Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZB

Velmi zlý bobr

17. 6. 2009 12:36
Tož přemýšlej synku (1)

Tak si znovu pročítám tvé poslední články a nevím, co si o nich mám myslet. Tvoje populistická kritika všeho bez znalosti věci mi připomíná nadávání dědků na politiku v hospodě u piva. Kdyby sis alespoň sehnal základní informace o problému, který popisuješ (charita, pandemie...), aby tě pak nemusel poučovat každý člověk, který tomu trochu rozumí (kdoví, jestli ty diskuse vůbec čteš...). Prostě plácáš, plácáš, hlavně že je článek. Nepíšeš nic nového, většinou jsi milióntý, kdo o problému v tomto duchu píše, navíc neodborně a bez informací. Ale jsi mladý, dá se to pochopit. Jestli jde jen o to uspokojovat svou grafománii a chrlit přehršli zbytečných článků, pak je vše v pořádku. Jestli ti ale jde o něco víc, třeba věci napravovat, měnit k lepšímu apod., tak tahle pasivní populistickokritická psavost podle mě není ta pravá cesta.

0 0
možnosti
VZB

Velmi zlý bobr

17. 6. 2009 12:24
Tož přemýšlej synku

Měl by ses do "boje proti zlu" zapojit aktivně, pak to bude věrohodné. Slušelo by ti to třeba v komunální politice, kde bys mohl napravovat nejprve svůj region, ta navíc není ještě tak špinavá a beznadějná, i když jak kde..., tam bys mohl začít. Byla by to však už velká zkušenost, věděl bys z praxe, o čem píšeš. Ale veřejně se angažovat a přihlásit k nějakému proudu, to už by ses určitě bál, lepší je jen žvanit a kritizovat..., rozhodovat budou ti aktivnější a statečnější. Je chvályhodné, že se podělíš o své názory s ostatními, ale to je tak všechno. Na vysokou politiku nevím, jestli bys měl žaludek, navíc asi budeš lehce manipulovatelný - to usuzuji z tvých velmi obdivných a nekritických chvalozpěvů na jednu nejmenovanou politickou stranu...(viz.článek o Paroubkovi), někdo tě musel zfanatizovat a oblbnout, ještě před nedávnem jsi takové naivní hlouposti nepsal...

0 0
možnosti

3lipy

17. 6. 2009 9:04
Vzdělání, vzdělání, vzdělání!!!

Afrika by mohla být velice bohatá, pokud by měla dobrý  způsob vlády.

To nejdůležitější je stabilní právní systém, který umožní

občanovi při hledání spravedlnosti se opřít o stát. Že základ všeho je

vzdělávání, které dodá dětem sebevědomí aby bojovaly za jeho rozvoj. 

Projekty s pomocí na výstavby škol jsou nejlepší pomocí zaostalým zemím. Jdou přímo na tento účel...

0 0
možnosti
JM

Hucul

17. 6. 2009 9:51
Re: Vzdělání, vzdělání, vzdělání!!!

Souhlas! Evropa je proti Africe prtava a zoufale neurodna, ale co jsme tu vsechno dokazali! Ten luxus neprisel sam od sebe, nespadl nam z nebe, proste jsme se dokazali vyvinout tak, abychom prosperovali. Je to jen a jen o tom, ze jsme si vybudovali know-how. A ted uz je toto know-how na svete a Afrika ho od nas muze zadarmo dostat. Nas to nic nestoji, je to nic nestoji. Ale misto toho k nam natahuji ruce pro jidlo a vodu, jako kdyby jejich giganticky, superurodny kontinent s temer neomezenou zasobou pracovni sily nic z toho nedokazal poskytnout. Kdyz uz se sami nedokazi rozvinout jako my, proc se my mame citit provinile za jejich nedostatecnost a naveky je zivit jak nejaka zvirata v ZOO? Zejmena kdyz jim muzeme dat tolik moc vic, aniz by to nekoho neco stalo!

0 0
možnosti
R

rojack

17. 6. 2009 9:03
opravte si hrubku

v posledním slově. Zbytečně kazí dojem z blogu.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

17. 6. 2009 8:56
tak si sežeňte informace

charitativní organizace zveřejňují výroční zprávy, jejichž součástí jsou rozvahy a výsledovky. Taky počet zaměstnanců. Vydělit osobní náklady počtem zaměstnanců asi zvládnete.

Hodnoty darů a dotací z toho taky vyčtete.

Billboardy jsou často hmotným plněním nějaké reklamky. Celostránková iInzerce v časopisech je obvykle po dohodě s vydavatelem - když je málo placené inzerce nebo něco vypadne, šoupne se tam charita...

Zdánlivě luxusní auta jsou často danajským darem od sponzorů, kteří obnovují svůj vozový park.

Ne že by bylo v těch tzv.charitativních organizacích všechno košer, ale svět není B+W, jak líčíte.

0 0
možnosti
IKČ

Ing.Rudolf Kitler-prezident ČSSR

17. 6. 2009 8:40
Pokud jde o mně

tak já jim s radosti nas/eru R^

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

17. 6. 2009 8:30
Každá pomoc jen zhoršuje situaci.

Všechny problémy lidstva kromě zemětřesení, vulkanismu a jiných prkotin pocházejí z mnohanásobného přelidnění zeměkoule.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky