministr zahraničí.

Když vám jde o ty peníze, že vám nevadí, že se tu vyhazuje z devizových rezerv ČNB nějakých 38 miliard. A předtím nějakých 12 miliard, co nechal Kalousek ve Švýcarsku. On nic, on muzikant za to můžou jiní.

1 0
možnosti
P

pěnice

28. 1. 2012 14:33
Re: Nevíte, jak funguje koaliční vláda

Přesně, kmotrům vadí VV, od začátku se proti nim brojí. Ti, co tady podporují ten Augiášův chlév si našli obětního berana a tím jsou VV. To oni mají na svědomí ten, s prominutím zlodějský bordel ????? Dobeš se nestačil ani posadit a už to začalo. Ti,co tam sedí léta, to jsou ti správní hoši ???  Odvrátit od sebe pozornost, od jejich lumpáren , stačí systematicky dokolečka, dokola hanit druhého a ovce na to skočí.

0 0
možnosti
Z

zeman

28. 1. 2012 11:32
Odpověď na nadpis článku.

Tak dlouho, jak bude Klaus na hradě chtít.

Tak dlouho, co budou existovat různí "Streitové", kterým se jeho jednání velice zamlouvá. viz. blog níže.

Já dávám karmu.R^

4 0
možnosti
B

bofums

28. 1. 2012 12:07
Re: Odpověď na nadpis článku.

Ačkoliv se mi nezdá být pan Dobeš zrovna " nejlepším polistopadovým ministrem", jeho další

působení na min. není  záležitostí p. prezidenta, tím méně pak " různých Streitů" . Ba dokonce

POCHopitelně  ani různých " zemanů". Ani moje !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1830x
Věřím, že každý má právo na svůj názor. Věřím, že každý má právo svůj názor změnit. Je to jeden z důvodů existence tohoto blogu :-)