Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

malama99

10. 11. 2009 21:40
Věci veřejné jsou řešením

Jen bych podotknul, že výhody které uvádíte u strany Zelených a Strany práv občanů jsou i u Věcí veřejných. Co se týče těch referend. Pokud by se strana dostala do parlamentu, prosazovala by celorepubliková referenda, ne jen internetová.

Dále samozřejmě před každým referendem by občanům dala k dispozici podklady, kde by se o problematice mohli dozvědět více, plus názory odborníků pro a proti.

Věci veřejné prosazuijí přímou demokracii, jsou liberální středo pravou stranou, což je mi více než blízké, navíc mají obsáhlý, srozumitelný a dobrý program.

Nabízí konstruktivní řešení současných problémů a mnoho dalších...

Více ať si každý najde na jejich stránkách. Mají tam toho dost.

0 0
možnosti
MT

mirek777

28. 10. 2009 14:41
Laciné předvolební sliby

Pominu fakt, že renomované agentury nedávají Věcem veřejným ani zdaleka takový procentní podíl. Na tvém článku mě ale zaujaly vyjmenované programové priority. Zrušení zákazu eutanazie - to je hodně nebezpečný precedens. Pak už by nikdo nezaručil těžce nemocnému člověku, že pokud upadne do bezvědomí, že za něho jeho děti nepodepíší souhlas s ukončením jeho života. A že je tohoto hyenismu společnost schopna, to už dokázala historie. Zrušení koncesionářských poplatků - to je velký tahák pro skrblíky, ale především laciné a trapné gesto. A hlasování on-line po internetu - to je ze stejného soudku. Tebe Pavle koukám každá strana utáhne na vařené nudli. Nesmíš se dát! ;-D

0 0
možnosti
PN

malama99

10. 11. 2009 21:44
Re: Laciné předvolební sliby

Kdybyste si přečetl co prosazují VV nenapsal byste takovou ptákovinu.

S eutanázií musí zaprvé souhlasit sám pacient (pokud je tedy v bezvědomí, žádný s příbuzných ji nemůže odsouhlasit za něj) a za druhé to musí ještě potvrdit odborník, která¨ý má stanovit, jestli míra utrpení je opravdu tak vysoká, že je pro eutanasii důvod.

0 0
možnosti
D

da.rock

28. 10. 2009 10:59
Ta agentura Vientis

patří komu? Johnovi? A vznikla před týdnem, že jo?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

28. 10. 2009 10:07
Ha!! Jak určit seriozní agenturu

Jednoduše. Je to přece ta, která nám přisoudí dostatek hlasů (u ČSSD ta, která odhaduje nejméně 30 %, u Věcí veřejných ta, která přisoudí vstup do sněmovny).

Jak jednoduché!!!

0 0
možnosti
I

ivabublan

28. 10. 2009 10:11
Re: Ha!! Jak určit seriozní agenturu

;-D R^

0 0
možnosti
MB

buxus

28. 10. 2009 10:04
Jedna připomínka

U Zelených by jejich "ekologická politika" měla patřit k nevýhodám. Naprosto nesmyslné projekty biopaliv, předražené fotovoltaiky, odpor k jaderné energetice, atd. Navíc, Bursík se mnohokrát předvedl jako "demokrat" jak v rámci strany, tak i tehdy když zpochybňoval odborné závěry energetické komise ČAV (tzv. Pačesovy) politickými a formálními argumenty proto, že se mu to nehodilo do krámu. O Zelených platí to, co se říkalo už za totáče - jeden snaživý blbec nadělá víc škody než hejno imperialistických agentů...

0 0
možnosti
S

simsII

28. 10. 2009 9:28
pokud chceme nějakou změnu

nelze volit ty, kteří  měli tu čest  v plné parádě se předvést. To, že VV dělají své dotazy prostřednictvím internetu a ověřují si koupěchtivost svých potenc. voličů, není nic protismyslného a nehledala bych v tom jinotaje jako autor. Zkrátka zvolily tuto formu, poněvadž nejsou ještě tak silné, aby disponovaly  zpětnou vazbou díky širokému počtu svých členů, ale hledají i referenční vztahy mezi obyvatelstvem. Zelení se snad již dostatečně odhalili a myslím, že nic nového než populistické výkřiky (odstranění výhod poslancům, etc.) nepřinášejí a nic ze svých návrhů nebudou mít ani sílu protlačit a oni to vědí. Co se týká nové strany, která vznikla díky nekonaným se volbám a Zeman okamžitě zvolil taktiku klínu mezi malé strany a oslabení jedné velké? Kdo ještě dnes sedne na lep starým proflákým matadorům, kteří nesou vlajky s mladými neotřelými tvářemi a nevidí jejich nosiče, tak by snad ani neměl být voličem, protože je hlupákem.

0 0
možnosti
M

Michal1

28. 10. 2009 9:20
Radek John, člověk dvou tváří

Příteli, od VV ruce pryč. Nedejte na to, že je Radek John mediálně známá osoba, která jakoby hájí zájmy občanů. Ve skutečnosti je to neuvěřitelně arogantní, sebestředný a sprostý člověk. Personál letiště, obsluha benzinových pum, řidiči autobusů, ale i pošťáci nebo třeba prodavačky by o tom mohli dlouho vyprávět.  Sám jsem byl svědkem toho, jak RJ sprostě nadával pokladní v supermarekutu,  protože mu kupoval jeden (ano, skutečně jeden rohlík!) a platil pětitisícovkou. Když mu pokladní vrátila, řval na ní, že nechce dvoutisícovky, ale stokoruny. Ječel tam na celé kolo, pokladní vyhrožoval, že do hodiny tam sedět nebude a že nesežene ani místo hajzlbáby. Takto se prý chová všude. Uznám, je to mistr slova, dobře se poslouchá, ale to se dobře poslouchal Sládek a Rath také. Mějte na paměti, že ten člověk dovede jen kritizovat. To dokáže každý.

0 0
možnosti
I

ivabublan

28. 10. 2009 9:22
Re: Radek John, člověk dvou tváří

Bez dukazu je to jen pomluva. Rv

0 0
možnosti
P

PetraHor

28. 10. 2009 9:18
hlapče:

"Tak mám takový pocit, že tyto alternativy dělají jednu velkou chybu. Měly by spojit své síly, protože v zásadě chtějí to samé: Posílit přímou demokracii a práva občanů. Brát je více v potaz."    Máš pravdu v jedné věci. V zásadě chtějí to samé. Ovčem né posílit přímou demokracii a práva občanů, ale vládnout. Takže nedělají žádnou chybu:-)

0 0
možnosti
I

ivabublan

28. 10. 2009 9:21
Re: hlapče:

jen at se nespojuji proboha. Spojovani ODS a CSSD jsem si uzil az az.

0 0
možnosti
JM

JoMe

28. 10. 2009 9:11
Volím VV

Volím Věci veřejné, chci změnu. Už bylo dost kauz, podvodů, korupce, lobingu.

0 0
možnosti
P

PetraHor

28. 10. 2009 9:28
Re: Volím VV

Dobře sis vybral. Předseda představenstva Ora print je zárukou změny;-D    Určitě se dočkáme zase nějakého předraženého časopisu jakým je Pohoda pojištěnce (VZP), nebo kuchařky na DVD pro Lesy ČR. Kauzy, podvody, korupce, lobing - to je přesně to, čím je tato strana financovaná.

0 0
možnosti
JN

madqwert

28. 10. 2009 9:07
veci verejne

R^;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky