Potkal jsem krásnou Kozu s Opicí

Vlastně dvojitou Kozu s Opicí…. Když vás vaše práce přivádí téměř každý den k úžasu, pak asi děláte tu správnou práci. Já z úžasu nevycházím již několik let a jsem za to vděčný. Někdy mě krása mé práce až dojímá.

Tak, jako při poslední konzultaci minulý týden….

To, že Astrotyp, Feng Shui, Ba Gua a další nástroje, které každý den používám, fungují, to vím. Ale jak úžasně fungují, to mě  – i po mnohaleté praxi – stále plní úžasem. Minulý týden jsme měli krásnou konzultaci prostoru rodinného domku u jedné velmi milé rodiny. Nikdy se předem na konzultaci nepřipravuji, nestuduji Astrotypy lidí dopředu apod., protože nechci být ovlivněn svými vlastními myšlenkami, úvahami a různým očekáváním. Vše musí přijít v tu danou chvíli na daném místě. Jen tak je to čisté a pravdivé.

Ještě jsem si ani nestačil vyndat své věci, otevřít Astrotypy členů rodiny a už tu byla. Krásná, malá, usměvavá, čertíky v očích, plná energie, s ladnými pohyby, stále středem pozornosti. Zaujala mě hned, jak se tam objevila. Vše bylo jasné. Když jsem si otevřel její Astrotyp začal jsem se smát – dvojitá Koza a Opice. Kdybych dělal video dokumentaci zvířat Astrotypu, rozhodně by ona hrála v díle o Kozách a Opicích.

Celou dobu konzultace (trvala téměř čtyři hodiny) kolem nás tančila, dělala různé kreace, pózy, měla plno nápadů, rad….. Byla všude a pořád – a přesto to nikomu nevadilo. Naopak, měli jsme z její krásné energie radost a bavilo nás to. A jí bavilo, že nás to baví. Byla chytřejší než my všichni dohromady a vše jí bylo hned jasné.

Nemohl jsem si odpustit otázku: „Ty budeš herečkou nebo zpěvačkou, co?“ Ona ani na vteřinu neváhala a s bradou vzhůru, trošku povýšeně potvrdila: „Héééérečkou.“, a udělala něco jako pukrle. Bylo to jasné. Ona měla jasno. Ve svých 11-ti letech.

Je tak krásné, když jsou lidé sami sebou. Mnohé děti to ještě tak cítí (pokud jsme je, my rodiče, už nestačili zkazit). Jejich přirozenost jim musí rodiče pomáhat rozvíjet, ne ořezávat a ničit. Jen takoví lidé, kteří znají sami sebe a jsou sami sebou, mohou být v životě šťastní. A tato dvojitá Koza s Opicí šťastná je. Tak jí držím palce, aby byla šťastná celý život.

Autor: Jirka Černák | pondělí 23.5.2016 18:29 | karma článku: 9,62 | přečteno: 215x