Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

echo.3

6. 12. 2010 23:10
Dobrý článek

Nedělám to často, ale karmuji!.

    :o))

Pokud se Vy mladí do toho nepustíte natvrdo, tak to dopadne ještě hůře. Někdo ty nejhorší lumpárny musí jednou zastavit.

0 0
možnosti
JP

tenistka

6. 12. 2010 19:51
Důchodový paskvil po Česku.Nebo spíše reforma?

Ano , souhrn takovýchto nářků  se ozývá dost. Můžete mně  ale ukázat v dějinách lidstva situaci, kdy po nějaké revoluci se něco  podstatného změnilo  k lepšímu a spravedlivějšímu pro občany? Jak píšete " až se  více lidí naštve a spojí..." . To jsou ale  ti, co nic nemají, právě tak jako Vy. A ti se ihned po vstupu do politiky  začnou nejdříve zajímat o to, jak co nejrychleji a nejvíce nahrabat pro sebe. Tak to alespon dosud vždy fungovalo. Z čeho soudíte, že se člověk náhle změní??

0 0
možnosti
E

echo.3

6. 12. 2010 23:01
Re: Důchodový paskvil po Česku.Nebo spíše reforma?

Tenistka by nejraději nic neměnila, že ano?

     :o((

Pořád hrát backhandem, na forehand si netroufne. Tím se vyhrát nedá.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 12. 2010 16:38
Jenom otázečka

A k čemu by vám i třeba rostoucí populace byla pokud pro ni nebude práce. (A jako že nebude protože západ má nadbytek lidí a nic užitečného co by mohli dělat- východ vyrobí vše 10x levněji....) To by ste se musel odstřihnout zcela od číny a spol... jenže to by zas podstatně vzrostly ceny...

Přestaňte už s tím sociálním inženýrstvím a přiznejte že důchody prostě v urščitou chvíli PŘESTANOU ZCELA EXISTOVAT

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 12. 2010 10:49
Aha

1.  Zjišťoval jste si, kam "ty peníze mizí"? Obávám se, že nikoliv. Doporučuji studium Státních závěrečných účtů (pouhé čtyři stránky pro každý rok).  Zjistíte že jen na důchody a sociální dávky přes 40 % rozpočtu a téměř polovinu příjmů (bez půjčky).

2. Vy se domníváte, že do čela jakékoliv strany (či jiného uskupení) se může (byť jen teoreticky) dostat někdo jiný, než člověk s kontakty? Jak se - bez kontaktů  - dostane do čela či na kandidátku?

3. "Pokud nebude společnost dávat šanci "obyčejným lidem", ......"??? Jak si tu "šanci" představujete? Oni ji nemají?  Oni ti vlivní nebyli původně "obyčejní"? Fakt ne?  Nebo byli jen schopní tu dávanou šanci uchopit?   Co vám vadí, jakou šanci byste si přál?

0 0
možnosti
MB

MacX

6. 12. 2010 11:58
Re: Aha

A státní rozpočet tvoří celé veřejné výdaje? To se to snadno lže, když se spoléhá na neinformovanost lidí, že? Ona je totiž celá finta v tom, že všechny sociální dávky jsou nacpány do státního rozpočtu (ačkoliv jsou placeny z tzv. pojištění, fakticky sociálně daně).

Jenže -  pak jsou tu fondy, především bumbrlíček SFDI, a rozpočty krajů a obcí, kdy je samotná Praha má 50 miliard. A tam, kde není ta jasná přehledná rozvaha příjmů a výdajů, tam mají myši pré.

Uvažte, jak váš bod 2 a 3 jsou navzájem kontradikční. Jeden bod popírá, co tvrdí ten druhý....

0 0
možnosti
L

levicak

6. 12. 2010 10:13
To máte těžký.

Všude samá osvěta kdo a jak krade a pak přijdou volby a lidi zvolí Kalouska, že prej řikal, že se má šetřit. Co s tím.;-(

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 12. 2010 10:50
Re: To máte těžký.

Podporovat ho v tom šetření (místo hloupých stávek).

0 0
možnosti

jrc

6. 12. 2010 10:09
Karma !

Ten název je skutečně výstižný !

Důchodová reforma je skutečně paskvil neřešící generační solidaritu, ale jde o přesunutí odpovědnosti z státu za důchody na soukromé společnosti, které na tom vydělají.

Opravdu si šetřete, protože už od státu budete v důchodu dostávat žebračenku a co dostanete ze soukromých důchodových fondů bude za pár desítek let, sázkou do loterie Čtěte:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/164787/Duchodova-reforma-komu-bude-slouzit.html

Pokud někdo chce nechat tuto vládu dělat důchodovou reformu, je k politování !!! Jestli si někdo myslí, že na tom vydělá, je na omylu. Vydělá na tom především vysoko příjmová elita. Většina pracovníků, živnostníků a podnikatelů utře nos a z důchody nemůže počítat. Opravdu ještě chcete "Důchodovou reformu"? Jste k politování!

0 0
možnosti
L

levicak

6. 12. 2010 10:16
Re: Karma !

Jo, jo, říkejte tohle mladejm co se houfujou na fejzbůku aby zvolili kníšepána že prej je čestný a spravedlivý.;-D;-D

0 0
možnosti

petr66

6. 12. 2010 9:29
Popsal jste dle mého názoru

souasný stav velice dobře. Dík.R^

0 0
možnosti
K

korzár

6. 12. 2010 9:21
Milý mladý příteli,

jsem rád, že se konečně i mládí začíná divit. Je tady ale jeden háček. Je potřeba se zajímat hlouběji, jak funguje cash-flow našeho státu. To jest, kolik peněz se kam nalévá a proč. Potom je zde druhá strana mince - zjistit si, kolik peněz a od koho přitéká, resp. kdo je skutečným plátcem. Zjistíš, že procento aktivních plátců se neustále snižuje. Jsou to ti, kteří vytvářejí přidanou hodnotu. Nelze sem zahrnout plátce žijící ze státního rozpočtu, protože to je už jenom druhé přerozdělení. Výsledkem tohoto bude zjištění, že díky odlivu výroby (většinou z důvodu drahé pracovní síly) a na druhé straně zvyšování počtu státních zaměstnanců, díky zvyšování pracovně neaktivního obyvatelstva (které žije z různých dávek), díky zvyšujícímu se procentu důchodců (vlivem zvyšování průměrné délky života) a nakonec díky rozhazování státního rozpočtu tam, kde je to nad rámec úlohy státu, skutečně nebudou brzo peníze na důchody. TAK TO UŽ POJĎTE SAKRA ZMĚNIT (http://www.svobodni.cz)

0 0
možnosti

petr66

6. 12. 2010 9:27
Re: Milý mladý příteli,

Mám obavy, vpřípadě vlady svobobodných by se nedivil už vůbec ničemu.:-)

0 0
možnosti
B

bambasek44

6. 12. 2010 8:55
ja bych nesporil, penize padnou

radeji bych investoval do pudy a zbrani...a naucil decka strilet, protoze jakmile to vedopu soudruzi, konci to totalnim krachem a valkou..Jako ti socialisticti bratri Stalin s Hitlerem, co se tak dlouho obdivovali a podporovali, az se nakonec poprali o nadvladu nad svetem..

0 0
možnosti
N

Novotnak

6. 12. 2010 9:02
Re: ja bych nesporil, penize padnou

Tohle riziko je tu bohužel vždy. :-/

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

6. 12. 2010 8:24
:-)

Pivko bych s Vámi klidně dal R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 12. 2010 11:01
Re: :-)

Jo, jo. I koně s ním můžete jít krást.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky