Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je tady tma, co?

 No tma. Furt snad až zas ne. Sem tam. Či pološero. Nejmíň občas. Třeba zas o tom napíše po létech ,,nějakej Jirásek“ supr dílo. Kdo ví. Třeba o posledních cca stu, až stu padesáti letech. Tohoto roku nevyjímaje. Asi by to vydalo na víc, než třeba trilogii. Třeba i pentalogii. Jistě by záleželo i na fabulaci autora. Od historických dat a událostí, až po jejich výklad a propojení. A zda by to měl nazvat třeba ,,Temno“, to už by záleželo na něm. Stopro by to šlo. Teda, vono ne, že i do tedˇ už,  kdekdo…Ale třeba i ten vodstup by dal svoje. Možná. A jak by se to mohlo jevit? Tedy včetně i možného pohledu dneška. Třeba i tak. Viz dole video.

Čím začít? Třeba vtipem. Třeba i pro ,,odlehčení“. Tak trochu o vztazích, ale i jejich možných důsledcích, či podobách. Mnozí jej mohou znát, neříkám, že přímo z vlastní zkušenosti. Ale už jej mohli leckde číst, či slyšet. Ale i tak.Tak prosím, chcete-li.

 Muž odejde do práce. Jeho žena si přivede domů milence. Jejich malý syn přijde neočekávaně domů a uvidí milence s matkou. Schová se do skříně. V tom přijde domů i manžel. Žena vyskočí, a aniž by si všimla ve skříni svého syna, ukryje tam i svého milence. Chlapeček mu řekne: "Je tady tma, co?" Muž odpoví:  "To teda je." Chlapeček: -"Mám u sebe baseballový míček."  Muž: -"To je fakt bezva."  Chlapeček: -"Nechcešho koupit?" Muž: -"Ne dík!" Chlapeček: -"Venku je můj otec."  Muž: -"Tak za kolik?" Chlapeček: -"250dolarů." Za pár dní se situace opakuje. Chlapeček: -"Je tady tma,co?" Muž: -"To teda je."  Chlapeček: -"Mám tady baseballovou rukavici." Muž který už ví oč jde se ptá: -"Tak za kolik?" Chlapeček: -"750 dolarů."  Pár dní na to otec povídá svému synovi: -"Popadni svou baseballovou rukavici, pojď ven a zachytáme si." Chlapeček na to:-"Nemůžu, prodal jsem míček i rukavici." Otec udiveně: -"A zakolik jsi to prodal?"  Chlapeček: -"Za 1000 dolarů." Otec: -"To je příšerné, jak můžeš brát své kamarády takhle na hůl. To je mnohonásobně víc, než to stojí. Půjdeš do kostela vyzpovídat se!" Když přijdou do kostela, vstrčí otec svého synka do zpovědnice a zavře dveře. Chlapeček: -"Je tady tma,co?" Kněz: -"Kurva, nezačínej s tím zase!"

 Jojo. Situace. Vztahy. Vazby. Jednání. Dohody. Lecjaké paralely by se najít mohly. I v politice, mezi státy, mocnostmi, vládami, spolky, atd. Zkrátka kde kým. Nesmysl? Možná. Nebo až tak taky ne. Leckdo i leccos dosadit by se dalo. Ale to je na každém, že, jak...

Tak ještě jeden vtipeček. Prosím, chcete-li. Zas může nabídnout výklady mnohé.

 Popíjej dva flegmatici. Jeden povídá druhýmu: - ,,ty, nezdá se ti, že se nějak smráká?“ Druhej mu  odpoví: -,,nekecej a chlastej!“.

 Černej humor? Ále jo. I když… Jenom? Ale kdeže. A nemusí to být jen narážka na ,,nějakou aféru“. Kdepak. Zas by se daly najít paralely. A mnohé. Ve všem. A vůbec to nemusí být o ,,chlastu“ jako takovém! Jistě, zase jak pro koho, jak to kdo chce vnímat, vyložit si to, či se zasmát, nebo mávnout rukou. Třeba…

P.S.: Děkuji všem, kteří o mne projevili starost, atˇ už v jakémkoli směru a z jakýchkoli důvodů. Rozhodně je nepodezírám, že by to bylo  ze zlejch, či nedej bóže, až snad  zištnejch důvodů. Či že by mě někteří dokonce chtěly obracet, až přivést na tu JEJICH jedině správnou a pravou víru. Atˇ už v čemkoli, či k čemukoli. Neb v případpě takových, vězte že marné volání. O různém škatulkování, titulování, kádrování, či cejchování nejen mojí mojí maličkosti,ale i mnohých jiných ani nemluvě. Zažil, ale i přežil jsem takových ,,sólistů“ i ,,bratrstev“ za svůj bohatý život nepočítaně. A kdeže jsou…A Bůh dá, že tak tomu bude i nadále! Neb dovolím si i slovy ,,božského“ Káji G. toliko sdělit, že: ,,Zůstanu svůj, atˇ různé vládly styly,…“. Mým mottem pak bylo, je a zůstává:

   Já nechci s davem ovcí jíti. Proč? Udělat to, tak měl bych rozum v řiti. Do exilu NIKAM ovšem nejdu, vždytˇ tady doma jsem, odmítám se však točit, jak čokl za svým ocasem. No, a komu se to nelíbí, tak ten atˇ si třeba, co? Nu jde tam, kam on chce.  Tákže zdravím. Všetci. Windffouss

P.S.: A kdyby to bylo někomu málo, tak i tady lze nalézt jedno i z mých možných ,,vysvětlení“, resp., v tomto případě v podání skvělého herce Vetchého, coby Kefalína,  odpovědˇ!  - VIZ. VIDEO:

                  5.3.15                                                                      George Anthony

 

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 5.3.2015 16:35 | karma článku: 7,04 | přečteno: 289x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

Kešem, šekem, kartou, founem, kódem, s drobnejma, či třeba i s melounem

Svoje penízky do svojí ruky, bych o nich měl potuchy. Ne abych je cpal do slamníku. Není zdrávo mít moc pod hlavou. Spíš ,,jenom“ přehled ve svojí hlavě. I o svejch penězích, ač utratit je i přijít o ně se dá hravě.

17.8.2023 v 15:34 | Karma: 9,04 | Přečteno: 239x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Nojo. Když to holt byla taková doba.

Jo? A to jako která? No přece tamta před touhle. A co byla ta před tamtou? Sice byla skoro stejná, jako ta před ní. V něčem i horší, v jiným skoro stejná. Ale, ta holt taky byla. Prostě, taková doba. Minulost?

16.8.2023 v 13:55 | Karma: 10,89 | Přečteno: 417x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Občas se povznést

Alespoň občas, ač ne denně. Proč ne si to dopřát. Třeba i díky mojí skvělé ženě. I těm, se kterými k sobě patříme. Tak spolu, bytˇ třeba jen na chvíli, zas spolu plout. Netřeba životem jen bloumat jako bloud.

6.8.2023 v 21:16 | Karma: 10,93 | Přečteno: 219x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

,,Vedřiny". A bachacha na šoky, a nejen tepelné

Patro se lepí na suterén, s hicem se trochu perem. Já nejsem bez dřiny. Usilovně teplo pytluju, a na zimu se tak tumluju. A až se zeptá, cos dělal v létě, řeknu, coby. Nezaskočíš mě. Všechno už tu bylo. Atˇ byly jakékoli doby.

15.7.2023 v 13:25 | Karma: 10,79 | Přečteno: 266x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ohne sranda

Holt, nejni. České republice konflikt bezprostředně nehrozí, armáda se ale musí připravovat na všechny varianty, i ty málo pravděpodobné, řekl premiér Petr Fiala (ODS).

30.5.2023 v 12:51 | Karma: 13,51 | Přečteno: 392x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik