Budu jednou politikem?

Med kolem pusy ani lezení do patřičných míst ode mě však nečekejte. Jednou jsem takhle seděl a popíjel k tomu pivo, když mě osvítil duch svatý a napadla mě myšlenka, že by to zde chtělo vytvořit ráj nebeský.

Napadlo mě, že se zasadím o to, aby tvář politiky se změnila jednou provždy.

Ukázka ze současné praxe: Já jsem dal 12 miliónů, takže jsem první! Ty jsi dal 6, tak jsi druhý. Klasická ukázka kupčení s pozicí na kandidátce. Výš je ten, kdo "dá" víc aneb kdo na to má, kdo je ten NADČLOVĚK! Čím to, že za takových okolností není moc nadějí, tam dát ty ženy? Z nich toho „moc“ pro stranu nekápne. Tím pádem nemají moc šancí na dobré umístění.

První co taková strana udělá po vítězství, je, že odmění své kamarády a známé. Respektive své otroky a poskoky, kteří jim v tom vítězství pomohli. Udělají se personální čistky a na lukrativní posty se tito lidé dosadí.

Všichni víme, že tyto strany žijí sami pro sebe a své známé. O lidi tu nikdy nešlo.

Já to změním!

Vytvořím nejlepší „tým“ lidí, jaký byl kdy v historii lidstva sestaven. Postavím to na tom, že „výš“ bude ten, kdo je větší osobnost. Nikoliv kdo dá straně více peněz!

V tom ta geniální změna spočívá. Taková strana se za lidi bude přímo být, protože je to zcela odlišná motivace. Navíc při této změně podmínek, je člověk takový kouzelník, že osobností se může snadno stát i žena! Čili by to vycházelo na poměrné zastoupení mužů i žen!

Další problém vyřešen a nemusí se dělat žádné kvóty…Staří a nechutní papalášové budou nahrazeni velmi zajímavými osobnostmi.

Vždy říkám, že by nám mělo jít také o to, s kým se chceme vídat v novinách a v televizi. Aby na ty lidi se dalo koukat a nebylo nám při tom nevolno u žaludku. Mí přátelé jsou lidé, kteří jsou vzorem ctnosti s obrovskou pokorou a můžou jít v tom ostatním příkladem…

Kdy „už“ to bude? Trpělivost mí drahocenní přátelé přináší to pravé ovoce. Tuto změnu nelze uspěchat. Protože jinak bychom se museli „prodávat“ a na nejvyšší místo dát toho, kdo dá „za to“ víc. A to by ke změně nevedlo.

Maximálně bychom se pak tvářili, jak jsme alternativní, ale při první příležitosti bychom lid zradili za 10 deka eidamu a 20 deka šunky. Byl by to pak beze sporu největší podraz na zdejší obyvatele od roku 1948.

Spousta lidí se mi často posmívala, že nemám vůbec žádnou šanci tohle změnit, a že svět již běží v zaběhnutých kolejích.

Ale já jsem přesto člověk, který když je o něčem přesvědčen, tak zatím prostě jde, i když to vypadá, jak je to beznadějné a dříve nebo později se mi to povede.

Některým lidem následně vylézají oči z důlků, že to ten černý kůň „Jirouš“ nejpodceňovanější ze všech dokázal.

Co když zde vytvoří ráj nebeský někdo jiný a ne já? Pak budu plakat a fňukat…To určitě: Budu skákat 2 metry vysoko do vzduchu, popíjet šampaňské a řvát na lesy jako pavián: Ano! My jsme to dokázali! Ta změna se nám povedla!!!

Autor: Pavel Jirouš | pondělí 22.3.2010 8:03 | karma článku: 6,15 | přečteno: 755x