Manipulace veřejnosti a vymývání mozků

Organické potraviny nejsou výživnější, ani zdravější „potvrzují“ desítky studií, objevilo se zde na zpravodajském serveru!!!

Nakupujte tedy prosím ve velkých obchodních domech NEORGANICKÉ POTRAVINY. Rozdíl žádný není!


Vypadá to, že prodejcům neorganických potravin „začaly“ prudce klesat zisky. Organické potraviny „vydělaly“ 900 miliard korun!


Až na to, že pěstování „organických“ potravin je mnohem šetrnější k životnímu prostředí tak i ke zvířátkům samotným.


Např. „bio“ vejce jsou od volně pobíhajících slepic. Na rozdíl od slepiček chovaných v malých klecích obřích halách s cílem: Vyrábět co nejvíce vajec jako na běžícím páse.


Organické potraviny jsou navíc bez konzervačních látek, umělých barviv…To také není rozdíl?


Problém výskytu dusitanů a dusičnanů v potravinách spočívá v jejich možné metabolické přeměně v lidském těle na karcinogenní (rakovinotvorné) látky.


Proto doporučuji dávat přednost zelenině z ekologického zemědělství (v kvalitě BIO) bez dusitanů i dusičnanů.


Ale chápu, že „obsah“ vitamínu C budou mít nejspíš asi stejný. Takže ty „vědecký“ studie nelhaly.


Bio víno se nesmí sířit? Sířit a nesířit je snad to samé?


Bio mléko nesmí obsahovat „pesticidy“ a herbicidy. Kravičky se nesmí „krmit“ antibiotiky. Ale chápu, že takovéhle mléko je zkrátka dražší a má menší trvanlivost.



Že to není rozdíl? Kolik stojí pouštět takové zprávy do médií?
 
P.S.: Nemám nic proti českým zemědělcům, kteří nevyrábí BIO. Nemusím mít vše BIO...Pokud se mám rozhodovat mezi českým zemědělcem a zahraničním. Preferuji toho našeho. Samozřejmě český zemědělec může vyrábět kvalitní suroviny aniž by měly certifikaci BIO. To nevylučuji. Jen se mi nelíbilo, že se tady pouštěly zprávy do světa, že žádný rozdíl mezi tím není...

 
Další zajímavý článek na přečtení k tématu: ZDE!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Jirouš | pátek 31.7.2009 8:05 | karma článku: 18,58 | přečteno: 2866x