Zamyšlení se nad blogerem Alešem Keberlem

Který píše nejrůznější články. Jeho hlavní náplní je tato série:Sjednocení obyvatel planety Země,

kterou má rozdělenou na tři části. V pátek napsal poslední díl. Na svém blogu nám také píše, jak praktikovat "pravou" víru. Jak důležité je podporovat produkty BIO.

Či jaké jsou rozdíly mezi pravicí a levicí, a jak vypadá "ideální" strana.

Články jsou nesmírně dlouhé. Často jsou psány "z fleku". Autor je píše tak, že své myšlenkové pochody co si osobně myslí, napíše na počítači a rovnou to publikuje. Přínos pro "lidstvo" takových textů je mnohem menší, než by to mohlo mít.

Autor se nesnaží psát pro lidi, aby se snažil své články maximálně zjednodušit. Psát mnohem strozumitelněji. Pokud by články byly kratší, byly by mnohem výstižnější, údernější a pro lidi pak i přínosnější. Což by se tomuto autorovi projevilo i na karmě...

Pak je ještě problém v tom, že se zatím dopouští přes veškerou svoji snahu "černobílého" vidění světa. To znamená: Píše o rozdílech pravice a levice takto: Pravice se zaměřuje na jednotlivce a levice na blaho pro celý kolektiv, kde vládne jeden muž tvrdou rukou. Ideál vidí mezi kombinací obojího. A co když rozdíly mezi "pravicí" a "levicí" nám postupně mizí...A blíží se to k ideálu? Mezitím však lidi trápí úplně jiné problémy a to především v typech osobností, kteří se v politice pohybují...

Je zkrátka rozdíl mezi tím: Znát cestu a tedy i vědět, co by pro tuto společnost bylo maximálním přínosem a tím, to skutečně chtít aplikovat ve svém životě. Kolik lidí pro to také něco dělá?

Já už jsem se to snažil aplikovat "hned" a snažil jsem se tak spolupracovat s nejrůznějšími neziskovými organizacemi, občanskými sdružení. Podporoval jsem pekaře, snažil jsem se rozvíjet myšlení o Fair Trade. Snažil jsem se neustále zlepšovat své články. Snažím se napsat knížku, která by pro lidstvo mohla být obrovským přínosem. Ale to "nestačí"...

Pak ještě záleží, jak tyto znalosti uplatníme i v našem osobním životě. Kolik toho uděláme pro druhé v práci? Pro lidi pro které pracujeme? Kolik toho uděláme pro naši rodinu? Pro lidi které milujeme? Jak moc jsme schopni naslouchat jejich potřebám a přáním?

A to je asi tak základní rozdíl mezi Keberlem a mnou. Možná jsem také takhle uvažoval, ale chtěl jsem se maximálně vyvíjet a chtěl jsem tohle všechno maximálně aplikovat do života...To je rozdíl mezi tím znát cestu a jít po ní.

Bohužel pan Aleš Keberle nám zatím "nic" nepředvedl v tom smyslu, že by cokoliv z toho aplikoval do svého života (pokud si to nenechal pro sebe). Na blogu jsem nic takového nenašel.

Je jasné, že každý má právo své volby. Ale pokud v tom bude pokračovat nadále, pak se obávám, že marní svým nesporným talentem....

O Fair Trade co jsem dělal + článek napsaný na podporu: ZDE!!!

Autor: Pavel Jirouš | neděle 30.8.2009 11:37 | karma článku: 8,08 | přečteno: 689x