Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Dotaz.

Proc davate odkaz na neexistujici stranky?

A pro ty, kteri si to bud nepamatuji, nebo nemohou pamatovat, NATO vzniklo jako reakce na unorovy komunisticky puc v Ceskoslovensku v roce 1948.

0 1
možnosti
Foto

Nikde žádné odkazy nedávám. Toliko info,  odkud bylo čerpáno, jak je dáno pravidly blogu. Dohledat si může KAŽDÝ sám. A kde jste vzal ten nesmysl, že NATO bylo založeno kvůli ČSR? 8-oTo Vám novodobí vykladatele historie zpracovali myšlení, či jste k této ,,dedukci" dospěl sám A TAKÉ SE TÍM ETABLUJETE, či chcete blbnout hlavy jiným?;-O;-D

0 0
možnosti
Foto

USA žádný blok nevytvářelo. Ten vznikl na žádost Francie a V. Británie. Tyto státy měly oprávnněnou obavu s událostmi na východě, které zabralo SSSR. Na popud těchto států vzniklo NATO.

1 0
možnosti
Foto

NATO (OTAN) Organizace Severoatlantické smlouvy je euroatlantický mezinárodní vojenský pakt. Byl založen 4. dubna 1949 podpisem Severoatlantické smlouvy. 

Na počátku byla jen o trochu více než politické sdružení. Korejská válka ale podnítila členské státy k vytvoření vojenské struktury pod dohledem dvou amerických velitelů. Slovy prvního generálního tajemníka Hastingse Ismaye bylo úkolem NATO „udržet Ameriku v Evropě, Rusko mimo západní Evropu a Německo při zemi.“

V roce 1966 odešla Francie z vojenských struktur NATO kvůli snaze o udržení si vojenské nezávislosti na Spojených státech. Kvůli tomu se sídlo přesunulo z Paříže do Bruselu. (z Wikipedie)

0 0
možnosti
Foto

Aby možnost nové studené, respektive horké války byla omezená,stačí revokovat článek 6 dekleraci čtyř velmocí  o všeobecné bezpečnosti, který říká, že "po skončení nepřátelství nepoužijí svých ozbrojených sil na území jiných států, leda k účelům, jež má na zřeteli tato deklarace, a po společné poradě".

Znění tohoto článku zároveň umožňuje vyšetřit, kdo spustil studenou válku.

Byl to ten, kdo první porušil tento článek.

2 0
možnosti
PR

Horkou si nepřeje určitě nikdo a myslím ani studenou.Ale pokud si RF myslí že je v jeho zajmu ji vyvolat ,prosím.Zaplatbuh jsme už na správné straně a ekonomika RF nevydrží ani rok tempu zbrojení správné studené války.

0 0
možnosti
VJ

Měl jste to dočíst až do konce, pane Reichelte. Je tam hodně o vás.

2 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik