Náš recept na váš úspěch

Abychom mohli hovořit o úspěchu, musíme si ho napřed jasně definovat. Vycházíme z toho, co říká např. Tony Robbins (jeden z nejúspěšnějších konzultantů a coachů): „Úspěch bez vnitřního naplnění je totální prohra.“

Proto i my považujeme za úspěch dosažení cíle a vnitřního naplnění. Z hlediska Feng Shui to např. znamená dosáhnout tzv. Gua 9.

3 BODY:

1.BÝT SÁM SEBOU

2.ŽÍT SVŮJ ŽIVOT

3.BÝT TU PRO DRUHÉ

 

Jsme tu pro druhé

Když pomáháme našim klientům dosáhnout jejich úspěchu, řídíme se základním pravidlem: dělat SPRÁVNÉ věci SPRÁVNĚ.  Co je to ta správná věc? Každý člověk má své přirozené talenty, které má v životě využívat a rozvíjet. Z těchto talentů pak vyplývá, co by měl člověk v životě dělat. Vše, co odpovídá těmto přirozeným talentům, je to, co nazýváme SPRÁVNÉ. Je to tedy SPRÁVNÉ pro daného člověka.

Nestačí však dělat jen SPRÁVNÉ VĚCI. Je také nutné je dělat SPRÁVNĚ. Zde vycházíme ze dvou základních principů:

Každý člověk tu není sám pro sebe, ale pro ty druhé

Vše v námi známém světě se řídí danými zákony a pravidly

Když se zabýváte fungováním světa (ať již filosoficky nebo nábožensky), pak musíte dojít k závěru, že vše bylo stvořeno pro to, aby to sloužilo všemu ostatnímu. Např. voda zde není pro vodu, ale pro to, aby zavlažovala dané území, dávala život mnoha různým formám života apod. Má svoji funkci, kterou musí plnit, aby mohla být vodou, sama sebou. A stejně tak je to se všemi ostatními formami energie, tedy i s člověkem. Každý člověk má plnit svoji funkci, tedy využívat svůj talent – tj. má dělat SPRÁVNÉ VĚCI – aby tím přispěl ostatním, kteří jeho talent potřebují. Proto svojí činnost nesmíte zaměřit na svůj vlastní prospěch, ale na prospěch těch druhých. Tím dojdete ke svému vlastnímu naplnění a tedy svému vlastnímu prospěchu. Takže dělat SPRÁVNÉ VĚCI SPRÁVNĚ znamená, že to, co děláte, musí být ku prospěchu ostatních. Proto jste tady. To je hlavním smyslem vašeho života.

Dalším důležitým aspektem dělání věcí SPRÁVNĚ je dodržovat pravidla toho, jak fungují, řídit se těmi správnými pravidly a zákony. Pokud tato pravidla neznáte, nebo je nedodržujete, pak budete dělat jen samé chyby. Tím se vám nepodaří dosáhnout ani cíle, ani naplnění. Budete se jen vyčerpávat a vaše činnost ztratí svůj smysl. Takové jednání pak není smysluplné, ani hodnotné. A právě tady nastupuje důležitost VĚDĚNÍ. Protože SPRÁVNĚ můžete konat pouze v případě, kdy VÍTE. Jednáte-li, aniž byste VĚDĚLI, pak se jedná o pouhé „hádání“, zkoušení a ani jedno nevede snadno k cíli. Když ale konáte, protože VÍTE, dosáhnete cíle snadno, bez námahy a vyčerpání. Taková činnost má smysl nejen pro vás, ale také pro vaše okolí. To znamená, že děláte věci SPRÁVNĚ.

Pokud tedy umíte dělat SPRÁVNÉ VĚCI SPRÁVNĚ, pak musíte vždy dosáhnout úspěchu. Tato cesta jinam, než k úspěchu nevede. Chcete-li být v životě úspěšní a dosahovat naplnění, pak musíte znát sami sebe, abyste věděli CO máte v životě dělat, tj. identifikovat tu SPRÁVNOU VĚC. Dále musíte vědět, JAK se ta SPRÁVNÁ VĚC dělá – musíte mít VĚDĚNÍ. To vyžaduje učení se, studium. Jak se říká: „Je dlouhá cesta žáka k Mistrovi.“ No a pak již jen zbývá tu SPRÁVNOU VĚC dělat pro druhé. Tím dojdete k naplění.

Autor: Jirka Černák | pátek 27.5.2016 13:05 | karma článku: 11,57 | přečteno: 306x