Nenávistní Křesťané

Co mě k takovým závěrům vede? Ale, to kolega Křesťan Jan Hofírek napsal článek v němž odsoudil odlišnost. Neuznává homosexuály, kondomy zkrátka jakoukoliv odlišnost, která se vymyká „biblické" tradici.

Argumentace typu: Zrušte kondomy! Bude „manželská" věrnost a to je ten lék na AIDS. Je prostě satanovým dílem.

Proč ta zatvrzelost? Proč ta nenávist vůči prevenci AIDS? Je hezké, že věříte ve svět, v němž neexistuje jakákoliv promiskuita. A nic jiného neuznáváte.

Takže nenávidíte muslimy, Afričany, homosexuály...Máte problém je přijímat.

Chyba je v nich a oni se musí přizpůsobit vám. Je to stejné, jako když americký prezident vyhlásil válku Iráku, že se prostě musí změnit režim, protože je špatný a zlý. Oni se prostě ty lidičky musí přizpůsobit vám Křesťanům pomocí meče. Ještě to samozřejmě vyzdvihl, ať jim v tom „zabíjení" a „masakrování" + v té změně pomáhá Bůh.

Proč Křesťané nenávidí muslimy? Protože tam je běžné mít 5 žen. Dle Křesťanů smilstvo. Dle muslimů je to v pohodě. A kdo má pravdu?

My se jim přizpůsobovat nebudeme, to oni musí nám! Naše víra je lepší! To jejich musí zaniknout!

Oboje dvoje se snaží zvětšovat svůj vliv a síť. Samozřejmě, že i v Evropě.

Ale mám pro vás dobrou zprávu od Boha, ve kterého věříte: Vaše představa, že držíte klíč ke spáse, je zcela mylná a falešná.

A teď byste mě nejraději za tohle chtěli zabít. Já vím, máte to v krvi. Za pravdu se člověk zlobí. Kde dochází argumenty, přichází na řadu násilí. Ale tohle již má lidstvo za sebou. Ve středověku jste nám chtěli tuto víru a jediný nástroj ke spáse skrz vás vnutit pomocí meče. Prohráli jste a zvítězil „zdravý" rozum.

Od té doby jsou tyto 2 údajně nejmocnější víry světa v celosvětovém úpadku, protože neustále soupeříte mezi sebou, která víra je lepší...

S tímhle přístupem se mezi sebou jenom nenávidíte, hádáte a vraždíte...To asi opravdu nebude ta pravá cesta ke spáse plná něhy, lásky a míru.

Jsem nesmírně rád, že žiji v České republice, kde si to lidé zkrátka uvědomují a mají tak na církev a tyto náboženství značnou averzi.

Lidé dříve nevěděli, jak ten fenomén „život" pojmenovat, tak tomu dali název Bůh. To je celé.

Umět se na věci dívat s nadhledem, chápat odlišnost, neodsuzovat ji a uvědomovat si, že pouze láska věci mění...Kolik lidí to dovede?

Přijdou mi směšné vaše modlitby: Dej, ať naše víra zvítězí. Dej, ať obrátíš nevěřící a stanou se z nich naši lidé. A ono to nějakým způsobem nevychází, ale prý jednou přijde mesiáš a ten řekne: Ano jedině vaše víra je ta pravá a všechny ostatní zaniknou! On ten „mesiáš" sice přišel, ale tohle bylo celou dobu vaše zbožné přání, než že by něco takového dokázal skutečně vyslovit.

Všichni kdo se hádáte, která ta cesta je pravá a chcete toho druhého o tom přesvědčit nadávky a násilím, pak po ní určitě nekráčíte, protože ji jenom hledáte, ale zároveň jste až příliš emočně „rozrušeni", než abyste se dokázali zklidnit a pak prohlásit v klidu jako mnozí jiní: Už jsem na ní.

Být sám sebou je totiž ten největší dar. A jestli vás to činí Křesťanem, homosexuálem, Muslimem...Pak je to zcela v pořádku podle vaší víry.

Rozdíl mezi mnou a vámi je ten, že já nepotřebuji žádného náboženského vůdce, který by mě ovládal na základě mé víry. Někteří lidé mají stále tu potřebu, vyhledávat onu berličku, která jim řídí život a určuje jasný směr, co mají a nemají dělat. Takový život je z jejich pohledu mnohem snazší. Nic víc a nic míň.

Autor: Pavel Jirouš | pondělí 21.12.2009 8:03 | karma článku: 16,59 | přečteno: 1495x