Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Stejně tak důležité je umění nenaslouchat. Protože každé naslouchání stojí energii. Takže je dobře naučit se ignorovat vštípené bludy o slušném vychování a užít si svobodu otočit se ke žvanilovi kdykoliv zády. A skutené naslouchání darovat tomu, koho si vážíme.

0 0
možnosti

R^

Dík za moudrá slova!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Ono umění je dle mého názoru i zkušeností dvojího druhu. U někoho až přirozenost, u jiných, mnohdy i vědomě až vypilovaná dovednost. Navíc onu umění leckdo dokáže i předstírat;-)

0 0
možnosti
LT

Seděl jsem v kavárně. U vedlejšího stolu seděli dvě ženy, třicátnice, a povídaly si o všem bez přestávky celou půlhodinu co jsem tam seděl. Jejich disuse probíhale po celou dobu stejně: jedna začala povídat a ta druhá ji skočila doprostřed věty, aniž by čekala na dokončení a hned sdělovala svůj názor.

Tu první to ale nijak nevyvádělo z míry. Prostě dokončila svou větu do její odpovědi a hned naopak skočila doprostřed věty té druhé ženy... a tak furt dokola...

Byly to dva souběžné dia-mono-logy. Ale ani jedné to nevadilo. Byly spokojené, jak si "krásně pokecaly" :-)

Pro mnoho žen je tento způsob komunikace typický - neposlouchají.

Ale netrpělivě čekají, aby vám mohly skočit do řeči a reagovat na větu, kterou vám ani nedaly čas dokončit.

Je to děs. Je to děs, Je to děs... Ale spousta žen to považuje za "normální".

3 0
možnosti
Foto

Je fakt, že my ženy jsme na to asi větší přebornice, ale úplně bych to neškatulkovala jen na naše pohlaví :) Každopádně je to až neuvěřitelné, že? Jak spolu dokážeme mluvit, ale zároveň se vůbec neslyšet :)

1 0
možnosti
VF

Když zavolá moje známá X, vezmu si sudoku a za tu hodinu jejího nepřerušitelného povídání vyluštím několik stránek. Vím, co bude říkat a nechám ji, ona to potřebuje víc, než Lexaurin. I to je umění "naslouchat".;-)

3 0
možnosti
Foto

No, otázka je, co to dává Vám :)

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Sportovně založená mzdová účetní se zájmem o média, jejichž studium ji od médií naopak odradilo. I přesto má občas potřebu vyjádřit se k některým aktuálním věcem a to i přes občasnou nelibost ostatních, jelikož její témata jsou často dost kontroverzního rázu :)

Seznam rubrik