Hájek zase perlí-a díky tomu, co haní!

Hradní vicekancléř opět zase jednou vypustil pár extrémních názorů. Díky tomu co odsuzuje má zase možnost na chvíli se stát hvězdou intelektuálnío nebe.

Petr Hájek opět po krátké odmlce poskytl čtenářům všemožných informačních zdrojů dostatek materiálů ke čtení. Bohužel v jeho případ je nutné řící, že čtení jeho myšlenek škodí zdraví. Člověk si totiž může jen ukroutit hlavu nad nesmyslností jeho názorů. Plejáda Hájkových názorů je extrémně široká. Zahrnuje absolutní pravdy (z pohledu řečníka) o všech tématech lidké existence (od evoluce, přes výklad křesťanské nauky, po popis společenské situace, homoexualitě různých deviacíh apod.) o téměř všem. Jediné o čem se Hájek zatím moc nevyjadřuje je sport. Hallelujah!

V posledním vystoupení si vzal na paškál tzv. mediokracii. Dle jeho názoru stav, kdy společnost ovládají masmedia, která utváří názor společnosti tím, co rezentují a která tak vcelku pohodlně řídí směr, kterým se svět ubírá. Samozřejmě, média mají v současné době mnohem větší váhu než o století zpět. Ale domnívám se, že spadají do kolonky toho, čemu se říká "cena za demokracii". A upřímně, jenom obrovskému rozvoji medií může Petr Hájek děkovat za to, že jeho názory jsou tak silně prezentovány společnosti. On by jistě prohlásil, že o publicitu nestojí a že svoje názory by prezentoval úplně stejně i zasituace, kdy by neměly šanci se velmi rychle dostat k široké skupině posluchačů. Já tomu, ale nevěřím. Domnívám se, že Petr Hájek je exhibicionista, který většinu svých názorů prezentuje hlavně proto, aby o nich potom mohl polemizovat se svými odpůrci. Ovšem ne proto, aby vzbudil diskusi o kontroverzních tématech, ale proto aby se zviditelnil. Ano, je to opravu cena za demokracii, že je člověk nucen číst i názory takových popletů a showmanů jako je Petr Hájek, ale dobře za to ...

Jen mi vážně nejdou do hlavy dvě věci:

1)Co má Petr Hájek, jako hradní vicekancléř na práci. Dělá něco jako dvorního šaška pro našeho pana prezidenta? Nebo má odvádět od Václava Klause svými výrokovými extempore pozornost médií a ulevit mu tak od otravných novinářů?

2)Proč ho Václav Klaus tak dlouho trpí? Jistě, Hájek je Klausovi blízý svým euroskepticismem a také svým tvrdohlavým přístupem jít za každou stranu proti mainstreamu. Přesto nechápu, že toho kašpara stále trpí na svém úřadu. Musí mu být jasné, že mu spíše škodí než prospívá ... a vlatně, jak Hájek Klausovi pomáhá? Čím?

 

Buď jak buď, Hájek je Hájek a pravděpodobně nikdy nebude konfomrní a nikdy nebude hlásat názor, který by mohl mít hlavu a patu. Už jen proto, aby se zase na chviličku dostal do médií. A to vše právě kvůli té médiokracii, kterou zavrhuje.

 

 

Autor: Jan Kratochvíl | úterý 3.1.2012 22:52 | karma článku: 14,78 | přečteno: 946x