Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

je to fakt zaujímavé tie veci, že deti sa radi hrali na vojakov

2 0
možnosti
Foto

Jak nadšeně z Vašich vtipně chytrých veršů jsem Vám, vážený pane Jiroudku, sem přišla napsat mé uznání, tak rychle jsem ochladla ze zdejších příspěvků ostatních 🤭. Samí vědomí a dokonce i kdysi prakticky vojensky sloužící muži. Já na vojně nebyla, ani tam nechci, empiricky jsem si jistá, že člověk od přírody predátorem není, i když se za něj (ve fázi své ještě zatím nízké úrovně mentální zralosti) pokládá, a tak jsem si jistá, že žádné zbraně ani armády nepotřebuje. Protože proti druhým lidem? Proč?

Leda že by si pánové chtěli na vojáky hrát 😉. Hraví cítí, proto bývají vítězi. Jen pozor na zázrak života, abychom si ho na Zemi nezničili dřív, než se naši potomci přesunou vzhůru...❤️. Děkuji Vám karmou 👍

2 0
možnosti
MP

Zahrát (jenom zahrát) si na vojáky je ještě OK. Musím říct, že tank T55, na kterém jsem si odsloužil vojnu, byl opravdu hezký - hlavně zvenku, zevnitř už méně . Hezké písně, Chladila jsem už snad slyšel, Laufera ne.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý je, že spousta zbraní je z technického pohledu tak krásných... Pořád jsou to ale věci, dobré, nebo špatné z nich udělá zase jen člověk... Kdo ví, kde se ta spirála, na jejímž počátku byl šutr, nebo klacek zastaví...

2 0
možnosti
JL

Ten obrazek deti hrajicich si na tanku mi pripomina podobny obrazek. Porizeny po vyhnani kubanskych t.zv, konstrukcnich delniku z Grenady. Tehdy se Soveti vlastne Rusi pokusili vybudovat na Grenade obrovske strategicke letiste, samozrejme za ochotne pomoci Castra. Prekazil jim to tehdy Reagan a poslal tam US Marines. Ze stavby letiste seslo a Kubanci se museli vratit domu a naradi-vlastne vyzbroj tam zanechat. (misto krumpacu a lopat meli rychlopalne pechotni zbane a nevim co vsecko jeste) Zustal tam i tank ruske vyroby, ze ktereho si mistni deti udelaly prolezacku. Jejich fotografie, je to co me pripomina Vas obrazek pane Jiroudku.

2 1
možnosti
ZZ

Nová vláda uskutečnila pozemkovou reformu, bojovala proti negramotnosti, zavedla bezplatnou lékařskou péči a středoškolské vzdělání. Jenže rozpory uvnitř vládnoucí prokomunistické strany, těšící se podpoře Kuby a Sovětského svazu, vyvrcholily 13. října 1983 převratem, jenž vynesl na výsluní místopředsedu vlády Bernarda Coarda a vedl ke svržení Maurice Bishopa.

Americký prezident Ronald Reagan, jemuž nový grenadský režim se svou výrazně levicovou orientací ležel v žaludku, této situace využil a vydal 25. října 1983 rozkaz k invazi na „ostrov muškátového oříšku, vanilky a hřebíčku“ pod záminkou ochrany životů asi tisícovky amerických studentů medicíny a dalších občanů pobývajících na Grenadě.

Operace, jíž veleli viceadmirál John Metcalf a generálmajor Norman Schwarzkopf, který se o více než sedm let později proslavil jako velitel operace „Pouštní bouře“ proti Iráku, proběhla pod názvem „Urgent Fury“.

Výsadkáři Rangers narazili na tvrdý odpor kontingentu 784 Kubánců, mezi nimiž se nalézali stavební dělníci pracující na budování nového letiště, diplomatický personál a civilisté.

Američané nasadili při invazi na Grenadu takové síly, že Grenadská lidová revoluční armáda v počtu 1280 osob, podporovaná třítisícovou milicí a Kubánci, neměla sebemenší vyhlídky na kladení účinného odporu.

Invaze se zúčastnilo 8500 amerických vojáků, včetně 700 příslušníků elitních Rangers, 1900 mariňáků z 22. obojživelné jednotky sboru námořní pěchoty a 5980 příslušníků výsadkových jednotek 82. vzdušné výsadkové divize, podporovaných jedenácti plavidly úkolového uskupení zahrnujícího letadlovou loď Independence a vrtulníkovou loď Guam.

0 0
možnosti
MP

Ta lidská -specificky vojenská blbost a idiocie je po věky mužskou-samčí záležitostí. Nemá to řešení a nemá to konce. Bohužel je to dáno přírodou.Na rozdíl od samce pardála, který má čtyři nebezpečné nožičky a zubatou hubu záleží mu na tom, aby se nažral, užil si se samicí, zachoval teritorium, největšímu predátorovi v dějinách -člověkovi, byl dán výkonný mozek s téměř neomezenými možnostmi.A to jak v tom smyslu kladném, tak především ve smyslu záporném sebezničujícím a agresivním. Lidstvo se nepoučí.Hekatakomby obětí válek historie nejsou mementem.Vše bude vždy zapomenuto s příchozími novými generacemi.

3 0
možnosti
Foto

Ano. To je nejen historicky, ale i generacemi dosud žijících pamětníků, ověřeno v mnoha podobách.

0 0
možnosti
Foto

A kvůli všem těmhle blbostem a zbytečnostem se svět bojí dál. Sebrat odvahu a toho všeho se zbavit.

Vašek

3 0
možnosti
Foto

Nojo. ,,Polož tu bouchačku. Položím. Až jí položíš ty.." A až klasické dilema je, jaký je rozdíl, mezi útočným a obranným klackem. Touto otázkou jsem težce popudil i politruku na svém posledním voj. cvičení v r.77

2 0
možnosti