Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Velmi dobře, kvalitně a nestranně napsaný článek. Je vidět, že přemýšlíte a nenecháte si "vymývat mozek".R^

3 7
možnosti
Foto

Asi něco pamatujete, ale tak nějak jinak, než většina ostatních pamětníků.

Antikarma! Rv

11 4
možnosti
Foto

Nevěřím svým očím. To je snad reinkarnace Vyvadila.

Cituji: „Klaus vloni charakterizoval politickou a mediální lživost vůči Rusku jako monstrózní“. To nemůže sdílet inteligentní člověk, to že žijete v Kanadě vás neomlouvá. Co to sem přitahuje takový lidi?

11 6
možnosti
Foto

Věřte, že panu Vyvadilovi morálně nesaháte ani po kotníky.

Ať už jste jakákoliv reinkarnace.

"Co to sem přitahuje takový lidi?"

0 2
možnosti
JS

J84a78n 49S70e28m57i78k

19. 8. 2015 19:04

Maly kviz: jak se jmenuje posledni z dlouhe rady neutralnich zemi kterym za posledni stoleti soused ukradl uzemi a poslal tam svoje vojaky?

Spravne, ta neutralni zeme se jmenuje Ukrajina, mela to dokonce v ustave;-D

9 2
možnosti
Foto

To, že se třeba nějaká část Švýcarska bude chtít připojit třeba k Itálii, protože se bude cítit utlačovaná, tak budete charakterizovat jako porušení neutrality Švýcarska ?

4 2
možnosti
Foto

Musel jsem to jen prolítnout, v 19:00 musím pryč.

Ale KARMA.

4 7
možnosti
Foto

Nestačím zírat, že existují i rozumní Čechokanaďané.

Tady na blogu se předvádějí hlavně Čechokanaďané typu Jara Rank či Sidney Siska, kteří tak strašně nenávidí Rusko, Putina a svoje bývalé spoluobčany, že jsou z toho úplně posedlí a nejraději by okamžitě rozpoutali válku s Ruskem.

Jsem rád, že existují lidé jako Vy s reálným uvažovaním a tolerantními názory.

Karma nejen za dobře napsaný článek, ale i za lidskost, kterou z Vašeho článku cítím R^

6 12
možnosti
SS

Zase lzete rudy Petriku. Kde jsem kdy psal, ze nenavidim Rusko (jako zemi a lidi co tam ziji). Ze Putin a jeho melody boys nejsou mymi oblibenci je neco jine. A valky zatim rozpoutava Putin ...

10 3
možnosti
VV

Zase to porovnavani s Balkanem. Ja v prvni rade nikdy nezapomenu na ponizeni Ceskoslovenska v srpnu 1968. A moji synove take.

8 1
možnosti
Foto

Jaké ponížení? Proč? Protože jsme nedodrželi dohody, jak pravil president Svoboda sovětskému velvyslanci?

1 7
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Severa.

Vy máte už něco za sebou a můžete si skutečně dovolit hodnotit na základě zkušeností a nikoli je na základě nějakých domněnek.

Dost se přitom vymykáte a lišíte oproti mnoha Vašim vrstevníkům, kteří ustrnuli někde v druhé polovině minulého století (panu Knížeti Schwarzenbergovi se už určitě škytá, protože na něj tady myslím především) a nehodlají ani milimetrem připustit, že dnešní Rusko už není CCCP a že už nemá zapotřebí a ani zájem mít nějaké světovládné choutky. Že chce hlavně mezinárodní respekt, který mu zajisté v plné míře náleží a také rovné obchodní vztahy.

Podle celé řady Vašich vrstevníků chce Putin obnovit CCCP, zabrat sousední země a je údajnou strašlivou hrozbou pro Evropu. Blbci!

A pak je zde u nás také hodně mladých lidí, bohužel totálně zpitomělých Havlistickým pravdoláskařským a protiruským školstvím, kteří melou nemlich to samé a jsou přitom hluboce přesvědčeni o své pravdě.

Oni nedovedou pochopit, že tam v Rusku žijí dnes mladí lidé nových generací bez komunistické zátěže nám v mnohém velmi podobní, ani to, že se v Rusku dokázali se ctí vyrovnat se svou neblahou komunistickou érou, ke které se v žádném případě nechtějí jakkoli vracet, ale před kterou současně nezavírají oči a považují ji prostě za součást své historie (viz. např. úvodní ceremoniál olympiády v Soči). 

Mám bohužel čím dál větší pocit, že dnešní USA se čím dál víc stávají ideologicky ustrnulým novodobým CCCP. Takže jsme zase jakoby na té špatné straně.

10 4
možnosti
JS

Dobrý večer, pan Mazurek. Určitě je to tak. My máme talent NATO šlapat si po štěstí.

3 1
možnosti
Foto

I20v67a12n 89M89a71r75e19k

19. 8. 2015 18:33

P.Severa ohledně počátku odstavce vztahů Česko-Rusko nejde ani tak o "nevraživost" jako spíš o určitý druh "hrdinství" kterým se určitá část debatérů zviditelňuje, pokud by ale k něčemu vážnému došlo zmizeli by jak "pára nad hrncem" ,zářným příkladem tu před nedávnem byla úvaha a debata o znovuzavedení branné povinnosti, najednou tu byl neskutečný klid jen pár se jich zmohlo na slabomyslné ale o to víc "hrdinské" poznámky ,takže asi tak .

3 0
možnosti
JS

To teda máte recht.  A takhle to bylo v 68 taky. V září už bylo jasné, že se to složí a půjde se zas tam kam nám pošlou.  Pamatuju se na projev Mlynáře v televizi když ho dovezli na obojku z Moskvy, a jak mně bylo zle.  Jedinej Čech z nich byl Kriegl. Já byl na zahraničním obchodě VŠE a tam samej synek papalášů. Po invazi byli věichni v krytu, s obavami aby snad v čistkách nepřišla jejich slibná kariéra k úhoně.  Tak jsme kamarádi a já balili kufry.

3 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik