Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprostý souhlas! R^

Je úžasné na Vašem příkladu sledovat, co s člověkem žijícím v Kanadě udělá evropský původ, zkušenosti a rozhled a zdravý rozum. Úplně Vám chybí ta pravá Americká "mozková obrna" nadřazeného náhledu na svět a dokonce si ani nemyslíte, že ve vedení US Army by měl být Hulk (nebo už je?).

A co je úplně nejhorší - nemyslíte si, že Putin je idiot, kterého je třeba odstranit "demokratickým pučem" financovaným v Bílého domu a že strašlivé a nebezpečné Rusko je třeba za každou cenu (a třeba i za cenu totálního zničení Evropy) "osvobodit" od "samoděržavi" a vítězoslavně v něm vztyčit prapor hvězd a pruhů a vyhlásit novodobý poválečný Marshalův plán.

Děkuji.

2 0
možnosti

Já Vám též děkuji, pane Mazurek. Mimochodek je mnoho Američanů (zejména republikánů) jímž Putin docela imponuje. Donald Trump na to hrál když se na interview CNN vysmíval mediální diabolizaci VVP, a řekl že on jako prezident by s Putinem problémy neměl, protože on si s ním dobře rozumí.

2 0
možnosti

Hned pisi panu Putinovy, aby vas prijal za prvniho poradce. Tento vas rozbor vas kvalifikuje. Jen piste dal! Dobre pocteni pro ty, kteri o techto vecech nemaji svuj usudek. Take pro ty, kteri ten svuj usudek maji. Ti se aspon pobavi vasimi uvahami. Jinak nemam co dodat. Skoda casu a slov.

2 2
možnosti

A už se nelíbí, vida!

Píšete o úsudku, zřejmě ho, nějaký, máte. Možná by bylo dobré, abyste konkrétně napsal, v čem je úsudek pana autora nesprávný, špatný, mylný, nelogický - prostě v čem máte Vy sám jiný úsudek. Ono to, co jste napsal v první větě, je dost laciné ...

1 1
možnosti

Zajímavý článek! Pragmatické a logické shrnutí reality, byť se některým nebude, věru, líbit. Je ale vidět, že ne všichni emigranti mají v sobě zakořeněnou slepou a hloupou nenávist vůči všemu, co je z ČR a RF. A to je dobře, protože cesta nenávisti, zášti a zloby, jdoucí z minulosti, je ta nejhorší a zabíjí budoucnost. A ne, není to idealismus, je to pragmatismus a vidění světa tokového, jaký je. Věčným nepřátelstvím a voláním po nenávistných střetech se jednou sami jejich protagonisté zalknou a mohou uvrhnout svět na cestu zániku. Jestli už bojovat, tak společně proti zlu, nevytvářet další zbytečná zla tam, kde nejsou.

Jenom na okraj, bude-li zvolena Hillery Clintonová příští prezidentkou USA, tak opravdu Bůh ochraňuj Ameriku!

1 0
možnosti

Děkuju, pane Chrástek, a věřte, že nebude-li se to někomu líbit, je mi to úplně jedno.

0 0
možnosti

To je moc dobry clanek cerpajici ze soucasne reality veci. Je zde malo takovych. Diky za pocteni a karma.

3 0
možnosti

Poděkování a lásku Vám !

0 0
možnosti
Foto

Víceméně nesouhlas. Jsem asi věkově na tom jako autor a tudíž pamatuji také dosti.

Zaráží mne jedna věc. Mnozí osmašedesátníci - v zámoří od r. 68 - si přes moře idealizují RF , zejména VVP. Naopak silně kritizují politiku U.S.A. , snad jako vděčnost za to , že je v době jejich nouze přijaly. Možná je to příliš osobní , potom pardon.

Trošku to připomíná panslavismus z přelomu 19. a 20. století . Ruské dubisko v čele slovanských národů. Idealismus par exellence. Většina po návštěvě CCCP později procitla , jiní jako Fučík už neměli čas. I dnes pár západních snílků do "říše zla" zamířilo ( Depardieu , Snowden) , většinou s tristním výsledkem.

Jedině snad jeden německý exkancléř , páně Zemanův kamarád a přítel VVP v Rusku našel zatím svůj eden. Ten si však připravil svou politikou v čase kancléřování......

0 2
možnosti
Foto

Já to vidím úplně naopak.

Podle mě naopak mnozí osmašedesátníci emigranti mají tu správnou schopnost posoudit, co se od této doby s USA i Ruskem stalo (jak si svým způsobem tyto země "prohodily role") a právě proto současné USA silně kritizují. To nemá nic společného s nějakým idiotským panslavismem ani "ruským dubiskem", ale se schopností reálného a pravdivého pohledu na věci na základě zkušeností.

Rusko už není CCCP! Je možné totéž říct o dnešních USA?

2 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik