Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevíte o islámu zhola nic a  vyjadřujete se k tomu. Což víc jak uměvné. Například Džihád je válka proti káfirům. Káfir je ten, kdo zatajuje islám patří tam křesťan, žid, každý, kdo nevýznává ilsám. Džihád říká, že celý svět se musí podřídit islámu. Násilí a teror jsou koránem prohlášené za svaté.

Islám od svého vzniku ( ještě za života Mohameda )  během několika desetiletí násilím  založil jednuz největších říší  sahající od  atlantických břehů Maroka astředoasijským pouštím a k povodí Indu. Jenom Evropu zatím nedobyl i když se oto pokoušel tisíc let a v jednu dobu sahala říše islámu k Novým  Zámků naSlovensku.  RvRvRvRv

0 1
možnosti
JS

Pan Kindl, tohle je seriálek o islámu pro inteligentní ženu. Proč to čtete? Vždyt´ vy nejste ani to ani to.

1 0
možnosti
MR

tentokrat karma. Kazdy si mysli ze jak doma za peci tak vsude. Pobleda nachape ze ne vsichni smysleji jako on. V tom je ta tragedie.

To je jako Petr Veliky. Ja ho na jedne strane strasne obdivuji, ale i on si myslel ze kdyz sve dvorany prestroji tak z Ruska bude Zapad. Nestalo se, logicky. Ani on se nestal zapadakem i kdyz se uprorne snazil. Vlastni stin nelze preskocit.

Totez o muslimech. Ti z Persie, ti vzdelaji z mest jsou krapanek jini, i kdyz i tim ze jsou Shia. Ja kdyz videl ten film Persepolis, ja jsem omladl. oni, ta vzdelana cast trpela v islamske zemi jako my za bolsevika, to same ale v bledemodrem. 

Ale ostatni islamsky svet neni Persi, jeste presneji, Teheran. Nepodarilo se ani Ataturkovi, jako se bolsevikovi nepodarilo zmenit lidskou naturu, at uz Lenin nebo Stalin, ci veliky Mao. Nejde to. To je neco co slunicka za boha ziveho nepochopi.

2 1
možnosti
JP

J30a88n 80P34a13l64l78a61s

14. 8. 2015 1:10

Dobrý večer, opět díky. Rád čtu expaty hlavně kvůli přinášení nových nápadů, názorů a náhledů do naší poněkud stojaté kotlinky.

Obohatil jste češtinu o slovo „pobleda“, mně se líbí, kéž by se ujalo.

3 0
možnosti
JS
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik