Jak bojuje Jiří Paroubek o všechno

Místopředsedové ČSSD se cvičí, jak na Jiřího Paroubka, a tak proti kandidatuře Davida Ratha se strhla velká nevole.

Jiří Paroubek však pohrozil složením funkce předsedy ČSSD a to si žádný z místopředsedů na triko vzít nechtěl, protože je lepší, když je strana před volbami jednotná.

Je to ovšem jistý nácvik, protože pokud Jiří Paroubek u voleb neuspěje, pak to odpůrci na něj holdí a označí ho za jasného viníka.

Zatím nám ČSSD předvádí politiku, kde stát bude mít větší pravomoce. Bude více státních zakázek a větší jistoty. A čím více procent tato strana získá společně s KSČM, tím více to tak bude. Nejvíce jistot jsme ovšem měli za minulého režimu.

Jak nacisté tak komunisté slibovali lidem v hospodářské krizi více státních investic a větší jistoty. Hlavně že tím lidem dají práci a kam se tato politika ubírala dál...

Já vím, teď je 21.století a ČSSD i KSČM nám slibují, že v případě volebního úspěchu to už nikdy nebude jako dřív.

Možná by to potom bylo jiné, ale zároveň stejné jenom aktualizované pro novou dobu.

Mám obavu, že pro podnícení zakázek, by se tyto strany dohromady neváhali udělat, kde co. Např. bývalý ministr kultury za ČSSD V.Jandák v otázkách Václava Moravce by neváhal přistoupit k odpouštění daní filmařům, kteří by tady točili. Tento model je aplikován na Ukrajině a v Maďarsku, proto se tam točí nejlevněji.

A až Ukrajina příště ještě zlevní a umožní filmařům točit ještě levněji, pak mi těmto filmařům budeme ještě nabízet peníze, aby tady točili?

Pro mě je Topolánek větší demokrat než Jíří Paroubek.

Václav Klaus je konzervativec, který by neváhal rozvíjet ekonomiku na úkor všeho. Opravdový demokrat má  cit pro to, co lidi doopravdy potřebují. Snaží se přemýšlet, co je pro stát jako celek výhodné a to mi pan Jiří Paroubek zatím nepředvedl.

Autor: Pavel Jirouš | úterý 7.7.2009 8:37 | karma článku: 25,73 | přečteno: 1383x