Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Karolyn

2. 8. 2010 17:51
...

,,Dobrá díla jsou plodem dobrého charakteru a protože je chvályhodnější příčina než následek, chval více dobrý charakter bez vzdělání, než vzdělance bez charakteru." Leonardo da Vinci

Ps: A stejně nejsi hloupý! ;-)

0 0
možnosti
SF

myschelle

2. 8. 2010 15:54
asi je to klasický případ

toho, že když je dítě systematicky přesvědčováno o tom, že je hloupé, tak tomu uvěří a psychicky se zabokuje. zatímco když člověk objeví aspoň něco, v čem  se mu daří, hned má mnohem větší chu´t do života:) myslím, že hloupých dětí je ve skutečnosti velmi málo, většina potřebuje jenom jiný přístup, jiný způsob, jak něco vysvětlit, aby to pochopily aspoň jakž takž. nic se nemá jen tak vzdávat.

0 0
možnosti
KV

Socialismus popírá přírodu

2. 8. 2010 15:57
Re: asi je to klasický případ

co je to hloupé dítě?

Pokud to budeme definovat IQ, tak je to dítě s IQ pod 70. A kolik procent takovýc ve společnosti je se dá vygooglit. zajímavé je, že to procento se v různých zemích téměř nemění.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 8. 2010 15:01
nejdřív si o tom něco zjistěte

Není to černobílé. IQ testy nejsou ani totální nesmysl, ale ani nejsou jediným kritériem inteligence.

1) IQ testy sestavované mensou mají určitě větší vypovídací schopnost, než nějaké kráwoviny na webu

2) testů je opravdu potřeba udělat víc, aby se eliminovala tzv. "zkušenost s podobnými úlohami testovaných". Výsledky se vám budou postupně zlepšovat, tzv. se naučíte základní úlohy......porozumíte jim a budete vědět nad čím zhruba přemýšlet...... a pak konec zázračného růstu IQ....už to nahoru nepoleze. Tj. eliminoval se rozdíl mezi testovanými v otázce zkušenosti s podobnými otázkami. Sice víte, co to je za typ úlohy, ale už to v daném čase nezvládnete vyřešit.

Skóre IQ je relevantní až do dosažení této limitní hranice. Jeho variabilita je i pak +/- 7 bodů, což se ale u seriozních materiálů dozvíte předem......

......IQ je navíc jen jedna složka inteligence, byť poměrně zajímavá.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 8. 2010 15:03
Re: nejdřív si o tom něco zjistěte

p.s. vliv stresu nemoci a únavy vyloučíte, také jen opakováním.....vaše 2-3 nejlepší testy budou pro Vás (stejně jako pro kohokoli) limitem v této složce inteligence.

0 0
možnosti
M

Muzzlinka

2. 8. 2010 14:56
Inu, je to takový malý blud

Že intelekt nebo naměřená hodnota IQ jsou veličiny neměnné, to je takový malý blud. Intelekt se samozřejmě v průběhu života mění:

Je možné jej do určité míry cvičit a rozvíjet, například právě čtením nebo úmyslným trénováním řešení stále nových a složitějších úloh (paměťových a logických). Některé principy myšlení je možné se naučit.

Také naměřené hodnoty IQ se s každým měřením mohou zásadně lišit. Nejen proto, že (jako každé měření) nejsou přesné. Ale záleží také na zdravotním stavu, momentální únavě, motivaci, vlivech okolí. A to i když měří odborné pracoviště.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

2. 8. 2010 15:00
Re: Inu, je to takový malý blud

;-DJistě...to není nic proti ničemu...a stále zůstává faktem...že máte určitý potenciál, přes který se prostě ani ve své nejlepší životní formě nedostanete, i kdyby jste zbytek života strávila trénováním...takže shrnuto...výsledky měření Vašeho IQ se mohou lišit...Vaše dané IQ je ale neměnné;-)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

2. 8. 2010 14:34
Nu...

...rozumný člověk v klidu vstřebá, že...rozdíl mezi IQ testy v rukou odborníka a IQ testy na jistých placených webech...je stejný jako rozdíl mezi...verdiketem lékaře a šarlatána hrajícího si na léčitele;-D Hodnota IQ by měla být neměnná víceméně od vzdělání...ale neplatí dogmaticky stejně jako rozdíly v testech mezi jinými ročníky narození;-DTakže IQ rozhodně není podvodem...ale ani to není biorytmus ve smyslu Jáchyme, hoď ho do stroje;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 8. 2010 14:46
Re: Nu...

Určitý způsob uvažování lze nacvičit. Velmi záleží na momentálním rozpoložení, je to o soustředění se. Trochu i o taktice - člověk se musí rozhodnout, zda se zamyslí nebo zda půjde na další otázku. Čas hraje velmi důležitou roli, pokud je někdo pomalejší, dosáhne nízké hodnocení, i kdyby byl ve skutečnosti nesmírně chytrý. 

-

Výkyvy v hodnotách IQ jsou individuální a můžou být značné.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

2. 8. 2010 14:32
IQ je schopnost

vyplnit v přidělené době co nejlépe test. Nic víc. Vyřešte si raději sudoku. Uvidíte, jak se budete zlepšovat. ;-)

-

Já myslím, že každý člověk má nějaké schopnosti. Ty je potřeba rozpoznat a co nejlépe využít. Mozart by nejspíš nedokázal vymyslet teorii relativity a Einstein by nenapsal operu.

-

Vyplňováním testů dneska udělá díru do světa málokdo. Vysokým IQ ať se ukájejí lidé, kteří nic lepšího než vyplňovat testy neumí. :-)

0 0
možnosti
AH

alex hart

2. 8. 2010 14:12
Milý autore, -1-

nemyslím si, že byste byl hloupý. Nejspíš máte nějakou formu LMD (lehká mozková disfunce), nebo možná jen vypěstovaný odpor k některým druhům myšlení, pramenící třeba z opakovaného neúspěchu a negativního hodnocení rodiči. Třeba je to kombinace obojího. Pro dítě je poměrně lehké něco zvládnout, když samo chce a nikdo je nenutí a neshazuje. Naopak je hrozně těžké zvládnout něco pod tlakem při pocitu že jsem na to blbej. To dokáže opravdu málokdo. Výhodou je pro vás zřejmě vaše houževnatost, kterou jste nazval tvrdohlavostí.

.

A ještě jedna věc, pro disciplíny  (předměty, obory)  jako je matematika, fyzika, ale i jazyk je potřeba abstraktního myšlení. Možná je Váš problém právě v tom. Ale když jste dokázal zvládnout napsat takový blog, nebude to třeba tak zlé nebo beznadějné na další růst. Abstraktní myšlení má jednotlivé stupně, které je potřeba bezpečně a spolehlivě zvládnout. To vám pak dodá i větší sebejistotu. Jsou to:

0 0
možnosti
I

Imperator.Caligula

2. 8. 2010 13:53
Z toho si nic nedělejte.

Přestože zastávám tezi, že kdo označí servery s placenými IQ testy za podvod hodný opovržení, prokázal v ten okamžik IQ minimálně 100, jednou jsem se takhle opravdu strašně nudil a skočil na vějičku.

Výsledek? IQ78, k němuž byl komentář, že mohu absolvovat ZŠ a budu schopen se s cizím vedením naučit manuálním pracem;-D. Tak jsem si udělal jiný test na jiném serveru (tentokrát free - dozvědět se, že jste hlupák a ještě za to vypláznout 100,-, to tedy ne) a hups - o hodinu později mé IQ stouplo na 135 a prý patřím mezi několik málo procent intelektuální elity národa... zvláštní, ale vysvětlení je možná ve slovese "stouplo" - možná to s mužským IQ bude podobně jako s mužstvím, takže jíst hodně čokolády a pravidelně sledovat porno, jenom tak z vás bude Einstein;-D

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

2. 8. 2010 13:45
Testy IQ jsou podvod, Danieli Michaeli

, jinak by nebylo možné dosahovat postupným opakováním testů IQ stále lepších výsledků. 

0 0
možnosti
O

ortles

2. 8. 2010 13:30
naopak

hloupý by to takhle napsat nedokázal.

0 0
možnosti