Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mirais

30. 5. 2012 9:41
Můj vztah k cikánům

1 - budu je milovat, pokud mě budou živit

2 - budou mi lhostejní, pokud se budou starat sami o sebe

3 - budu je nenávidět, pokud je budu muset živit

0 0
možnosti
JM

janacz

30. 5. 2012 13:27
Re: Můj vztah k cikánům

Taky by bylo dobré, kdyby nehlučeli a po sobě uklízeli.

0 0
možnosti

KarelSind

29. 5. 2012 18:36
Karma

Ukončení experimentu zvaného sociální stát na celoevropské úrovni. Většina negací ve vztahu k Romům vzniká z pocitu, že my, běloši, na ně děláme a živíme je. Ten pocit je z velké části nesprávný (sociální stát ždímají i leckteří běločeši, abych parodoval pojem hnědočeši, na nějž občas narazím a za formu ždímání tohoto státu se dají považovat třeba i předražené státní zakázky, v nichž Romové rozhodně nehrají prim), ovšem je výsledkem různého postavení občanů před zákonem a vylobovaných výhod jednotlivých skupin obyvatel oproti jiným. Romové jsou v tomto v nevýhodě, prostě proto, že jsou to Romové (čeští zemědělci ždímají také, ale to určitě nikdo nebude generalizovat na všechny Čechy, protože by generalizoval sám na sebe).

0 0
možnosti
A

Alka1

29. 5. 2012 18:53
Re: Karma

Karle,

 doporučuji dojít na sociálku (dnes ÚP) tam, kde jsou vyřizovány a vypláceny sociální dávky tzv. nepojistné (pojistné jsou např. nemocenská, OČR, starobní důchod) a zeptejete se úřednic na poměr příjemců cikáni - Češi .Asi budeste dost překvapen...;-D

4 0
možnosti
Z

Zdena-Danuše

29. 5. 2012 18:00
v tuto chvíli to nemá řešení

Pročítám diskuze, část lidí si uleví od frustrace a nic. Pokud naši poslanci si budou hrát na pštrosy, tak se nic nevyřeší. Nač luxusní dávky, když zde pracuje několik stovek tisíc zahraničních dělníků. Na manuální práci nikdo nepotřebuje VŠ. Chceš-li lepší zaměstnání, tak se uč. Kdyby byly dávky časově nebo celkovou výší omezené a pak pouze částka na holé přežití, věřte, že by se i toto etnikum začalo snažit. Část by odešla jinam a zbytek se naučil, jak se o sebe postarat. Chtělo by to jen to, co se v diskuzích stále opakuje tj. stejný metr a nepříjemný kriminál. A samozřejmě přídavky na omezený počet dětí a klidně i formou naturálií, aby mamce s taťkou daňový poplatník nepřispíval na alkohol a cigára. Jinak souhlasím, že se situace bude vyhrocovat.

2 0
možnosti
V

villík

29. 5. 2012 17:46
Těm dětem, které budou stavět ty vysoké ploty....

..držím palce. Je to pouze poslední možnost.....:-(

4 0
možnosti
GP

generál Patlay

29. 5. 2012 21:27
Re: Těm dětem, které budou stavět ty vysoké ploty....

Jeste je moznost cikanum zaplatit majlant za trvaly navrat do jejich pravlasti, mezi sve. Nenasilne a pro obe strany vyhodne reseni.

0 0
možnosti
A

Alka1

29. 5. 2012 17:24
Děti jsou bezelstné, ale i ony dovedu

by´t nevědomky, vyvodit závěr ze zkušenosti (nedám - nevracíte). Zajímavé je, že děti  podle rasy (etnika) nerozlišují prvoplánově, tohle označení "cikáne" je jen vyjdření zkušenosti s jejich etnikem. Vím, proč to píšu. Syn měl ve školce ve třídě vietnamce - a ejhle děti na něm žádnou odlišnost neviděly - ale proto, že s ním neměli odlišné zkušenosti než s ostatními.

Dceru nevychovávám k rasismu, ovšem pak byl problém, vysvětlit jí chování cikáněte, které sedělo na schodu před obchodem a jen tak ji, když ho opatrně obcházela chytlo za nohu. Naštěstí neupadla, ale lekla se a vykřikla. Na to cikáně (cca 4 roky) ukázalo Topolnánkovu jedničku a četné příbuzenstvo srocené u kašny na náměstí ho odměnilo huronským smíchem. Dcera vůbec nechápala PROČ  JÍ TO TO CIKÁNĚ UDĚLALO. Není žádná chudinka, i se poprala ve škole se spolužákem, ale tam věděla proč.

Tohle nemá řešení jiné, než stejný metr a žádné výhody a pravidlo, kdo dává, určuje formu i výšku "dávek" !

8 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1367x
Je těžké si mě získat, stejně jako si mě oblíbit.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky