Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Taky na to pamatuji; zrovna jsem se učila na zkoušku z matiky. Brácha nastoupil prvního srpna jako absík na vojnu do Mladé, po okupaci museli být jen v kasárnách a pak všechy absolventi byli převeleni na Slovensko. Celé se mi to nejdřív zdálo neuvěřitelné, bohužel, byla to pravda. Jeden z nejhorších zážitků v životě. O rok později, při výročních protestech, sebrali několik spolužáků a ti si pobyli tři týdny ve vazbě, než je pustili; někteří, ti co nestudovali techniku, byli vyhozeni šmahem ze školy, z techniky jen několik. Kdo osobně nezažil, může jen mudrovat; prožitek v reálném čase je nepřenositelný.

1 0
možnosti
Foto

Jestlipak při líbání používali jazyk? Jirko, přeji ti dobrý víkend!

1 0
možnosti
JL

Jedno ma to soudruzske libani spolecne, nikdy nic dobreho z toho neprislo! Jen dvacetdevet let predtim nasim jednadvacatym srpnem, 23.8. 1939 splynuly rty soudruhu Molotova a Ribbentropa ve vasnivem polibku.. Nasledovala "specialni vojenska operace" jak se tomu dneska rika, rozdeleni Polska a pozdeji i Evropy. Slonzaci, Moravaci a Cesi meli smulu, nasleddkem toho polibku pripadly jejich zeme, na dlouhych sest let,do sfery soudruha Hitlera. Zaliba v libani neustala ani pote co si Evropu rozdelili vitezove a ti co se tak vasnive sest let predtim libali, skoncili velice rozdilne. soudruh Molotov stal na stupnich vitezu, zatimco soudruh Ribbentrop, stal pod sibenici. Zaliba soudruhu v libani vsak neustala. Libali se vr. 1956 soudruzi madarsti a sovetsti a opet jeden z nich na stupni vitezu a druhy pod sibenici, tedy soudruh Imre Nagy. Meli jsme tenkrat v r.1968 o toho naseho strach, meli jsme tenkrat soudruha Dubceka uprimne radi. Nastesti se uz sovetsti soudruzi aspon trochu civilizovali. V soucasnosti to libani naprosto ustalo. Tovarysc polkovnik zalibu v libani osob stejneho pohlavi neprojevuje. Tedy Volodimir a Vladimir se uz najisto libat nebudou, tedy ani vitez ani sibenice, v to verim a doufam.

2 0
možnosti
Foto

Nu, oni se až soužky líbávají i dnes i v EU politici leckteří. Jen při kovidu si dali pauzu;-) A pokud chcete ,,hodnotit" historii XX. století, dovolím si doporučit i I. WW, neb i tam lze nalézt podhoubí i kořeny mnohého. Vč. bolševizmu. Onu kontinuitu událostí i dějů vymazat nelze, ale ani ignorovat.

2 0
možnosti
PK

Brežněvův "hubák" nemá do stávající doby konkurenta.....;-D

3 0
možnosti
MP

No, Erich Honecker byl také mistr :-). Takový vtip: Husák se zasněně dívá za odlétajícím letadlem s Brežněvem a říká: "Ale líbat umí..."

2 0
možnosti
OD

To muselo být dost děsný. Zvlášť když po pár dnech bylo jasné, že ani ten návrat by nic neřešil. Já byl v té době hřích ve stádiu pokusu. Máma občas něco vyprávěla, ale málo. Táta v tom jel na plné pecky, takže neměl čas litovat ani sebe, ani tý půlroční šance, Dopadl lépe než jeho táta v 39, nezavřeli ho. Vzhledem k tomu, že se pak už jen věnoval výrobě betonu až do konce režimu byl jediný míchač s doktorátem, kterému byla politika provždy fuk. A to vydrželo, i když jsem po dovršení dospělosti (už ho za mne nemohli zavřít) začal blbnout já. Ale to už byla proti tomuhle datu úplná komedie. To ovšem neplatí o brutalitě některých jedinců ve sboru. To asi bylo stejné v jakékoliv době. Děda měl ohona v padesátých, táta měl ohona v sedmdesátých, chodil s námi pro bramborák, nakoupit a tak, na mne donášel jeden na fakultě, v listopadu mi pak několik lidí vysvětlovalo, co se stane, když se nám to nepovede, ale to už nebyl systém, to byli poslední "bojovníci" v dávno prohrané válce.

Pan Štěpán mi dvakrát vyhrožoval basou tak dobře, že v ní napotřetí skončil sám. I can get my satisfucktion....

2 0
možnosti

Tak jistě, všichni jsou rádoby historici a znalci, všichni zhujerovatěli, zpidlovatěli a zjasánkovatěli, jenom pan Jiroudek ví všechno nejlépe, protože má patent na rozum a poslání od "vyšší bytosti" určovat, kdo se správně vyjadřuje k historii a kdo ne.:-)

P.S: Když se sám nepochválíte, nikdo to za vás neudělá, to je pravda.:-P

3 5
možnosti
Foto

Kdybyste četl pozorně, neuniklo by vám v textu slovo ,,někteří". Možná záměrně, neb se to jistě ,,pro nic za nic" asi i Vás poněkud dotklo, že. Pokud ano, pak naskýtá se otázka, proč asi;-)

6 1
možnosti
MP

R^R^R^ Jj, také si to pamatuji. Probudily nás tehdy tanky, projíždějící pod okny. Na stejných tancích jsem se o víc než dekádu proháněl sám a (naštěstí) málem jsem "bratrskou pomoc" oplatil Polákům :-).

3 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás oba. R^ někde se však asi vyskytl zádrhel jakýsi. Tento můj článek se mně jaksi neobjevuje mezi články ostatními, ač i na hlavní stranu jsem jej v zadání ,,inzeroval";-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik