Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

pralinka_rumova

19. 10. 2010 10:04
Kromě předposledních

voleb před čtyřmi roky byla Praha vždy rozdělena na nějaké obvody. Tedy to, co bylo letos, vůbec není neobvyklé, z hlediska výskytu. Že to bylo účelové a ne úplně to tvůrcům změny vyšlo, to je jiná věc, a tu jistě Ústavní soud řešit nebude.

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 10. 2010 10:20
Re: Kromě předposledních

Taky si myslím, že ÚS z toho vykličkuje.

0 0
možnosti
JD

pedr64

19. 10. 2010 9:52
co je to "zmanipulovat volby"?

podle mě to, když je před volbami papírově přihlášeno velké množství voličů do jednoho místa, nebo to, že je na kandidátní listině kandidát, který odstoupil nebo zemřel, nebo to, že na senátora kandiduje současný poslanec...Ale to, jak jsou rozděleny volební okrsky manipulací není, jsou to předem jasně definovaná pravidla. To, že někomu nevyhovují, je jeho problém, má se těmto pravidlům přizpůsobit.

0 0
možnosti
OK

Ondatroň kolčava

19. 10. 2010 8:51
Ty seš dovopravdy "model"

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LPX

Levicový populista XIII.

19. 10. 2010 8:45
Co to je za blabol?

Pokud mas nejake dukazy o zmanipulovani, podej oznameni na policii. Tady v tom blabolu jsi nesdelil nic. Mozna se radsi venuj studiu te sve obskurni fakulty verejnych politik. To bude asi taky zas nejaka lihen nepouzitelnych exotu...

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 10. 2010 8:43
Stejně jako ostatní diskutující i já mám...

.. dojem, že autor se měl spíše držet konkrétních argumentů a faktů, než emocí. Jestli se jedná o rozdělení Prahy na více volebních okrsků (pro volby do magistrátu) - ani to totiž z autorovy tirády nevyplývá - pak to svisnstvo je, o tom není pochyb. Celá věc se dlouho diskutovala, dokonce byla předem podána stížnost u Ústavního soudu, který ji zamítl s tím, že nechce předvídat výsledky voleb (podivné rozhodnutí). nyní - snad kromě ODS - všechny ostatní politické strany se buď k nové stížnosti k ÚS připojí, nebo ji alespoň nerozporují. Dokonce i Schwarzenberg prohlásil, že ví, že tahle  změna TOP 09 v Praze pomohla k vítězství, ale že ji neschvaluje.

Tohle všechno a mnohem víc mohl autor zargumentovat - je otázkou kolik toho o celé kauze ví. Snůška emotivních výkřiků ale dává jen malý smysl.

0 0
možnosti
VC

vena65

19. 10. 2010 8:13
A co takhle

sdělit jak se ty volby zmanipulovaly? Kdo, jakým konkrétním způsobem a v čí prospěch. Nebo podrobnosti nevíte a jenom máte potřebu ventilovat to, co jste zaslechl mezi dvěma pivy v nějaké hospůdce?

0 0
možnosti