Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

mirek777

22. 10. 2009 18:24
Kdy u nás vládla pravice, prosím?

Autor článku vychází z mylného předpokladu, že ODS je pravicovou stranou. Jenže ona není! I její expředseda (dnes prezident republiky) nedávno jasně řekl, že ODS je klientelistickou stranou, nadbíhající lobbistům a hájící jen jejich zájmy. A tou byla i za Klause. To ale není klasická pravicová politika, tak jak ji známe z Evropy. Takže dnes to není souboj levice-pravice, jak si autor myslí, ale souboj socdem-levice (s příměsí vzpomínek na éru komunismu) a liberální středové ODS. Není přece tajemstvím, že mnohé vlády ČSSD se chovaly "pravicověji" než ODS, a naopak ODS činila některé kroky "levicověji", než jak by se slušelo na pravicovou stranu. 

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

22. 10. 2009 17:56
Když už

pomlouváte pravici, a vychvalujete levici, můžete mi říci, která pravicová strana po r. 89 u nás vládla? A hlavně nejmenujte národně socialistickou ODS!

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

22. 10. 2009 11:28
Nějak to přeháníte s uvozovkami,

jinak bych rád věděl, jaký je ten skvělý plán levice do budoucích let. Mohl byste pro mě, prostého člověka, trochu odklopit poklici onoho levicového finančního kotlíku?

0 0
možnosti
P9

pavel 99

22. 10. 2009 18:07
Re: Nějak to přeháníte s uvozovkami,

to je jednoduché - dokud půjčujou, tak si půjčovat a půjčené "prožrat", propít, prohýřit. A až dojte, tak fňukat.:-/

0 0
možnosti
KA

krabi

22. 10. 2009 10:36
být socanem je projevem špatného charakteru

socialismus je programem zlodějny azotročení jiných. Mocensky urvat/ukrást více nežli na svobodném trhu od lidí za práci/zboží dostanu. Zotročit jiné , aby mě živili. 

Především jde o systém - svobodu, svobodný trh a pomoc sociálně slabým, ne socialistické - šibalovům miliardy dotací, pobídek, úlev a malým vyžírkům tihle nejbohatší socialisti dají z ukradeného aspoň 30 kč.

0 0
možnosti
O

oslik

22. 10. 2009 10:33
Ujasněte si nejprve pojmy

Pravici v našich parlamentních stranách nemáme. To se nerozlišuje podle rétoriky, ale podle skutků. ODS dělá středovou až mírně levicovou politiku (což znamená, že sem tam je tu nějaký pravicový prvek, ale je jich málo), ČSSD se stává extrémní levicí. Všechno extrémní je z podstaty věci nebezpečné, protože to rozkolísá systém. To, co vyhlašuje a čeho se domáhá současná ČSSD (komunisty nechme stranou, ti jsou mimo úplně a umějí jen zničit, na co sáhnou), nutně musí vést k rozkolísání systému. Viditelným důsledkem může být jen státní bankrot nebo prudká inflace. Obojí vždy nejvíc odnesou ti chudí a potřební. Nevím proč, ale toto volyčům ČSSD zjevně nedochází. Protože rozdělit lze jen to, co existuje, kdežto ČSSD chce rozdělovat to, co nemá. Navíc rozděluje nikoliv podle skutečné potřeby, ale populisticky.

Takže pokud nevíte, koho volit, zkuste si vybrat neparlamentní stranu (která ale slibuje to, co je reálné!). Ty parlamentní jsou už tak zprofanované, že nemají této zemi co nabídnout.

0 0
možnosti
B

Bobrufka

22. 10. 2009 10:42
Re: Ujasněte si nejprve pojmy

R^ souhlas...navrhuji  VV

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

22. 10. 2009 10:33
Opravdova pravice....

By vsadila na zodpovednost jednotlivych lidi. Takze by take zrusila porodne a rodicovske. Proc treba par, ktery deti mit nemuze, musi ze svych dani dotovat deti jinych? Argument, ze si tim plati dalsi danove poplatniky, kteri pote budou platit na nej je lichy. Nikdo nikdy nikomu nezaruci, ze z toho mrnete, na ktere pobira davky ci materskou vychova platce a ne treba flakace ci urednika. Pripadne ze ten mlady neutece nekam do zahranici...

Takze jak se vam libi tento krok? Budete pro nebo budete blekotat nesmysly, ze maminky s detmi "to nezachrani"?

0 0
možnosti
K

Komik1

22. 10. 2009 10:19
Co to je?

O autorovi:Jsem bývalý profesionální model, který se rozhodl pro práci na stavbě. Vyučil jsem se na tesaře. Dříve jsem studoval na vysoké škole a na vyšší odborné. V současnosti dělám listovního doručovatele v Praze. Jsem bývalý závodní boxer. Dělal jsem i karate, kung-fu, budo, musado a kick-box. Chtěl jsem se naučit bránit, čelit tvrdé šikaně a posměškům některých lidích... Píši od roku 2000 a připravuji od té doby knížku, která je zatím stále nedokončená. Od 2.10.2008 jsem šťastně ženatý. Léčil jsem se i na psychiatrii a pobíral jsem antidepresiva. Situace ve zdejším státě a politice mi hýbala žlučí natolik, že jsem nebyl schopný fungovat. Usiluji o to, aby se nikdo nemusel hroutit ze situace v naší zemi a zlepšit tak úroveň politiky všemi dostupnými prostředky!---Tak tohle to, je exot.To se hned tak nevidí.

0 0
možnosti
R

rojack

22. 10. 2009 9:40
pane autore

já mám naopak pocit, že ti "chudí", jak vy říkáte, okrádají prostřednictvím socanů mě. A nikoli naopak. Já snad nikoho neokrádám, když zaplatím na daních násobky toho, co odvede nízkopříjmový občan.

A tzv. šibaly, ty snad nemáme rád nikdo, ne? Ať jsou z jakékoli strany.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

22. 10. 2009 9:28
Jeden za osmnáct

a druhý bez dvou za dvacet. Pro nechápavé: ODS a ČSSD, nebo naopak. Klasický vtip: "Koho budeš volit?" - "Komunisty" - "No jo, ale ve které straně?".

Další - z r. 1990: "Slyšela jste, paní, že se budou v Praze všude instalovat kontejnery na stranické legitimace?"

Někam se ten skoro milion komunistů musel schovat. Jen těch, které osobně znám, co bystře převlékli košili, bych se nedopočítal. A v tom je problém: jsou to lidé s velkou chutí vládnout a ovládat, ale bez morálky a odborných zkušeností.

Dotaz pro autora článku: znáte u nás nějakou stranu, která je skutečně pravicová (a ctí opravdu "konzervativní" hodnoty), a nějakou opravdu socialistickou (které jde převážně o blaho lidu pracujícího a spravedlivé rozdělování hodnot)? Nebo nějakou středovou, která dokáže tyto dva směry optimálně skloubit tak, aby se při současném ekonomickém efektu zachovala sociální spravedlnost?

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

22. 10. 2009 9:52
Re: Jeden za osmnáct

Opravdu pravicová TOP 09 ( pokud by mohla vládnout sama, tedy mít 51%)

Opravdu levicová   KSČM+ČSSD

jednoduché jako facka...

0 0
možnosti
JK

rastafarianec

22. 10. 2009 9:21
no toto

;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky