Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak ještě jednou pro všechny. Tento blog poukazuje na to, že o odsunu německých obyvatel z ČSR a Polska rozhodly  vítězné velmoce!  To je nezpochybnitelný fakt.!Byl to výsledek porážky Hitler. Německa, které rozpoutalo a následně prohrálo válku!. Vše bylo této války důsledkem. Stanoviska, že za vše může Beneš a němci byli obětí, jsou popíráním těchto faktů! Od nevědomosti, až po účelové deformace!. Jak u koho a proč, to se lze jenom domnívat. A dělat na základě těchto faktů z čechů viníky  a z němců oběti není nic jiného, než hloupost, či vědomá gauneřina! J.A.J.

0 0
možnosti
Foto

Snad ještě jeden, a to velice zajímavý odkaz. A nejen pro p. Kindla!

Pavel Hasenkopf - Názory Aktuálně

A k tomu 15.bžeznu 1990, citovanému autorem P.H., můj otec tam byl přítomen jako host, což mohu i doložit. A též mi k tomu ,,leccos" řekl.8-o;-)

0 0
možnosti
ZM

Přidám také jeden odkaz:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/sudetsti-nemci-ubrali-plyn-a-inzerat-v-blesku-by-vysel-zase/r~16595b8ac0d111e486b9002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-8

Komentovat to asi nemá smysl, snad jen připomenout, že asi pan autor zapomněl na špínu, kterou Posselt a jeho kumpáni házeli na ČR během svého poslancování v EP. 

A také "zapomněl" otevřít diskuzi. Proč asi?

1 1
možnosti
Foto

Odsuny obyvatel různých národů z různých území jsou bohužel v dějinách běžnou realitou. 

Pokud přetřásat jedny, pak tedy spravedlivě všechny napříč kontinentem/kontinenty.

0 2
možnosti
ZM

Však i Češi museli po obsazení "sudet" opustit své domovy.

1 0
možnosti
Foto

V tom nadpisu jsem nevinně. U článku je správně, ovšem u diskuze:-(

Ono jeho ,,vyvěšení" trvalo více než hodinu, než se na portále objevil. A že jsem se snažil...;-D

0 0
možnosti
Foto

Všem dobrou. J.A.J.R^

0 0
možnosti
AS

A51d82a24m 11S17t30a50v62a

2. 3. 2015 21:40

"....odsun, nebo ,,vyhnání“?...": Jistě že anglický transfer, jak to zní i v těch mezinárodních listinách, jenže věčně pomýlený a sebestředný komunista Dienstbier nalítl na německou damagogii, že německy to musí znít austreiben, odkývl to do smlouvy a Němci toho zneužívají a hloupí Češi to po Němcích papouškují o sto šest. Že hlupáci, budiž. Nejhorší ovšem je, že to tak melou i media: nebylo divu, byla německá  atd.... A nejhorší je, že nepřemýšlivý Karel Schwarzenberg a jemu podobní z toho viní prezidenta Beneše.

1 3
možnosti
Foto

Spíše to dělali vědomě. :-/A jistě ne z vlastenectví:-(

1 0
možnosti
JP

J14o13s88e13f 58P37o42t42r

2. 3. 2015 21:36

Sudečtí Němci se hromadně přihlásili k HItlerovi. Ovšem proč ? Protože byli v ČSR od tatíčka Masarýčka a jeho slovansko-nacionální skupinu politiků a intelektuálnů zařazení de jure i de facto jako bezvýznamaná nacionální menšina. 3 miliony bohatých a vzdělaných  Němců  byli nacionální menšina, zatímco několik set tisíc  rusínských   pologramotných  pasáků  ovcí  byli povýšení jako státoprávní národ.

Masaryk ve své malosti nemohl udělat větší chybu a úměrně tomu tragicky ČSR skončila.

Jenže ta tragedie pokračuje i v současné době , kdy se na bohatství v pohraničí stáhli nemakačenkové z vnitrozemí a jejich potomci úspěšně  tato území devastují dodnes.

5 0
možnosti
Foto

Po bitvě každý gnerál, že. Kdyby jste žil za ,,tatíčka", možná by jste tehdy v průvodu tleskal a plesal.:-/

0 0
možnosti
Foto

" Základní myšlenku  k nucenému odsunu tzv. sudetských Němců nevymyslel prezident Beneš, ale vznesl a také prosadil Neville Chamberlain za tehdejší Anglii." Uveďte zroj ze kterého jste uvedenou informaci čerpal. Postupimská konference se snažila dát divokému odsunu právní rámec. Západní spojenci proti divokému odsunu protestovali a zaslali naší vládě depeši asi v tomto znění " Naši vojáci v této vojáci ve válce nebojovali proto, aby ve vaší zemi docházelo k vraždění neviných lidí a byly budovány koncetrační tábory a v nich byli internováni za nehumálních podmínek neviní.

2 0
možnosti
Foto

Zdroje tam jsou uvedeny, že;-)

2 1
možnosti