Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nejlepší je takový model, který motivuje. Ale musí i řešit netržně - např. aby chudáci či lemplové neběhali s otevřenou tuberou po ulicích. Asi nejlepší byl Sozialmarktwirtschaft po druhé světové. Povznesl nejen západní Německo

0 0
možnosti
Foto

V tom máte asi pravdu. Ovšem, jednak byla v tehdejším záp. německu ,,nucená správa", tedy ,,dozor", a také dostatečný příliv investic, to vše pak následně ,,zarámované" i do tržního systému, na rozdíl od ,,východ. zóny".

0 0
možnosti
Foto

Jirko, já osobně jsem za vlády červených nepoznal závist, všichni jsme na tom byli SKORO stejně. Záviděli jsme si akorát tak hezčí manželku a menší bachor. Neděle pomalu končí, ale bude další a pořád dokola. Měj se! :-)

1 0
možnosti
PB

P24e24t72r 28B98u91r66i38a68n

28. 3. 2021 16:39

Vrtulníkové peníze se u nás fakt nerozhazují. Ty jsou totiž definovány základní charakteristikou takovou, že se rozdávají plošně všem dospělým jedincům bez ohledu na to co dělají a jak přispívají do společnosti. Odtud název bezpodmínečný příjem, tedy bez jakýchkoliv podmínek na příjemce.

Kdežto státní náhrady v době pandemie mají u nás tolik podmínek, že na něho polovina poškozených vůbec nedosáhne.

0 0
možnosti
Foto

Oprostěte se od pandemie. A vemte to i pár let nazpět. A opět bez horizontu od hrad. dvorečku až ke svému hnoječku. A podmínky náhrad? Kdyby každý dostal, co si přeje, kde bychom byli;-) Kalkulovat s minulým ,,kšeftem", když nejni kunšoft, a to nikoli jen tuzemský, je více než úsměvné. Ač jinak jistě ,,skvělé politikum". I živnost pro kde jaké zástupce kde koho v rámci ,,férového" politic. boje, pochopitelně ,,za lid":-) jINAK VE ZKRATCE VIZ:A zákonitě to vede i k paradoxům. Na jedné straně k tvrdé kritice ,,rozhazovačnosti“, a zároveň i kritice, že se nedostane spravedlivě a dostatečně na všechny. A tak, chtě nechtě, vzniká až ,,hybrid“.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768207

0 0
možnosti
JL

Sociálkapitalismus mají v Číně. U nás je to jakási varianta mezinárodního mafiánského kapitalismu se sociálními znaky.

1 0
možnosti
Foto

Čína je poněkud jinej level. Tam je systém držen rukou poněkud více než železnou;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 510x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik