Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiří, není tu nic co by člověk rozporoval... sjednotitel Evropy pod korouhví křesťanství Karel Veliký od kterého nejeden historik počítá založení "naší" Evropské civilizace byl skvělý státník, ale žádné křesťanské ctnosti neměl a Boha bral jako někoho s kým sám handluje... Ale ta ztráta hegemonie v podstatě začala tím, že se rozpor ve slovech evropanů a v jejich činech začal zmenšovat (rozpad koloniálního světa, lidská prává čím dál větším skupinám utlačovaných).... Možná je zkrátka chybně nastavenej celej svět a i pokus o dobro musí být potrestán, ale nemůžu si pomoct... já nám zkrátka fandím. Fajn den vinšuju :-)

1 0
možnosti

Naposled jsem od Bělohradského četla Český "zpěv nenávisti", pokud neznáte, doporučuji. Tato esej je něco podobného a sžírá do morku kostí. R^

1 0
možnosti

R^Máš pravdu Jiří, tohle nejde rychle přečíst. Velmi hutný materiál. Moc mě zaujala pasáž, co to je naše nelidskost. Zitra se k Tvému blogu znovu vrátím, pomalu a v klidu, dnes mi stačila první polovina. Ale velký dík!

1 0
možnosti
Foto

Dík, já to spíš jen ,,vobšleh", ale přečetl jsem si to pozorně celé coby Bělohradského esej. A tím videem jsem to jen ,,završil";-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik