Důchodová reforma je třeba!

Každý rozumný člověk to ví. Ale současní politici jsou „slaboši“. Bojí se ji udělat. Mají strach, že ten kdo se o to zasadí, prohraje.

Proto je dobré přemýšlet o alternativách. Uvádím, jak bych celou věc řešil já, pokud bych byl řadovým poslancem:

Jako zástupce z řad lidu vím, že je nutná důchodová reforma. Není možné, že někdo bude dostávat důchod 30 000 Kč měsíčně. Natož 1000 00 Kč měsíčně. Nebo doživotní superrentu velkým „politikům“. Tyto současné praktiky dále již není možné tolerovat.

A to z jediného prostého důvodu: Stát na tohle nemá! Vím, že se to týká nás všech bohatých. A to je velmi nepříjemná zpráva, že my politici a naši sponzoři na této reformě nejvíce doplatíme.

Zároveň však vím, že je dobré jít lidem příkladem, a protože jako řádný poslanec dostávám peníze z příjmu státu, uvědomuji si, že člověk, který vydělává jako já 98000 Kč měsíčně, může tyto peníze mnohem více efektivněji využívat a na důchod si našetřit.

Zabezpečit se podnikáním. Penzijní připojištění. Ty možnosti jsou. Přišlo by mi nehumánní, pokud bych bral důchod 35000 Kč měsíčně. Jako majitel rodinného domu, jsou mé výdaje na bydlení oproti lidem v nájmu zcela minimální.

Proto budeme muset přistoupit k důchodovému stropu. A mým cílem bude, aby byl co nejnižší v rámci rozumných mezí. Protože vím, že kolegové z jiných politických stran se mi budou snažit v tomto návrhu zabránit.

Je vtipné, že současní slaboši nedokáží dělat plnohodnotnou a z jejich pohledu velmi drsnou politiku, protože na to nemají žaludek.

Mají ho na jiné věci. Krást peníze pro sebe a lidem lézt do zadku a snažit se jim ve všem vyhovět. Na oplátku je lidé zvolí opět do čela. Je to takový druh jisté kompenzace.

A do takového plánu důchodová reforma nezapadá. Tím by u lidí totálně pohořeli. Protože není možné krást, mít předražené státní zakázky, neumět šetřit, kašlat na voliče a zároveň ještě nasadit poměrně velmi drsná opatření, jak utáhnout a vyždímat řádového občana.

Politici s lidmi uzavřeli dohodu: My budeme krást, pofidérně studovat, zneužívat výhod státu, mít všechno zadarmo. A tohle budeme do jisté míry dopřávat i vám. Je jasné, že my jsme nejvýš. Vy jste málo makali, málo jste se učili a neměli správné kontakty, a proto těch „výhod“ máte mnohem méně než my.

Já už se nedivím, že české společnosti na tohle dochází peníze. Bodejť by ne! Tohle je ta pravá cesta do pekel!

Není potřeba začít volit úplně jiné politiky? A zasadit se o to, aby se důchodová reforma stala skutečností?

Autor: Pavel Jirouš | pátek 18.12.2009 8:03 | karma článku: 14,81 | přečteno: 860x