Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No on je to takovej politickej samorost. Už během debat s Hillary jsem si kolikrát říkal, jak ji mohl krásně vykoupat, kdyby se trochu připravil a uměl se vyjádřit.

Nicméně mu dávám plus za to, že nezapadnul do tradičního "business as usual" jako Obama a skutečně se snaží o změnu... Tak uvidíme.

Dneska mi alespoň udělal radost, že prostřednictvím svého mluvčího dal najevo, že Glass-Steagall je stále "na stole".

0 0
možnosti
JS

Obama měl taky velké plány ale dost rychle mu je sesadili. Neprosadil celkem nic. Obamacare je směšná troska toho co měl v plánu (a před ním Clintonka), a jakmile vzdal "single payer" systém (a nebo jeho obměnu, kde by federální vláda měla dozor nad financováním a mohla se prosazovat proti velkým pojišt'ovnám) podepsal si záruku, že velký byznys vytře s jeho plánem podlahu. Tak co mu zbývalo dělat jako prezident, když neměl nějakou politickou "mašinu" jako Clinton nebo Daley v Chicagu? Navíc, jako neo-marxistický levičák on měl o Americké zahraniční politice matnou představu študentíka z kamupsu který sní o tom zničit Americký imperialismus. Tak z něho udělal "deep state" manekýna a figurku, podobně jako z Reagana a G.W.Bush-e před tím.

Já mám silný pocit, že s "outsiderem" Trumpem to bude podobně. Ty lidi, kteří za ním stojí ideologicky (Bannon, Sessions, Miller) budou rychle neutralizováni a kde on stojí v rozporu zájmů elity (jako třeba se vztahy k Rusku) i on se bude muset podrobit. Co se týče obnovy Glass-Steagala, nevěřím, že to bude prosazovat. Hodně do tohoto bude mluvit Bannon, který Wall Street zná z první ruky, ale já mám dojem, že kasíno tam zůstane do příštího krachu, zejména proto, že Trump je v podstatě ekonomický spekulant a ne industrialista typu Carnegieho, Rockeffelera, nebo Forda. On je nováček v politice, ne v byznysu. A on zatím na svém prezidentství jako byznysman vydělává .

0 0
možnosti
MR

jo, Obama nebyl jako Trump, nebyl to slon v porculanu, umel krasne recnit, ale Black lives matter zacal za nej. Neudelal nikomu dobre, ani bilejm ani cernejm. Ani ekonomice, nic - kde nic tu nic - akorat par valcicek a pro$ral vsechny, a dnes je tam bordel na kvadrat.

Takze Trumpovi prominu blby kecy, ale doufam ze si bude vest lepe, po ekonomicke strance to tak vypada, a neni zhavy nekam exportovat demokracii

0 0
možnosti
JS

Uvidíme, pane Radek. Zatím na Trumpovi vydělávají pouze makléři na Wall Street. A Ivanka. Nevím jestli sledujete co se děje s Obamacare, kam se rychle přesunuje zájem opozice, protože tam má Trump největší slabinu. Jediným způsobem jak financovat národní zdravotnictví (a k tomu bídně) za danných okolností je "povinný mandát", který je samozřejmě trnem v oku konzervativní pravici a musí být odstaven. Jestli to Ryan a Co. chtějí nahradit vykucháním Medicare a nějakými šmejdskými "kredity", uteče od plánu Republikánský střed ve státech, kde třou bídu. Trump do té župy už vesele skočil (prohlásil "its an excellent plan" a ještě ani neví jak se to zaplatí), takže bude brzo náramně veselo, zejména když Vás nic nebolí.

0 0
možnosti
MR

no, vona ta posetilost je nekdy neskodna, a nekdy dobra. Uvidime. Pamatuji kdyz zvolili Obamu, tak lide chodili s xichtiky po N.Y. jakoby se jim zjevil Kristus na oblacku, bylo posvatne ticho, i nekteri problematicti cernosi byli klidni, a bez toho jejich kukuce.

A pak se Obamovo popularita snizovala, protoze to ze zitra uz bude raj a problemy zmizi, hlavne pro cernochy / z toho se nic nekonalo.

Sice to vyhra v druhych volba, jednak proto ze protikandidat byl skoro nevolitelny, a protoze vedl valky, to je uspech znovuzvoleni. Prohral vsechny ty jeho valcicky.

A Trump prese vsechny ulety zacal vladnout pri velkych protestech, a nejak si to vyzehluje i u jinejch. Slibovana apokalypsa se nedeje "jak bude ve WH zmackne ten bajny knoflik" a bude konec sveta.

Vyvrazdi nebile rasy, privede USA zugrunt, atd. Nic se nedeje tak se bude muset dit,ale myslim ze se to nepodari.

Loretta by ale chtela.

http://www.thedailysheeple.com/shock-video-loretta-lynch-calls-for-more-blood-in-the-streets-and-death_032017

Jenze az na par volu co nekde zase vymlati vylohy, tak bude klid. Lide nebudou delat revoluci kdyz maji plny zlab a nic nehrozi

0 0
možnosti
JS

Ovšem zase někdy pošetilost dobrá není a tento případ, kde si Trump skutečně sere do bot, by měl být příkladný. Kdyby tweetoval "Obamův White House" místo "Obama" a "chtěl povolení mě odposlouchávat" místo "odpslouchával mě", pak by strhl ale úplně jiný poprask. Ovšem, on si zřejmě myslí, že mu všechno projde.....no, co, uvidíme.

0 0
možnosti