Diskuse

Válka je vůl

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nádherný shrnutí, včetně songu, jednoho z našich nejlepších, škoda jen, že blogové čtenářstvo článek úspěšně téměř zasklilo, tak aspoň jedna karma útěchy ode mě:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky. Já ovšem nepíšu pro ,,tu extratřídu" co sama není schopna často dát dohromady ani souvislou větu s tou jejich ,,bohatou slov. zásobou", včetně pro ně až ,,signifikantního výraziva". Sami si tak kompenzují svoje ,,vysoké kvality". Jim prostě stačí jméno autora, popř. nadpis. Obsah už je asi pro ně často příliš náročný, o formě ani nemluvě;-DJejich vizitka;-)

0 0
možnosti
Foto

Synkopy. Když jsem byl velice mlád, běžel v Československu americký film s tímto názvem. Kamarádi a já jsme ho viděli mnohokrát, jak se nám líbil. Vážený autore, děkuji za připomenutí i za článek! R^R^R^ ... jo, a přeji Ti ocelové ZDRAVÍ!

1 0
možnosti
Foto

Díky Kocoure. I Tobě i všem Tvým blízkým totéž. A srdečně zdravímR^

P,S: uvedený film nepamatuji. Jen si vzpomínám na bláznění okolo ,,Pomády", později i ,,Starců", či ,,Klarinetů". Ovšem muziky i ,,muziky" bylo v oněch dobách nepřeberně. Poslouchal se Laxík a tak. A kdo měl na čem, tak třeba i AFN. To bejvaly ,,palby". A nahrávalo se fest;-)

0 0
možnosti
TG

R^  S pozdravem!

1 0
možnosti
Foto

Ano, až na to, že poprvé v dějinách se poválečné uspořádání mezi válčícími státy nejmenovalo mírová smlouva a na území poraženého zůstala okupační vojska.

1 0
možnosti
Foto

To ano. Ovšem v tomto případě se díky tomu podařilo na generace stabilizovat Evropu. Pokud se kdekoli po konfliktu nepodaří situaci stabilizovat, lze říci, že konflikt má v různých podobách stále pokračování. A i tam jsem svým článkem mířil. Jinak zdravímR^

1 0
možnosti
ZM

Já nevím, že se s tím takhle rozepisujete. 

Prostě bych napsal (podle Švejka): "Zabili ste mi strejčka, tady máte přes držku!"

A je to.

0 0
možnosti
Foto

Vaše ,,vyjádření" je ,,dosti pozoruhodné". A k obsahu by nic nebylo?;-)

0 0
možnosti
JV

J24i83ř57í 59V18o41l82e46k

30. 9. 2015 2:02

super diskuse, na střídačku  autor a smazaný příspěvek ( autorem ), jak dlouho potrvá, než mě p. J.  " s nějakým, pěkným rýmem ", smázne také ?

1 1
možnosti
Foto

Nikdy u mne nebylo zvykem mazat příspěvky. To ovšem neznamená, že se musím nechat od kohokoli urážet. Že dotyčný navíc označil můj článek za propagndu, to byla toliko jeho vizitka a nad tím bych mávl rukou. Jenže v žádném z jeho příspěvků nešlo toliko o to. Většina OT, k obsahu prakticky nic a hrubé urážky, od tohoto jedince nikoli poprvé, ale prakticky stále. V diskuzi vidíte, že jsem jej i upozornil. Rádi se pak k němu přidávají i další, prakticky stále tatáž ,,squadra" s ,,úžasně bohatým slovníkem" na úrovni pubescentů. Využil jsem tedy svého práva, coby reg. bloger i reg. diskutující. Toliko pro vysvětlení. A nejen pro Vás. J.A.J.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Váš ,,široký horizont", včetně Vaší ,,bohaté" slovní zásoby je dostatečně mnohým znám. A přestańte uboze trolit pod mojím článkem!!Ještě jednou takovéto Vaše stupidní vyjádření a nekompromisně, ač to u mne není zvykem, Vás vymažu, ubožáku!!

0 1
možnosti
MP

Ani k tomu ryze "válkovému" tématu nemám co dodat.

Díky za odkaz na píseň z dob mládí.

Pro odlehčení přidám historku: Můj muž během VŠ jako všichni odvedenci měl jeden den vyhrazen na "vojnu". Po čtvrtém ročníku měli pak nějaké delší cvičení. Takže když už po tom čtvrťáku končili, tak se na to s kamarády trochu v hospodě posilnili, pochodovali kdesi za pokřiku "válka je vůl" a načmárali to na asfalt. Taková menší výtržnost, řeklo by se, ale ono to mělo ještě tu pointu, že jejich lampasák se jmenoval Válka. Hoši se sice odvolávali na tu známou píseň a protiválečný postoj, což jim sice VB příslušníci "sežrali", přesto poslali hlášení na vojenskou katedru a tam to pochopili jinak a hoši to dostali pěkně do "papírů". Na vojnu pak šli na ten rok se škraloupem. Když mi to zatepla můj tehdy teprve nastávající vyklopil, tak ode mne uslyšel pár nepublikovatelných výrazů;-).

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.