Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy se tomu tak trochu vyhýbáte, ale je nutné uvést, že historik Tobias přišel s tézí, že van der Lubbe zapálil Říšský sněm sám.

Nebral bych tu tézi tak vážně, ale tuto rekonstrukci podporuje jeden klíčový rozhovor, který vedl na konci roku 1947 Gottwald, v němž obvinil Drtinu, který se pokoušel rozjet vyšetřování krabičkového atentátu oživením krčmaňské aféry z toho, že je dalším van der Lubbem.

Bez příhlédnutí k té Tobiasově verzi vůbec nelze pochopit, co a proč to ten Gottwald tomu Drtinovi říká. A nepochopil to ani Drtina sám, který ten rozhovor ve svých pamětech přepisuje.  

Ostatní národně socialističtí předáci, nejenom oni totiž použili čestného a poctivého Drtinu k rozehrání jiných her, které vedly k tomu, že Únor 1948 proběhl tak, jak proběhl.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že neřeším, kdo zapálil Říšský sněm. Ale ani se tomu nevyhýbám. On o tom ani ten článek není, že;-) Pouze pokazuji na to, co po požáru nastalo a jaký to mělo výsledek. Jak moc byl jmenovaný skutečným, či jediným žhářem, to nevím. Čili, dotyčný byl ,,použit" jako ten ,,doutnák".;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik