Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

simsII

16. 8. 2011 19:19
Celý cirkus okolo školeného je již trapný

Když se podívám, jak naše mladá generace žije - mobily, notebooky, ošacení, vysedávání v různých kavárnikách, nemám pocit, že by při troše skromnosti na citlivě zvolené školné neměli. Ale myslím si, že by se mělo zvážit toto: dítě ze sociálně slabší rodiny opravdu nemá na stanovené školné. Pokud bude dosahovat jeho prospěch určitou hranici (velmi dobrý prospěch), pak ať má takový student studium zdarma, je to pro společnost přínos, že umožní nadanému studentovi vzdělání. Pouze by bylo vhodné si pojistit, že nebude student okamžitě hledat práci v cizině. Nadaným studentům bych umožnila studium zdarma. Blbečci z dobře situovaných rodin vystudují na soukromých školách, těch se nějaký neprospěch nedotkne. Bohužel kontaminace vysokoškolsky vzdělaných lidí pokračuje rychlostí blesku.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 8. 2011 19:05
Ono je to vůbec nějaké pomýlené

Neboli-odložená platba školného je  nespravedlivá-student platí za něco co neobdržel-pokud by platilo to co požadujete (a co by asi požadovala většina studentů)- zlepšená výuka,lepší (i lépe placení) vyučující,moderní vyučovací prostředky, laboratoře..V době kdy platící studuje  to ještě škola nemá,bude to moci nakoupit až z peněz které jí začne splácet později.Nějaký počáteční užitek by mohli začít čerpat až studenti počínající studium za 5-6 let,z peněz  od prvních platících absolventů.

A nebo že by snad těm školám ty peníze dal někdo hned a pak si je vybíral od absolventů?Snad stát?Banky? A ty banky z lásky boží a nebo za nějaký úrok? A kdo by ten úrok platil?

A nebo tedy "varianta brod",student musí platit hned, jen mu půjčí banka.Pak tomu ale neříkejme odložená platba,říkejme tomu půjčka a ptejme se za jakých podmínek je banky budou poskytovat.Za jaký úrok,zda bude či nebude období studia bez úrokové (jinak by se taky mohla výše půjčky klidně zdvojnásobit),kdo a čím bude ručit atd

0 0
možnosti
PR

Rusy

16. 8. 2011 18:57
Současný návrh školného je ptákovina

Nejenže se tím zdražuje výchova nové generace, ale hlavně se podporuje export kvalifikovaných lidí do zahraničí (záporný stimul pro uplatnění v ČR) a znehodnocení investice do vzdělání - tj. nenávratnost investice v určitých případech. Navíc znevýhodňuje ženy vysokoškolačky, které by nedej bože snad chtěly mít někdy děti. Více viz rusy.blog.idnes.cz.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 8. 2011 19:09
Re: Současný návrh školného je ptákovina

Dodejme likvidace skutečné vzdělanosti, posun směrem k lukrativním oborům. Budou všichni komerční právníci a finanční poradci?

0 0
možnosti