Jste aktivní, nebo pasivní typ?

Lidé se dělí na několik typů. Typologie je běžně využívána např. v psychologii, medicíně apod. Je však velmi důležité, abyste znali svoji vlastní typologii pro svůj život.

Typologie člověka totiž určuje základní podmínky pro zdravý a vyrovnaný život. Charakter osobnosti a typologii člověka získáte např. ze svého osobního Astrotypu.

Astrotyp:
 

Typologie člověka vychází z faktu, že vše je energie – tedy i každý člověk je danou formou energie. Základní dělení energie je na tzv. pasivní a aktivní energii. Ve Feng Shui se nazývají Jin a Jang. Vše roste a vše poté i klesá. Je to základní cyklus působení energie. Každý člověk tak má nějaký poměr těchto dvou základních typů energie. Na základě tohoto dělení tak můžete patřit do tří skupin:

1.Aktivní – více roste

2.Pasivní – více klesá

3.Vyrovnaná – roste i klesá rovnovměrně

Patříte-li do první skupiny, tj. jste aktivní typ, je důležité, abyste tuto aktivní energii co nejvíce využívali (tzv. odčerpávali). Musíte tedy být aktivní a to jak fyzicky tak i psychicky. Jedná se o tzv. proaktivní energii. Aktivní typ člověka tak více využívá emoce.

Pasivní typ člověka má opačný náboj – více energie přijímá, než vydává. Jste-li tedy spíše pasivní typ, je důležité, abyste nejprve situace vnitřně zpracovali a teprve potom se vrhli do nějaké té aktivit či řešení. Proto byste měli ve svém životě používat více intelekt a nereagovat hned na emotivní podněty.

Vyrovnaná energie umožnuje lidem této skupiny rovnoměrně využívat jak aktivitu, tak i přijímání energie. Tento typ člověka tak umí proaktivně reagovat na emotivní podněty, ale stejně tak může určité věci nejprve promyslet a teprve potom aktivně reagovat.

Pokud se neřídíte svojí typologií a ve svém životě jednáte a reagujete opačně, vede to k vašemu dlouhodobému vyčerpání a oslabení organismu. Proto byste měli svoji typologii znát a svůj život jí přizpůsobit.

Autor: Jirka Černák | středa 11.5.2016 18:00 | karma článku: 14,33 | přečteno: 872x