Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VPS

Dobrá analýza, pane Severo!

3 1
možnosti
Foto

J59a70k58u33b 40R49o48t84h

8. 10. 2015 17:19

"Putin navrhl spolupráci Ruska s anti-IS koalicí"

A jako že to koalici myslíte? Jedna bojuje s IS v samotné Sýrii (sami to jsou tedy pěkní parchanti, o tom žádná), ale tu Putin zdárně vyvražďuje. Tak asi myslíte koalici Hizballáh/Assad/Írán. Pak by tam byla ještě koalice USA/Irák. Pak Kurdové a nato Turci, kteří masí Kurdy a kašlou na IS. Hmmmmm.:-/

2 1
možnosti
JS

Před tím než se Putin zapojil byla koalice jen jedna. (Mimochodem USA bombardovali v Sýrii al Nusru taky).  Jestli mi chcete oznámit, že Turci si tam hrajou po svém, neříkáte mi nic nového.

1 1
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno! Zasloužená karma! R^

Mám k tomu jen pár drobných poznámek:

USA už v Evropě hodně své někdejší prestiže ztratily a mají nakročeno ztratit i její zbytky. Samozřejmě nekritických obdivovatelů tady mají taky pořád dost a dost, a to za všech okolností a mám dojem, že na to už dnes nepokrytě hrají a nějaké snahy o zachování tváře před Evropany jsou jim už úplně ukradené.

V CIA musí již nějaký čas šéfovat nějaká zakonzervovaná grupa pitomců zralá na totální výměnu. Jejich představy o roli USA ve světě jsou děs-běs, a to bez jakékoli sebereflexe. Absolutní moc korumpuje absolutně! 

O Obamově administrativě jako celku netřeba vůbec hovořit. Ovšem ta už bude brzy končit a já se za současného stavu ještě více obávám nástupu lidí typu McCain, kteří moc brzdných mechanismů zřejmě nemají a míra jejich mocenského nadřazeného šílenství bez ohledu na následky je dost vysoká. Což pak může brzy vyústit opravdu v obrovský průšvih!

Oproti tomu Putin a Rusko může dost nové prestiže získat, a to i nezaslouženě! O to je to všechno ještě horší.

Asadova armáda má jeden velký problém - málo lidí. Protože ti jsou z velké části na cestě do Německa za pohodlným životem a dobrým sexem.

Takže suma sumárum - užívejme si 21. století, dokud ještě můžeme .... :-)

3 1
možnosti
Foto

J43a69k27u79b 69R47o37t82h

8. 10. 2015 17:23

Pane kolego, vy znáte představy CIA o dění ve světě? To jste dobrej.

Víte, pokud USA ztrácí, tak jedině vlivem sedmileté "dobré práci" vládnoucí ultralevicové kliky v čele s prezidentem tak marxistickým, že ještě před čtyřiceti letech by se nedostal ani do senátu Lidové republiky Massachusetts. :-/

5 3
možnosti