Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

10. 11. 2009 13:59
No tak to ani komentář nepotřebuje.....

.......;-D;-D;-D........prosím vás přestaňte  tady takhle "literárně" exhibovat. 

Vzbuzujete lítost svoji naivitou a prostoduchostí.

0 0
možnosti
M

mrr

25. 10. 2009 11:49
Češi: Já vás obrátím! Sex bude jenom pro plození potomků!!!

Podívejte se na opice, jak jsou šťastní!

Méně myslet a více plodit! Používají snad opice ochranu? Jistě, že ne. Tam se to

páře jako o závod, a jak je jim hej!

Pane Jirouš, páře se např. oblečení. Opice se páří, když nevíte co se jak píše, můžete to nahradit jiným ekvivalentem.

0 0
možnosti
JP

Jesuslives

30. 9. 2009 15:06
...

Predstavte si nasledujici priklad. Pan Vaclav Novak mel tovarnu. Komuniste mu ji sebrali. Ted, par let po revoluci se premysli, ze by jeho dva vnuci Josef a Jan Novakovi meli dostat tovarnu zpet. Ta uz nestoji, nejakym zpusobem se doslo k zaveru, ze by tedy oba vnuci meli dostat jako odskodneni kazdy po deseti milionech.

Pan Josef je velice uspesny podnikatel. Pan Jan je alkoholik na pokraji spolecnosti.

Prijdou volby a jista strana bude hlasat "20 milionu pro Josefa a Jana Novakovy je bezohlednost a sobectvi". Mezi radky muzeme vycist: Pan Josef je uz tak zazobanej, proc bychom mu meli vubec neco davat. A pan Jan to beztak prochlasta. Takze, mili volici, prece temto dvema nenavidenym lidem nebudeme nic davat, radeji kazdej duchodce dostane pausalne 1000 korun, kdyz nas budete volit.

Proc bychom tedy meli davat nejaky penize nejakym blbym cernoprdelnikum, kdyz se frajer Ratz vozi v tryskacich, ze, pane autore???

0 0
možnosti
PJ

Pavel Jirouš

3. 10. 2009 20:37
Re: ...

Odkud ty peníze a ten majetek církev získala? Ve středověku hlásala chudoba a sama měla rozsáhlé pozemky a panství....Tato úspěšná "firma" získala své bohatství od prostých lidí skrz desátky. A teď je chce znova? Od prostých lidí? Tentokráte již ne desátky...Ale pořádný ranec peněz. Prostě chtějí znovu hlásat chudobu a mezitím být opět značně bohatými. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

0 0
možnosti
S

SBR

30. 9. 2009 9:30
Moznost psat o cemokoli

bez dostatecnych vedomosti a vzdelani v oboru je uzasny vydobytek dnesni "informacni" doby. Po precteni clanku jsem si uvedomil, ze bych mohl zacit take psat treba o jaderne fyzice. Neco si prectu na netu, neco v diskuzi pod clankem a hned jsem odbornik, ktery vi, kde je jadro pudla, vidte.. :-P

0 0
možnosti
JP

Jesuslives

30. 9. 2009 14:54
Re: Moznost psat o cemokoli

Autor jinymi slovy chtel rict, ze kdo v dnesni dobe je verici, tak je implicitne idiot.

Pro autora je evidentne cokoliv "nematerialniho" nad ramec jeho uvazovani. Osobne nepovazuju za dulezite, jestli clovek veri nebo ne, ale myslim si, ze rozvijet lidskou osobnost po dusevni (nebo duchovni) strance neni na skodu - proto se podporuje napriklad kultura, ale napriklad i cirkve. Byt je to organizace stara a zkostnatela, existuje mnoho knezich, kteri opravdu lidem ve sve farnosti slouzi dobre.

To je podobne jako u sportu. Kdyz to clovek bude brat ryze pragmaticky, tak je to take ve finale zbytecna aktivita (samoucelne plytvani energii) a ve zvireci risi se to take nedeje. Nicmene stat do sportovnich oddilu pumpuje take nemale penize a malokdo se nad tim pozastavi. Ale beda, jak dostane byt jedinou korunu cirkev, navic katolicka...

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

29. 9. 2009 15:01
A co si zjistit fakta?

Má to chybku: katolická církev připouští plánování rodičovství, ale jinými metodami. A katolická církev netvrdí, že sex má být jen za účelem plození, naopak, vidí v manželském sexu hlubší duchovní smysl.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

29. 9. 2009 12:01
Hééééé?

Já jsem tohle chtěl nějak okomentovat, ale nějak ani nevím, jak... :-) Zůstanu u toho HÉÉÉÉ.....

0 0
možnosti
MP

admiral666

29. 9. 2009 11:50
dolozte zdroj

Rad bych, abyste neblabolil zcesty a jasnymi citacemi z papezovych projevu dokazal, kde tvrdi, ze lide se spolu nemaji milovat kdykoli chteji. Takto jsou to jen vase dojmy a prani, ktera se stala otci myslenky.

Druhym krokem, az naleznete ty citace a vyzvy, bude dolozeni, proc se to tyka zrovna vas, ateistu a nas, kteri na biblicke pribehy verime, ale fandime te druhe strane. Kdyz nejaky makrobiotik blaboli neco o zrani brokolice, taky ho nevnimam a snim klobasu a zapiju ji pivem. Co ti brani zachovat se stejne, i kdyby papez skutecne hrimal proti sexu?

0 0
možnosti
PJ

Pavel Jirouš

29. 9. 2009 16:16
Re: dolozte zdroj

Vadí mi, že jsou "paušálně" proti kondomům. Odsuzují je. Nesetkal jsem se s nimi s žádným pochopením této cesty.

"Katolická církev dlouhodobě prohlašuje, že sexuální abstinence před

manželstvím a následná věrnost, nikoliv kondomy, jsou prevencí HIV/AIDS.

Oni si vytvořili monopol na pravdu, jak ideálně by to mělo fungovat, ale co když to tak není? Život zkrátka obvykle není podle toho ideálu, který nám katolická církev předvádí. Každý ví, že největší prevence proti AIDS je věrnost a střídmost...Církev ale nekalkuluje s tím, že lidi dělají chyby. A že skutečně málokdy to tak podle toho "ideálu" probíhá. To mi vadí asi nejvíce. Stejně tak vytvořili "ideál", že když se dva berou, tak to má být až na do smrti. Co Bůh spojil, to člověk nerozděluj. Jenomže lidé dělají chyby. Ani nevíte, kolik lidí se mi ozvalo, že je opustila žena, že jsou na dně, protože církev neuznává rozvod, že se snaží zkontaktovat se ženou, ale ta je jenom odmítá.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

29. 9. 2009 9:03
Podívejte se na opice, jak jsou šťastní!

Kdyby nebyla éra antibiotik, tak bych si myslela, že je to terminální stadium syfilitidy.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MR

Martina 77

29. 9. 2009 8:30
souhlas

napsal jste to přesně.... Papežovi jistě ty statisíce dětí nakažených HIV nevadí... pryč s kondomy a osvědouRv

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

29. 9. 2009 9:11
Re: souhlas

Snad nevěříte, že kondomi by zachránily Afriku před AIDS. Dokážete zavést kázeň  u lidí, kteří jsou ve všech ostatních oblastech neukáznění? Bude africký pán, až uvidí pasačku koz a zachce se mu, tahat kondom z kapsy? Vždyť ji - tu kapsu - často ani nemá;-D. Fakt si myslíte, že je ta polulace přístupná zodpovědné osvětě?Ostatně při africké promiskuitě a vcelku běžném znásilňování ztrácejí kondomy valnou část svého opodstatnění, procento účinné ochrany klesá.

0 0
možnosti
JN

palok59

29. 9. 2009 8:25
dd

no, na Tebou se pozastavovat zajisté nemá smysl, ovšem na Tvých rodičích a možná prarodičích se komunistická převýchova zvlášť povedla, to se popřít nedá. Neustále omílané finacování církve z peněz daňových poplatníků - a co v tomto systému není financované z peněz daňových poplatníků? Proč se nepozastavuje někdo nad financováním sportu, když jej sport vůbec nezajímá? proč se nepozastavuje někdo, kdo v životě nebyl v divadle nad financováním kultury? Proč se nepozastavuje někdo kdo nemá ani bicykl nad financováním dálnic? A proč tedy, kdy daňoví poplatníci nechtějí financovat církev prostě nevrátí majetek a přestanou financovat? A ta Vaše všemocná věda? Znám mraky vědců, kterým já ani Vy nesaháme ani po kotníky a přesto, světe div se, jsou věřící, ačkoli by oni první měli prohlédnout. Ale v podstatě je to všechno jen žabomyší válka - nechte si svůj ateismus, jste li s ním spokojen a naplňuje-li Vás spokojeností Vaše přesvědčení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Jsem člověk, který rád diskutuje o tom, jak to tady funguje, co lidi trápí a zajímá

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky