Jak můžete využít celý svůj potenciál v podnikání či kariéře

Vaše povolání – ať už jako zaměstnance nebo podnikatele či majitele velké firmy – je vaší životní cestou. Je to činnost, díky které rozvíjíte svůj přirozený talent a zvětšujete svůj potenciál.

 

Vaše povolání – ať už jako zaměstnance nebo podnikatele či majitele velké firmy – je vaší životní cestou. Je to činnost, díky které rozvíjíte svůj přirozený talent a zvětšujete svůj potenciál.

Ano, je tomu opravdu tak. Ale jen u těch z vás, kteří opravdu žijí svým talentem a rozvíjejí jej. Je jedno, v jakém oboru. Jsou spisovatelé, jejichž knihy se píší sami, jsou zpěváci, kteří zpívají od srdce, jsou skladatelé, kterým se daří skládat jeden hit za druhým, jsou sportovci, kteří i v pokročilém věku předhánějí své o mnoho let mladší soupeře….. Tito všichni využívají ve své činnosti svůj přirozený talent. Ať již ho v sobě objevili sami, nebo ho někdo objevil pro ně, žijí svým talentem. Jestli jste vy svůj talent ještě neobjevili, neznamená to, že žádný nemáte. Každý – a opakuji: opravdu KAŽDÝ – má přirozený talent. Tedy i vy. Je to dar, který vám byl dán do vínku pro to, abyste se o něj s námi, s těmi, kteří ho potřebují a sami ho nemají. Každý se nenarodí lékařem, zubařem či automechanikem. A přesto každý lékaře či opraváře v životě potřebuje. Váš talent je tedy to, čemu se máte v životě věnovat. Je to základ pro vaši činnost. Je to to, co máte rozvíjet, co máte každý den dělat. Proto vaše práce musí být založena na vašem talentu. Pokud jste rozený obchodník, pak musíte v životě obchodovat. Pokud jste se narodili jako herec, pak musíte hrát. Když je práce vaším přirozeným talentem, pak vám jde tzv. „od ruky“. Vše volně plyne, vše vám jde lehce a hlavně – a to je nejdůležitější – vás nevyčerpává. Naopak NABÍJÍ VÁS ENERGIÍ. Netěšíte se z práce domů. Nechodíte z práce otrávení. Přesně naopak. Jdete s práce s příjemným pocitem naplnění, štěstí, uspokojení. A těšíte se, až se zase do své činnosti ponoříte. A vy víte, že když se do svého talentu ponoříte, dokážete zázraky. A ty můžete dělat každý den. Říká se tomu „snová práce“. Ale vy můžete přestat snít. Dělejte to, k čemu jste dostali svůj talent a snová práce se stane vaším životem. Úspěch takové práce je vždy zaručen.

Autor: Jirka Černák | čtvrtek 21.4.2016 15:46 | karma článku: 7,69 | přečteno: 135x