Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to vypadá, že paní autorka do něčeho šlápla. ;-D Ale prý to přináší štěstí nebo peníze. Na druhou stranu zase klidně dýcháte všelijaké exhalace. Ty sice jsou mnohem škodlivější, ale nejsou vidět.

Představte si, že za R-U bylo v českých zemích asi 5 milionů koní, kteří tahali všelijaké povozy a kočáry. Tam opravdu bylo do čeho šlápnout!

Nevím, kde bydlíte, ale tady u nás v centru města byste na nějakou tu psí šištičku narazila jen výjimečně.

Takže bych jízlivě mohl napsat, že každý si vybere místo k žití podle vlastního naturelu.

Podobně se tu kdosi nedávno rozohnil kvůli tom, že pánové opouštějící restaurační zařízení močí na kdejakou zeď, která pak páchne.

Příště zkuste reportáž z jistých lokalit, kde se podobně jako Vámi popsaní nevychovaní pejsci chovají "obyvatelé". A uvidíte ten rachot na jistém webu, takže Váš článek poletí do HP, pokud jej vůbec redakce pustí.

:-)

1 0
možnosti
SN

V ulici Na Pískovně v Liberci je takový dlouhý panelák. Za nim je lesík. V tom paneláku, nekde píšou nejdelším v ČR, žije půlka osazenstva důchodci a půlka bytů ma psa.

Jak myslíte, ze vypadá ten lesík za? A jak vypadá trávník pred?

Chovatele psů v paneláku jsou z většiny tupci, jak si tu můžeme hmatatelne zkusit.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, přestože mám pejska! Pytlík je moje nezbytná pomůcka na každé procházce, i když jdu sama :-), máme pejska malého a plemeno, které má předpoklady být venku aktivní, doma klidné, přizpůsobí se rodině, nelíná..a i já pejskařka bych nesnesla abych celý den poslouchala štěkajícího psa a zuřím, když si na botách odnesu cizí lejno. Myslím, že poplatky ve městě by se měly odvíjet od velikosti plemene, možná by pak ubyly chudinky husky a podobná plemena v panelákových bytech.

6 0
možnosti
Foto

Karma, těch psů je strašně moc. Dva dobrmani v panelákovém bytě, to snad je případ pro psychiatra.:-/

7 0
možnosti
Foto

Proč jste si je tedy pořizovala?

0 0
možnosti
JH

Mimochodem, psí exkrement v plastovém pytlíku je docela zajímavý odpad z hlediska likvidace.

5 0
možnosti
VF

Máte recht. V Brně na Lesné byly malé nádoby na tento speciální odpad. Nevím ale, jestli jsou tam stále.R^

1 0
možnosti
PS

P10e44t25r 42S70k87á59l23a

5. 1. 2022 11:30

Souhlas a karma. A zmínila jste jen část problému i když podstatnou. Velmi obtěžující je i štěkání a vytí psů zavřených většinu dne v bytě nebo na předzahrádce u bytového domu. A není příliš velký rozdíl mezi štěkotem větších plemen a pisklavým ňafáním těch malých.

5 0
možnosti

Zdá se, že v poslední době majitelé psů obzvláště zvlčili. Tak zadělané chodníky, jako letos, jsem ještě nezažil.

0 0
možnosti
PS

P39e48t40r 52S53k75á13l45a

5. 1. 2022 11:34

Zvlášť specifický je přístup některých majitelů k uklízení po svých psech v případě zasněžených chodníků a trávníků. Zřejmě jsou přesvědčeni, že exkrement ve sněhu trvale zmizí.

4 0
možnosti
Foto

Ono je to o tom, že ti, kdo si včas něco zjistí o socializaci a výchově psa a věnují se mu, zpravidla taky po něm uklízejí. Ono to totiž nejde rozdělit. Buď se chovám ke psu a se psem zodpovědně (se vším všudy, se socializací, výcvikem i uklízením) nebo ne. Po vychovaných a dobře socializovaných psech jejich majitelé většinou uklízejí. Po těch nevychovaných často ne. Protože kde je nevychovaný majitel, nemůže být vychovaný pes.

11 0
možnosti
SL

Souhlas.

U těch nevychovaných vlastníků psa bych schválil i fyzické tresty ! ;-D;-D

Např. zatlačení nosu do toho exkrementu a na 10minut ruce za zády (MP by musela nosit pouta).

0 0
možnosti
Foto

Karma. A to nemluvíte o neschopnosti řady páníčků jim dát aspoň základní výcvik. Miluju potkávat tyhle stupidní "pejskaře", když pes je na druhé straně chodníku než jeho pán, táhne jako zběsilý a vodítko je napříč cesty. Páneček telefonuje, neustále trhá za vodítko a je pěkně naštvaný. Užasný obrazec hlouposti. Pes je nešťastný, pán také, hlavně, že si ho pořídili. R^

6 0
možnosti
VV

Nevim, zda je to typicky ceska vlastnost, ale urcite typicky prazska. Soused si poridil psa, tak si ho musime poridit taky aby lidi videli ze na to taky mame.

2 0
možnosti
PK

Jo je to tak, páníček/panička.......tam je potřeba osvěty jak a co činit, aby to neotravovalo život dvounožců;-DR^

1 0
možnosti