Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já tu opožděně zvedám palec, občas vylétnu z hnízdaR^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Jirko, moc pěkné ohlédnutí a navíc je nutno historii připomínat, aby se nám nevrátila se všemi šerednými důsledky

1 0
možnosti
Foto

... byl tam... byl jen malou tečkou.... Filip Janský- Nebeští jezdci.

Nemůžu si pomoct, mám Svěráky ráda, nebrojím proti filmu Tmv. svět, neboť připomínka každá je prostě nutná a dobrá...a bonus filmu je v tom základu vzpomínek, jak to pak bylo - naši letci místo vděku v uranových dolech. Jenže o tom pravém vlastenectví a vztahu k domovu je to asi přece jen více opravdově ve filmu z šedesátých let... s J. Hrzánem...je syrově bíločerný a bolavý... Tam je to, aby si každý uvědomil, o co šlo... poznamenání kluka na celý život kolikrát...ale šlo přece o tu pravou čest .

Našich všech těch - zobecním třistadesítek atakadále ... tak znalá nejsem - si nesmírně vážím. Nevážila si je paradoxně a trestuhodně naše vlast, respektive ti, co se uvelebili pod jednou rudou hvězdou v ,,kokpitu,,.R^V:-)

0 0
možnosti
Foto

Film Nebeští jezdci se nejvíce blížil skutečnosti, což potvrdili i ti, kteří TAM skutečně byli R^ A netočil se pro senzaci ani jako ,,kas. trhák", ani se na něm nikdo ,,neetabloval". Šlo o čiré nadšení tvůrců a skutečnou spolupráci s těmi, kteří to zažívali, včetně autora knihyR^Můj táta zapůjčil do onoho filmu i svou ,,rafáckou" uniformu.

Jinak nevińte Vlast za to, jaký zde panoval režim. To byla krutá dań tomu, jak si mocnosti po válce rozdělily svět. Nebylo síly, která by to mohla změnit. A pamatujte, že stále byli, jsou a budou lidé, kteří využívali a využívají jakýkoli režim a pod jakoukoli ,,hlavičkou" vznešených ,,hesel a ideí" ku svému prospěchu a své moci!

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Váš táta byl správný chlap.

3 0
možnosti
Foto

To jistě byl. Ale nebyl a dodnes není sámR^ Článek však není o toliko jednom člověku. Ten je, a především, o čemsi jiném. O tom, co se dnes příliš ,,nenosí" a na co se zapomíná. O vztahu k Vlasti a k Domovu[>-]!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik