Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

18. 11. 2009 21:00
Napsal jste pravdu

Velice souhlasím, ale na druhou stranu skepticky dodávám: Dobrých zpráv se v TV nedočkáte. To by TV neměla sledovanost a zisk. Takže jediná možnost je tu telku vypnout a informovat se o tom lepším jinak.

0 0
možnosti
MC

sualk

18. 11. 2009 10:30
Napsal jste pouhou pravdu,

ale nic zásadního s tím nenaděláte. To máte obdobné, jako s chováním různých firem, které jak na běžícím pásu chrlí agenty , aby " neostříhaným ovcím" přinášeli různé výhodné produkty. Stejné to máte s reklamou. Vše je totiž o vzdělání a buďme rádi, že jde vše k lepšímu. Je to prostě tak, že každý třídí plevy od zrna, jak nejlépe umí, dle svého charakteru, morálky a vzdělání, které mu jsou dány do vínku od prvního dne zrození. Dále jej formuje prostředí v kterém vyrůstá atd....Přeji Vám úspěch bez zášti doplněný karmou.:-)

0 0
možnosti
AJ

astrudina

18. 11. 2009 8:59
Doporučuji přečíst si Crichtona: Říše strachu

http://www.kosmas.cz/knihy/130165/rise-strachu/

Neříkám, že to musíte kupovat tady, dávám to jen pro informaci o knize samé.

Na knihu již několikrát upozornili bloggeři na jiných stránkách, díky Westíkovi z Crichtona mohu citovat:

..." Ve skutečnosti jsme posledních patnáct let pod kontrolou zcela nového komplexu, daleko mocnějšího a všudypřítomného. Říkám mu politicko-právně-mediální komplex. A ten je odhodlán šířit mezi obyvateli strach - pod rouškou posilování bezpečnosti.

Západní země jsou pohádkově bezpečné. Politici však potřebují strach kvůli ovládání obyvatel. Právnící potřebují strach, aby mohli vést spory a vydělávat peníze. Média potřebují děsivé příběhy k upoutání diváků a čtenářů. Společně tyto tři stavy dosahují takové přesvědčivosti, že mohou prosadit svou, i když je strach naprosto neopodstatněný. I když nemá žádnou oporu ve faktech, tak prostě funguje moderní společnost - bez ustání vytváří strach....."

0 0
možnosti
PK

kraken

18. 11. 2009 8:38
souhlas...

Je to tak, jen 2 detaily - zacala s tim media sama uz davno, kvuli ctenosti (dobra zprava - zadna zprava). Lidi se proste radi nechavaji strasit (nevim proc). A druha vec-  neni to zdaleka jen problem CR, je to tak na celem svete...

shodou okolnosti mi dneska po ctvrte vyjde clanek o mire rozumu a emoci v rozhodovani lidi. Uz jsem se necim podobnym zabyval drive (reklama)http://petrhajek.blog.idnes.cz/c/92027/Jste-skeptik-A-vadi-to.html(/reklama) a pak v nasledujicim clanku.

0 0
možnosti
FK

manilaman

18. 11. 2009 8:19
Tys to ka hezky napsal, ale

a v tom je to. to ALE. Spatne zpravy se dobre prodavaji a dobre zpravy nikdo necte. Co s tim chces delat? Ja s tebou plne souhlasim.

Sam jsem ted vydal clanek, ktery se tyka neceho podobneho. Jmenue se "Pani nenechte si sahat na prsa". Strach ovlada davy, nuti je nasledovat jako ovecky. O tom strachu mam uz davno pripraveny clanek, jinak zni, to jo, ale mluvi o stejne veci jako tvuj. Asi ho ale nevydam, nebot opet v nem napadam mocne od mocnych vlad po mocnou cirkev. Dam jim nyni na chvilku pokoj. Tak hodne uspechu. Frank

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky