Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Svoboda. Zjednodušeně řečeno, vysvětlujete, že nebude-li chamtivců, nebude komunistů.  Osobně to vidím poněkud jinak. Kdokoli, kdo jde po moci, využívá všeho, co se mu k jeho cíli, tedy moci hodí. Čeho a pod jakým vývěsním štítem to k tomu využívá je celkem jasné. Propagandy nevyjímaje. V tomto případě ,,anonymní". A o tom je můj článek. Jinak zdravím. J.A.J.

P.S.: Kdysi mně bylo vyhrožováno stíháním např. i za to, že jsem prohlásil, že mnozí ,,uvědomělí" členové jisté partaje by byli rádi členy třeba i NSDAP, pokud by byl u moci Hitler. Pochopitelně, všichni toliko na základě ,,svého uvědomění a přesvědčení". Co myslíte, mýlil jsem se?:-/

0 0
možnosti
Foto

Jen cos jako dodatek: Co do minulosti, mnohé padesátými léty pro každého neskončilo. Mám nemalé osobní zkušenosti, včetně celé naší rodiny. A v těch gauneřinách jeli a jedou velice často titíž lidé, jejich potomci i pohrobci. Od bolš.pohlavárů, lampasáků, estébáků , kádrováků i tzv.chartistů, či reform. kom  (často titíž) a dalších až po býv.veksláky, taxikáře a jiné ,,takypodnikatele“. Peklo dokázali a dokáží dělat nadále. Jiní se pak na mnohém současném marasmu dost spokojeně vezou. Mnozí i leccos křičí.Každej jsem zažili i zažíváme svoje. Někdo víc, někdo mínˇ. Nakonec z mnohých se stali i úspěšní restituenti apod. Často podvodem, ovšem bez možností obrany. A kdo tak ,,pravidla“ nastavil? Jojo, kolokolo mlýnský. Samo, že demokraticky. Po jejich. A nějakej ,,lid“? Max. dav, dost lehce manipulovatelnej. Takže hodit občas něco na blog, to neškodí, ale taky nic nezmění. Zatím se za to nezavírá. ZATÍM 8-o;-)

0 0
možnosti
AK

No vidite, a kdyby to tady slo po valce normalni cestou, a nebyli jsme pod podrucim proletariaru a patrili jsme k zapadni Evrope, tak jste tady ted nemusel plakat. Tam se taky treba stavelo, studovalo a pod. 

Dneska nam vadi ze maji kvalitnejsi jidlo,  jake maji treba platy oproti nam. Vidite, proletariat tam nebyl a je tam ted lip. 

Ale asi marno mluvit.

0 0
možnosti
Foto

No konečně. To by v tom byl soudruh čert, aby se ,,někteří pravověrní" neozvali, že. ;-DKdyž ony jsou některé vaše reklamy" jaksi prošlé. Proč asi8-o;-)

1 0
možnosti
Foto

Trochu opravím:

1l plnotučného mléka 3,-Kč, běžného ředěného - nalévané 1,80Kč, v lahvi 1,90Kč,

bochník chleba (uvádělo se 2kg) - 5,20Kč, rohlík 0,30Kč,

novomanželská půjčka byla vratná, ale vzhledem k odpočtu na děti vycházela bezúročná.

Kdo neměl děti, tak ze 30.000,-Kč zaplatil úroky asi 6.000,-Kč, jinak úrok vycházel asi na 1,6%.

0 1
možnosti
Foto

Pane Sisko, Vy si to pamatujete lépe včetně cen?

0 1
možnosti
Foto

Velmi zajímavý článek. Je jasné, že minulý systémbyl dlouhodobě udržitelný, to dnešní režim není !!

0 4
možnosti
PK

To bylo vidět krásně hlavně koncem osmdesátých let, vy udržitelnosti:-)

1 0
možnosti
Foto

Současnou dobu bych přirovnal k postupnému prosazování Fabiánského socialismu.

2 0
možnosti
Foto

Je to jak se vším...něco za něco ...dobré zhodnocení na závěr :) R^

1 0
možnosti
JS

Něco málo k závěrečnému komentáři. Hitler v Německu nezavinil hyperinflaci.

Německá hyperinflace dosáhla i více než třiceti tisíc procent. To znamená, že manželky dělníků čekaly za ploty továren na výplatu svých mužů, aby za ni okamžitě koupily jídlo, protože večer už ty peníze byly bezcenné. Chceme-li najít příčiny tohoto děsivého ekonomického jevu, tak ten je v podmínkách, které nastavili spojenci Německu po první světové válce. Versailleská mírová smlouva udělala z Německa univerzálního viníka světové války a určila mu tak rozsáhlé a dlouhodobé "tresty", že bylo naprosto nereálné, aby to Německo zvládlo. Ty podmínky se dnes dají bez nadsázky označit za doslova chamtivé. Německo například muselo platit válečné reparace ve zlatě, a to v množství, které převyšovalo jeho roční celosvětovou těžbu. Německo tedy muselo zlato nakupovat i v zemích, kterým pak ty reparace paradoxně platilo. Pochopitelně, že takové "nakupování" zlata se vpodstatě proměnilo na vydírání Německa. Německo bylo podmínkami mírové smlouvy rok od roku stále více ruinováno, což se zvláště projevilo v době celosvětové hospodářské krize. Spojenci tedy vytvořili v Německu ideální podmínky pro vzestup extrémistů – nacistů a Hitlera.

Prakticky za každým společenským problémem je chamtivost mocných, která přerostla do nezvladatelné formy. Hitlera pozvedli k moci tehdejší nejmocnější průmyslníci Německa, protože si mysleli, že Hitler je ten pravý muž, který zkrotí lůzu a umožní jim nerušeně generovat maximální zisky. Po druhé světové válce už se spojenci naštěstí poučili a rozhodli se Německo obnovit a nikoli ohlodat.

V současnosti opět vidíme doslova patologický vzestup chamtivosti lidí, kteří mají v rukou politickou a ekonomickou moc. Tito lidé ztrácejí hranice i zábrany a snaží se dostat pod kontrolu celou společnost. Jestliže i člen nejvyššího soudu ČR prohlásí, že značná část zákonů je tvořena na objednávku a bez kontextu k celému našemu právnímu pořádku, pak vyvstává otázka, co z toho bude dál...

1 0
možnosti
Foto

Nebyla ta hyperinflace jen nástrojem, který se používá dodnes? Největší dlužník snížil reálnou hodnotu dluhu tím, že ovlivnil měnu?

Rádo se říká, že inflaci způsobuje systém částečných rezerv komerčních bank.

Jenže konečným arbitrem jsou stejně centrální banky. Myslím, že tam byl zdroj té hyperinflace, na který samozřejmě nejvíce doplatili řadoví Němci, kteří nejspíš o Velkou válku vůbec nestáli.

1 0
možnosti
Foto

To je opravdu žalostný deficit obsahu lbi.

0 0
možnosti
Foto

Plus ještě vršení lži nad lež, aby potvrdila tu předchozí. Je mi líto času to vyvracet per partes.

0 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik