Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na to kolik se v lékařství točí peněz by to skutečně mohlo být o hodně lepší.

Pokud by s tím Trump něco udělal, byl by v roce 2020 k nezastavení.

Spíš si ale myslím, že tohle bude doména demokratů...

1 0
možnosti
JL

Zde pane Severo pisete trochu z cesty. Pri lekarske peci je nutno vzit vse, co tato pece vyzaduje. Je pravdou ohledne leku. Cena v Kanade je nizsi nez v USA.

Tech 63 tisic kanadanu (v tomto roce), kteri navstivili USA za lekarskou pomoci, je pro vas asi nula. Cekani na lekarskou peci (mimo emergence) je take zname.

Jsem kanadan a jsem pod americkym systemem "Medicare". Protoze tento system hradi jen 80% ceny za sluzby, jsem pripojisten pres soukromou pojistovnu. Kvalita sluzeb bez velkych problemu. (premium $39 mesicne)

Mate-li zajem, muzete si overit tento system ve mestech "Sun City" v Arizone. Potom muzete napsat celou pravdu.

0 0
možnosti
JS

Píšu z cesty? Ne celou pravdu ? Mohl byste nějak dát odkaz na nějaká solidní data?

https://www.cnbc.com/2018/03/22/the-real-reason-medical-care-costs-so-much-more-in-the-us.html

Mimochodem, Vy jste nějak zapomněl uvést , že mnoho z těch Kanaďanů má jejich léčbu v USA placenou jejich provinčními plány, zatímco milión Američanů sem jezdí protože si léčbu v USA nemohli dovolit a ještě nenašli tak optimální řešení jako Vy.

https://www.quora.com/How-many-Americans-travel-to-Canada-for-healthcare-and-vice-versa

2 0
možnosti
GH

G47e55o72r43g67e 23H12o48l53y

31. 7. 2019 16:57

Tady je neco z diskuse kandidatu na presidenta za demokratickou stranu v USA vcera:

https://www.foxnews.com/opinion/doug-schoen-debate-detroit-elizabeth-warren-bernie-sanders-buttigieg-winners-losers-democrats

Ohledne zdravotniho systemu v USA (co byl, je a zrejme bude) doporuciji nasledujici:

Dr. Kelloggs Sanitarium Battle Creek Michigan

film 'Road to Wellville'

0 0
možnosti
IL
Foto

Já jsem pro zdarvotnický systém založený na individuální odpovědnosti ve kterém stát negarantuje zdravotní péči pro všechny, pouze pro některé sociální skupiny, a to formou státních zdravotnických programů. Týkalo by se to důchodců nad 65 let a chudých lidí, tj. těch, jejichž příjem je nižší než oficiálně stanovená hranice životního minima a některých dalších skupin. Náklady na zdravotnictví by byly hrazeny z soukromého zdravotního pojištění. Veřejné povinné veřejné zdravotní pojištění by neexistovalo, tak to bylo v USA. Výhody to má ty, že je garantovaná vysoká kvalita péče, bude více peněz pro vědu a medicínský výzkum, vysoké přimy lékařů a sledování kvality péče. Něco obdobného je u zubařů. Nevýhody sociálního pojištění ( ty známe všichni) dlouhé čekací doby na ambulantní specializované služby a drahé výkony,omezená svobodná volba lékaře a zdravotnického zařízení, různá úroveň nemocnic z hlediska komfortu pacientů., dluhy nemocnic.

1 0
možnosti
JS

Pane Kindl, děkuji za názor. Bylo by to na dlouhé povídání.

0 0
možnosti
PK

Před pár dny jsem měl styk (pracovní) s mladou Američankou z Detroitu. Na rozdíl od Vás tvrdila, že se Detroit viditelně zvedá. Typoval jsem ji na demokratku dosti nalevo.

Navštívila kosmetické pracoviště zde v pražském areálu, ruská firma, pochopitelně vše za hotové.

0 0
možnosti
PK

no kéž by,ještě před 5 lety se vylidňoval...

0 0
možnosti
PK

V Kanadě jsem nikdy nebyl, přesto, že jsem o to moc stál,nikoliv kvůli pojištění tedy ale hnala mě tam láska k přírodě, no snad v příštím životě. Váš blog byl moc zajímavý a zdr.péči jsem poznal ve státech ale o té kanadské ani slovo. Takže pro amika je to rychlejší a levnější tam zajet?

Karma za članekR^

1 0
možnosti
PK

Zajímavé počtení, nejen že mám 2 potomky s cukrovkou 1. Jsem zvědav na případné reakce Čecho-kanaďanů a američanů.

0 0
možnosti