Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

I.Perek

11. 6. 2009 9:43
To je materiál.

K tomuto tesaři nelze napsat vůbec nic. Lze jen položit dotaz směrem k Metropolitní Univerzitě.

Už i toto u vás může studovat?

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

11. 6. 2009 9:53
Re: To je materiál.

Ale tohle je zajímavý tesař. Myslím že se minul povoláním, dělníka a pošťáka měl vynechat a VŠ si udělat už dávno. Ale na druhou stranu... kdo z nás toho tolik vyzkoušel? Třeba díky tomu budou časem jeho názory vyzrálejší...

0 0
možnosti
PJ

Hip

11. 6. 2009 9:28
karma

socky by se měly inspirovat. při práci pošťáka dělat dálkově vysokou školu a souhlasit s poplatky.. RespektR^R^R^

0 0
možnosti
B

brooke

11. 6. 2009 9:28
Odpůrci poplatků

nikdy nepochopí důvod a přínos zdravotních poplatků. Mnohdy jde o idealisty, kteří jsou zastánci systému " KAŽDÉMU PODLE JEHO POTŘEB". Jde o blud, že lidé se budou chovat nesobecky a nebudou zneužívat společného vlastnictví. 40 let přímé komunistické masáži mozků zanechalo obrovské škody  a šrámy na myšlení a chování lidí. Možnost vlastního rozhodnutí a odpovědnost za vlastní rozhodnutí je to nejdůležitější, co doba po roce 89 přinesla. A s tím souvisí i péče o vlastní zdraví. Solidaritu s ostaními těžce nemocnými lze projevit právě tím, že zaplatím symbolický 30ti korunový poplatek, který přinese menší spotřebu prostředků ze zdravotního pojištění a na druhé straně možnost finančně náročné léčby vážně nemocných. 30ti korunovým poplatkem nebyl a není nikdo omezen v kvalitě lékařské péče, spíše mu za tento poplatek je a hlavně v budoucnu bude poskytována moderní a kvalitní léčba.

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

11. 6. 2009 9:39
Re: Odpůrci poplatků

Solidarita by měla být dobrovolná, a ne aby museli povinně platit i ti nemocní, co na to nemají. Naopak to se mi zdá nesolidární. A jestli zdravotnictví neumí s přidělenými prostředky hospodařit, měl by stát díry látat nějakým méně provokativním způsobem...

0 0
možnosti
MC

sualk

11. 6. 2009 9:17
Vážený mladíku, nenechte se odradit

kritickými ohlasy na váš článek. Mojí karmu máte, protože všichni schopní pochopili co jste zde chtěl sdělit a je jisté, že jste člověk se srdcem na pravém místě. To co jste tady nejlépe pravdivě vystihl s p. Paroubkem a jemu podobnýmí

hajzlíky je skutečné podhoubí hospodářské krize. Přeji Vám úspěšné dokončení studia.R^

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

11. 6. 2009 9:16
Nešťastníku (4)

Ale ještě dodatek k těm poplatkům... ani já je nevidím černobíle, třeba ty za pobyt v nemocnici i mají smysl. Nebo u praktického lékaře. Ale když ten konstatuje opodstatněnost návštěvy, další specialisti už by měly být bez poplatku... ale to by byl komplikovaný systém. No ještě že opozice dotlačila koalici alespoň ke zmírnění... Ale chápu, že je to věc názoru.

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

11. 6. 2009 9:08
Nešťastníku (3)

Ty naivko, tvé názory na lidumilnou, spravedlivou ODS snad ani nebudu komentovat. Ukaž mi politika, kterému nejde jen o jeho vlastní ego, o moc, o prachy. Asi děláš na poště nějakého dobře placeného manažera, že obdivuješ ODS s jejím daňovým zvýhodňováním nejbohatších vrstev atd. Paroubek je sice arogantní nabob, ale kdyby tady ČSSD jako silná opozice nebyla, platil bys za chvíli i za to, že jdeš ráno na poštu do práce. A že se Paroubek chvástá, že vyhraje volby? Já bych na to žaludek taky neměl, ale politické strany to prostě dělají, stejně tak jako používají různé typy volební kampaně. Když je špatná, obrátí se proti nim. Možná se příště poučí...  Souhlasím s předřečníkem, než něco napíšeš, promysli to, ať nejsi za blbce. I když na tobě je sympatické, že ač bývalý model, dělník či nyní pošťák, se o to přemýšlení pokoušíš, jinak bych sem vůbec nepsal.

0 0
možnosti
P

perc

11. 6. 2009 9:02
Všimné

Je mi autora docela líto. Zřejmě je to nevyzrálý člověk a nevím, zda někdy vůbec dozraje. On nás nabádá, abychom se chovali jako za bývalého režimu a za každou službu poníženě zaplatili všimné.

Vážený pane, mám docela dobrou a slušně honorovanou práci a nikdo mi za to, že se chovám slušně a dělám, co je mou povinností, všimné nedává. Tak by to mělo být.

Ze svého platu platím velmi solidní zdravotní pojištění a můj zaměstnavatel také.

Pokud se Váš lékař choval slušně až po zaplacení 30,00 Kč, je to natvrdo řečeno hajzl. Pokud jste však k němu chodil s každým "prdem" což trochu z Vašeho příspěvku čiší, tak se mu ani nedivím.

0 0
možnosti

ajsek

11. 6. 2009 9:01
tady snad musí být nějaký automat

a jak je v titulku slovo Paroubek, automaticky naskočí karma min. 22,56... jinak si neumím vysvětlit, kde by se vzalo tolik blbců, co tady nakarmovali ;-D

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

11. 6. 2009 8:57
Nešťastníku (2)

Pokud jde o poplatky, neshodneme se, ani jeden druhého nepřesvědčíme, je to otázka pravo-levého vidění světa.

Máš zlomenou nohu a musíš chodit na chirurgii. Zubař ti na preventivní

prohlídce oznámí, že máš pět kazů, a hned si tě pozve. Nedejbože máš

rakovinu a musíš docházet na onkologii. Za co tady platíš? Jsi simulant? Zneužíváš tím lékařskou péči? A naopak - kolik starých lidí či rodin s několika dětmi, prostě těch, co mají hlouběji do kapsy - zanedbalo nějaký zdravotní problém, aby nemuseli platit, což ve výsledku potom při léčení již pokročilé nemoci vyjde zdravotnictví dráž? Samozřejmě, vždy se najde simulant, ale proč kvůli jednotlivcům obětovat většinu? Ty, když jsi obcházel doktory, taky jsi je potřeboval, ne? Nejsou jen hmatatelné somatické nemoce, je tu i psychika, což moc dobře víš. Co když někdo kvůli poplatkům za odborníkem nejde a pak třeba spáchá sebevraždu? Ale uznávám, to už jsou extrémy...

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

11. 6. 2009 8:49
Nešťastníku

No jestli sis dal za cíl svými příspěvky vzbuzovat záporné emoce a lidi rozčilovat, tak se ti to daří, tvůj blog žije. Ale zaplatíš za to daň - leckdo si bude myslet, že ten název - o tuposti a zabedněnosti - se vztahuje na tebe.

Tobě poskytovali tékaři péči zadarmo? Ty jsi neplatil zdravotní pojištění? Tak to bych tě měl udat. Takže aby se s námi prodavačka v obchodě bavila, abychom byli jejími rovnocennými partnery, měli bychom hned při vstupu do obchodu zaplatit poplatek, stejně jako žák či jeho rodič, hned jak vejdou do školy, nebo host, sotva vleze do restaurace. Blázínku, ti lidé - od lékařů po prodavače - jsou za práci placeni, a jestli neodvádějí kvalitní práci, nemají tam co dělat. Já dávám dýško jako odměnu, že jsem byl spokojen, ne proto, aby se mnou dotyčný jednal slušně a věnoval se mi.

0 0
možnosti
MC

sualk

11. 6. 2009 9:31
Re: Nešťastníku

To sice máte pravdu, ovšem především Vy, když takto tohoto mladíka peskujete jistě dobře víte, že to ve skutečnosti nemyslel špatně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky