Pokud člověk ponižuje druhé, tak jen proto, že je sám nízký

Nic, co jiní lidé dělají, nedělají kvůli nám. Dělají to kvůli sobě. Všichni lidé žijí ve vlastních snech, ve vlastní mysli; nacházejí se ve zcela odlišném světě, než je ten, v němž žijeme my. 

Co druzí říkají a dělají je projevem jejich vlastní situace a snů. Proto ať se děje kolem nás cokoliv, neberme si to osobně. Ačkoli se lidé, kteří druhé shazují, zdají velmi silní, opak je pravdou. Jsou to právě oni, kdo nemají dostatek sebelásky a proto mají potřebu druhé ponižovat. Je za tím snaha povýšit sám sebe, mít nad druhým moc, ovládat ho, učinit ho na sobě závislým.

Proto i když se nějaká situace jeví jako osobní, i když nás jiní přímo urážejí, nemá to s námi nic společného. To, co říkají, co dělají a názory, které vyjadřují, je v souladu s dohodami v jejich mysli. Jejich názory jsou přímo úměrné problémům, kteří tito lidé mají sami se sebou.

Nenechme se proto strhnout a nenechme si vzít naši energii tím, že se budeme zabývat jedem, který se na nás snaží plivnout. Udržme si i v této situaci rovnováhu. Podívejte se na daného člověka a uvědomte si, že vlastně mluví sám o sobě. Pak dost možná pocit VZTEKU vůči němu vystřídá LÍTOST.

Buďte sami sobě malým princem :)

"Pokud chceš porozumět lidem, přestaň poslouchat, co říkají. Ten, kdo bere vážně bezvýznamná slova, bude velmi nešťastný."

 

Autor: Ivana Jirmářová | středa 10.4.2019 11:22 | karma článku: 16,78 | přečteno: 1257x