Vytvořte si úspěšné obchodní vztahy

Letošní rok přináší opravdu silné energie, které mohou významně ovlivnit úspěch vašeho podnikání. Kromě energií Opice a elementu Ohně vládne také energie tzv. Letící hvězdy č. 2.

Tato energie patří z hlediska Feng Shui k tzv. Gua 2. Síla této energie je významná a může vám pomoci k dosažení obchodních úspěchů.

Energie této Letící hvězdy patří k elementu jinové Země. Je to forma energie, která podporuje vztahy a empatii. Umožňuje přijetí a také posiluje smysl pro zodpovědnost. Pokud vlastnosti této energie promítnete do svého podnikání či kariéry, pak můžete jen získat. Všichni lidé – tedy i vaši klienti, zákazníci, zaměstnanci a obchodní partneři – budou touto energií ovlivněni a budou na ni citlivější, než v jiných letech. Významnou úlohu při obchodování tak budou mít vzájemné vztahy – s klientem či obchodním partnerem. Musíte si uvědomit, že Letící hvězda 2 je o vztahu mezi dvěma entitami – 1 + 1. Tj. o osobní vztah mezi vámi a daným klientem či partnerem. Proto vám doporučujeme, abyste letos vedli důležitá jednání osobně a pokud možno sami s partnerem bez svých „podpůrných“ týmů. Ideální systém pro získávání obchodů pak letos je tento:

1.Využijte schopnost prezentace a „předvádění se“ Opice k prezentaci své nabídky a zaujměte své potenciální klienty.2.Jakmile vzbudíte zájem, veďte následná jednání jen s jedním, nejdůležitějším (tj. tím, kdo rozhoduje) partnerem.3.Využijte posílené schopnosti empatie v letošním roce a zaměřte se opravdu na to, co váš partner potřebuje, buďte vnímaví a vše stavte na jeho potřebách, na porozumění.

 

Úspěch dále podpořte dalším „nástrojem“ pro jednání a to je jídlo. Důležitá jednání veďte v rámci obchodního oběda či večeře. Vyberte příjemné, útulné prostředí, kde se budete oba cítit dobře a kde budete moci příjemně strávit společně delší dobu. Rozhodně se vyhýbejte místům, která nejsou pohodlná, kde máte pocit spěchu apod. Jídlo podporuje energie „přijímání“. Tj. váš partner bude otevřenější tomu, aby přijal vaše návrhy. Čím více budou vycházet z jeho skutečných potřeb, tím větší šanci na úspěch budete v letošním roce mít.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jirka Černák | pondělí 22.2.2016 8:46 | karma článku: 5,52 | přečteno: 79x